Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Itálie - o Itálii víme vše

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Itálie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Itálie.

Za rozmanitostí Dolomitů

Za rozmanitostí Dolomitů

Alpy jsou určitě nejvýznamnějším evropským pohořím. Vždy ovlivňovaly životy tisíců lidí, ať už přímo, či nepřímo. Jejich součástí je také italské pohoří Dolomity, v mnohém však od zbytku Alp odlišné – svou morfologií, složením hornin atd. Na Dolomitech je zajímavé i to, že je netvoří žádný hlavní hřeben.

celý článek

 

Lago di Como – vnitrozemské moře Itálie

Lago di Como – vnitrozemské moře Itálie

V severoitalské Lombardii se rozprostírá krásné alpské jezero Lago di Como, které je se svou rozlohou 146 km2 třetím největším jezerem v zemi. Zároveň jde také o jedno z nejhlubších jezer Evropy, na některých místech jeho hloubka dosahuje až 410 metrů.

celý článek

 

Ukrytá krása Perugie

Ukrytá krása Perugie

Perugia je hlavním městem středoitalské provincie Umbrie a je považována za významné italské umělecké centrum. I když je Perugia zastavěna nehezkým předměstím a obehnána dálničními okruhy, ukrývá nádherné staré centrum s řadou honosných památek.

celý článek

 

Národní park Cinque Terre

Národní park Cinque Terre

Chráněná krajinná oblast Cinque Terre je tvořena divokým skalnatým pobřežím a své jméno získala od pěti vesniček, které balancují na okraji útesů. Jsou to italské vesničky Montorosso al Mar, Vernazza, Corniglia, Manarola a Riomaggiore, které byly donedávna prakticky izolované od okolního světa.

celý článek

 

Costiera Amalfitana - Amalfské pobřeží

Costiera Amalfitana - Amalfské pobřeží

Costiera Amalfitana neboli česky Amalfské pobřeží, je nejkouzelnější a nejnavštěvovanější oblastí Kampánie v jižní části Sorrentského poloostrova. Na návštěvníky zde čekají překrásné pláže, pobřežní kopce, ze kterých se nabízí nádherný pohled na okolí a také ochutnávka zdejšího ledově studeného Lacrima Christi z vinic na úbočích Vesuvu.

celý článek

 

Národní park Cilento – ráj milovníků moře a přírody

Národní park Cilento – ráj milovníků moře a přírody

Národní park Cilento je rezervace plná kontrastů a protikladů, stejně jako samotná Itálie, v jejíž jižní části se nachází. Moře s pevninou se zde snoubí v podobě vln, tříštících se o mohutná skalní tělesa, odpradávna si zde podávají ruce kultura evropská s africkou. Tady zapomenete na jakékoliv hranice a zcela se oddáte přírodě.

celý článek

 

S obytným vozem po Sardinii

S obytným vozem po Sardinii

Doba prázdnin a dovolených se kvapem blíží a vy ještě stále nejste rozhodnutí, kam letos vyrazíte? Nevíte, jak se na místo dopravit, kde budete spát nebo co budete jíst? Pronajměte si obytný vůz u firmy Lodní laky s. r. o. a vaše problémy budou rázem vyřešeny.

celý článek

 

Liparskými ostrovy na jachtě

Liparskými ostrovy na jachtě

Liparské ostrovy je ideální poznávat z paluby plachetnice. Jak to prožíval typický suchozemec?

celý článek

 

S ischiasem na Ischii

S ischiasem na Ischii

Termální ostrov Ischia v Tyrhénském moři je proslulým lázeňským střediskem, kde se léčí především ischias, dna, bolesti páteře, revma a astma. Jméno ostrova má ale daleko prozaičtější původ, vzniklo letitým přechylováním z latinského insula – ostrov.

celý článek

 

Hříšné Palermo

Hříšné Palermo

Hlavní město a administrativní sídlo Sicílie se ve světě netěší příliš dobré pověsti. Zdejší boj s neustále rostoucím vlivem mafie velmi často připomíná spíše donkichotskou bitvu s větrnými mlýny, přesto má téměř třitisícileté Palermo svým návštěvníkům co nabídnout.

celý článek

 

Ischia - ráj ve Středomoří

Ischia - ráj ve Středomoří

Ischii se říká zelený ostrov. Důvody jsou tři - celoroční vegetace, odstín tufu a barva moře. Vulkanický původ ostrova vysvětluje výskyt mnoha termálních a minerálních pramenů, gejzírů a přírodních parních lázní.

celý článek

 

Autem do Itálie

Autem do Itálie

Prosluněná Itálie se rozkládá na Apeninském poloostrově v Jižní Evropě. Mezi její hlavní lákadla patří nejen krásná a vznešená historická města, ale také 7600 km pobřeží s širokými písečnými plážemi a azurovým mořem. Na nic tedy nečekejte a hurá do Itálie!

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 
 

Kontextová reklama.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA