Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Itálie - o Itálii víme vše

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Itálie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Itálie.

Řím - bazilika Santa Maria Maggiore

Řím - bazilika Santa Maria Maggiore

Bazilika Santa Maria Maggiore v Římě byla založena roku 420 na místě, které bylo určeno nějakou vyšší mocí. V létě roku 358 začal v těchto místech zázračně padat sníh a ten vyznačil půdorys budoucího kostela. Dnes si každoročně 5. srpna věřící připomínají tuto událost bohoslužbami. Od 5. století se zde nepřetržitě slouží mše.

celý článek

 

Urbino převyšuje svou krásou slavnější italská města

Urbino převyšuje svou krásou slavnější italská města

Urbino je právem považováno za jedno z nejkrásnějších měst střední Itálie. Rozkládá se na severu regionu Marche, na dvou pahorcích, ze kterých se nabízí nádherný výhled na okolní krajinu. Město má značnou historickou hodnotu, proto přitahuje velké množství turistů toužících po poznání.

celý článek

 

Řím - renesanční budova Palazzo Barberini

Řím - renesanční budova Palazzo Barberini

V centru Říma se nachází pozdně renesanční budova paláce Palazzo Barberini, která je dílem tří největších architektů své doby – podíleli se na ní Bernini, Carlo Maderno a Borromini. Palác nechala postavit rodina Barberini, která patřila k největším středověkým dynastiím v Římě.

celý článek

 

Neapolský záliv, ostrov Capri a dotek Říma

Neapolský záliv, ostrov Capri a dotek Říma

Listuji knihou Axela Muntha Kniha o životě a smrti a už cítím, jak se do mě vlévá chuť sbalit kufr a navštívit opět místa v Neapolském zálivu, které spisovatel popisuje. Uvádí mě na Capri. Promýšlím, kam tentokrát zavedu své klienty.

celý článek

 

Taormina, město na Sicílii

Taormina, město na Sicílii

Taormina je jedním z nejvýznamnějších a turisticky nejpřitažlivějších měst Itálie. Nachází se na východním pobřeží ostrova Sicílie, které je omýváno vodami Jónského moře. Leží na vyvýšeném místě, cca 200 metrů nad mořem, a nabízí úchvatný pohled na dýmající vrchol Etny, azurové moře a pobřeží nedaleké Kalábrie.

celý článek

 

Benátky - kostel Santa Maria dei Miracoli

Benátky - kostel Santa Maria dei Miracoli

V centru italských Benátek se na náměstí Piazza del Popolo nachází renesanční kostel Santa Maria dei Miracoli pocházející z 15. století. Kostel má nádhernou výzdobu z různobarevného mramoru, okamžitě tak okouzlí návštěvníky svým exteriérem.

celý článek

 

Kalábrie - dovolená s romantikou

Kalábrie - dovolená s romantikou

Lákají vás zapomenuté kouty země, kde se nemačká jeden turista na druhého? Nudí vás a otravuje masový turismus? Máte rádi klid a romantiku italského venkova? Chcete si i na italském venkově dopřát točené české pivo a k tomu třeba knedlo zelo vepřo? Chcete i po cestě vidět něco zajímavého? Pak je Kalábrie právě pro Vás!

celý článek

 

Lecce - Florencie baroka

Lecce - Florencie baroka

V jihoitalském regionu Puglia se rozkládá město Lecce, které je považováno za nejkrásnější město italského baroka. Procházka městem je nezapomenutelným zážitkem. Nádherná barokní architektura nemá v jižní Itálii obdoby a dnes ohromuje návštěvníky z celého světa.

celý článek

 

Boromejské ostrovy

Boromejské ostrovy

Na hranicích severoitalských regionů Lombardie a Piemont se rozkládá jezero Lago Maggiore, které je po jezeru Lago di Garda druhým největším jezerem v zemi. Jeho dominantou jsou tři Boromejské ostrovy: Isola Bella, Isola Madre a Isola Pescatori.

celý článek

 

Benátky - kostel Santa Maria della Salute

Benátky - kostel Santa Maria della Salute

Renesanční kostel Santa Maria della Salute je jednou z nejvýraznějších dominant italských Benátek. Tato nepřehlédnutelná stavba s bílou kopulí vyrostla u ústí Velkého kanálu a již po 350 let dotváří charakteristickou siluetu tohoto romantického města.

celý článek

 

Řím - kostel Santa Maria del Popolo

Řím - kostel Santa Maria del Popolo

Na okraji rozlehlého římského náměstí Piazza del Popolo stojí renesanční kostel Santa Maria del Popolo. Náměstí i kostel byly pojmenovány podle farnosti, která zde ve středověku stávala. Interiéry kostela ukrývají skutečné poklady a tak byste jej při svém toulání ulicemi Říma neměli vynechat.

celý článek

 

Středověké San Gimignano

Středověké San Gimignano

V samotném srdci Toskánska se rozkládá tzv. „středověký Manhattan“ – městečko San Gimignano, které svými starými kamennými věžemi opravdu tuto newyorskou část připomíná. Jde snad o nejslavnější toskánskou vesnici, která si získala srdce mnoha turistů, jež ji navštívili.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 
 

Kontextová reklama.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA