Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Itálie - o Itálii víme vše

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Itálie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Itálie.

Bibione s CK EKOZ s.r.o.

Bibione s CK EKOZ s.r.o.

Severoitalské městečko Bibione připomíná ostrov, neboť je obklopeno vodou v podstatě z každé strany. Západně hraničí s ústím řeky Tagliamento, jižně s Jaderským mořem, východně s komunikační bránou vnitřního údolního systému nazývaného Porto Baseleghe a severovýchodně s kanálem Lugugnana, který ohraničuje údolí Vallesina a Valgrande.

celý článek

 

Costa Smeralda – království žuly

Costa Smeralda – království žuly

Costa Smeralda neboli Smaragdové pobřeží se nachází na severovýchodním pobřeží italského ostrova Sardinie. Oblast je vyhledávanou destinací pro trávení dovolené nejen pro zahraniční turisty, ale také pro řadu Italů. Najdete zde zkrátka vše, co potřebujete k pohodovému odpočinku.

celý článek

 

Kalábrie - za rekreací i poznáním

Kalábrie - za rekreací i poznáním

Všechno lze velmi příjemně spojit v kraji, kam se ještě Češi příliš jezdit nenaučili. Objevme spolu tedy jeden z nejjižnějších koutů i tak dosti slunné Itálie. Věřte tomu - koupat se tady dá už od začátku května až do konce října! Ideální čas na výlety je ale s příchodem září, když opadnou nejsilnější vedra.

celý článek

 

Assisi – městečko svatého Františka

Assisi – městečko svatého Františka

Ve středoitalském regionu Umbrie se nachází městečko Assisi, které je jedním z nejvýznamnějších poutních míst v celé zemi. Je totiž svázáno s životem a duchovním odkazem svatého Františka, který zde žil v letech 1181-1226. Městečko je tak opravdovým historickým klenotem Itálie.

celý článek

 

Řím - San Pietro in Vincoli

Řím - San Pietro in Vincoli

San Pietro in Vincoli, neboli svatý Petr v řetězech je trojlodní bazilika s dvaceti antickými sloupy nacházející se v Římě. Byla založena roku 442 a během staletí prošla mnoha přestavbami a úpravami. Stavba sama o sobě by nebyla až tak zajímavá, ovšem kdyby neukrývala nádhernou sochu Mojžíše od slavného Michelangela.

celý článek

 

Florencie - Ponte Vecchio

Florencie - Ponte Vecchio

Jestliže jste někdy navštívili italskou Florencii, jistě vám neunikla jedna z jejich výrazných památek, kterou je most Ponte Vecchio, jež má za sebou bohatou minulost. Je totiž jediným florentským mostem, který nacisté v roce 1944 nezničili během útěku před armádou Spojených států.

celý článek

 

Verona – elegantní, uvolněná a romantická

Verona – elegantní, uvolněná a romantická

Asi 30 km od jezera Lago di Garda se rozkládá druhé největší město Benátské oblasti. Verona je hlavním městem stejnojmenné provincie nacházející se v severovýchodní Itálii. Do světového povědomí se dostala zejména jako dějiště Shakespearovy nejslavnější hry Romeo a Julie. V roce 2000 bylo historické centrum zařazeno na seznam světového dědictví UNESCO.

celý článek

 

Forum Romanum - místo kde se psaly světové dějiny

Forum Romanum - místo kde se psaly světové dějiny

Forum Romanum je nejstarší částí Říma, která byla v dobách antiky centrem veškerého dění. Nacházelo se zde mnoho významných staveb, ale místo bylo využíváno také řečníky a politiky. V současné době si na místě můžete prohlédnout jen hromadu ruin, které však byly svědkem toho, jak se psaly světové dějiny.

celý článek

 

NP Gran Paradiso – na skok do velkého ráje

NP Gran Paradiso – na skok do velkého ráje

Parco Nazionale del Gran Paradiso je prvním a tak i nejstarším národním parkem na území Itálie. Byl založen v roce 1920, ale již v roce 1856 byla oblast dnešního národního parku prohlášena králem Vittorem Emanuelem II. Savojským za soukromý honební revír, který král posléze věnoval státu.

celý článek

 

Trentino - Val di Sole - to není jen zima, ale i slunce a léto

Trentino - Val di Sole - to není jen zima, ale i slunce a léto

Do Italského Val di Sole mě dostala velká náhoda a velká láska k dolomitům a ostatním kopcům. Val di Sole, které leží v západním Trentínu pár kilometrů od Madonny di Campiglio, je unikátní svou polohou mezi alpskými masivy ledovců skupin Cevedále, Adamello, Orteles a Presanella a dolomitickou skupinou Brenta.

celý článek

 

CK Víkend - specialista na pobyty v Dolomitech

CK Víkend - specialista na pobyty v Dolomitech

Itálie je jednou z nejoblíbenějších alpských zemí – láká příznivými cenami, slunečným klimatem i sněhovou jistotou, pojištěnou rozsáhlým technickým zasněžováním. Jednou z prvních cestovních kanceláří, které objevily kouzlo lyžování v Itálii, byla CK Víkend.

celý článek

 

Údolí Eisacktal ožívá především v zimě

Údolí Eisacktal ožívá především v zimě

Italské Dolomity jsou obrovské a skýtají pro své návštěvníky mnoho zajímavého. Zvláště v zimních měsících je v údolí Eisacktal, vinoucího se na jih od Brennerského průsmyku směrem k Bolzanu, opravdu rušno.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 
 

Kontextová reklama.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA