Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Civetta - řádění na poloprázdných sjezdovkách

Pod dvěma třítisícovými vrcholy se v nedotčené krajině uprostřed italských Dolomit rozkládá oblíbené lyžařské středisko Civetta, které je jedním z celkem dvanácti areálů spadajících pod obří lyžařskou oblast Dolomity Superski. Civetta nabízí dokonalý poměr kvality a ceny a je ideální destinací jak pro zimní, tak i letní aktivní dovolenou.

Lyžařský areál Civetta leží pod majestátním vrcholem hory Monte Civetta, který dosahuje výšky 3220 metrů a pod masívem Monte Pelmo vysokým 3168 metrů nad mořem v jihovýchodní části oblasti Dolomiti Superski. Lyžařským nadšencům poskytuje celkem 76 kilometrů sjezdovek různých obtížností, z nichž je nádherný panoramatický výhled na vrcholy Dolomit. Za dobrého počasí je možné zahlédnout vrchol Marmolady  (3343 m), nebo dohlédnout k jezeru Alleghe. 

V Civettě si kromě krásných výhledů užijete také špičkového lyžování - zdejší sjezdovky jsou totiž dokonale upravené a každým rokem jsou vylepšovány. Lyžařům je v areálu k dispozici 20 modrých, 22 červených a také 3 černé sjezdovky. Vybrat si můžete trati různých délek i převýšení. Specialitou jsou neobvykle dlouhé sjezdy se značným převýšením. O dostatek sněhu se starají v případě potřeby sněžná děla, která dokážou pokrýt 100% nabízených sjezdovek. Trati jsou obsluhovány 11 vleky, 12 sedačkovými a 2 kabinovými lanovkami. Celková přepravní kapacita činí 37 tisíc osob za hodinu. 

Monte Civetta, Itálie
Foto: Monte Civetta

Přestože je Civetta největším lyžařským střediskem v oblasti Veneto, zůstává stále zastíněna mnohem věhlasnějšími italskými areály, jako je Cortina d´Ampezzo nebo Arabba. Může za to pravděpodobně její poloha stranou hlavních tepen italské lyžařské turistiky. Má to však své výhody, nehrozí, že budete muset u lanovek vždycky vystát fronty a na svahu se pak tísnit s davy lyžařů. Sjezdovky bývají v Civettě poloprázdné a tak se zde setkáte s příjemnou atmosférou a užijete si pohodové lyžování. I když sem nejezdí tolik lidí, na které jsme zvyklí ze slavnějších italských středisek, neznamená to, že by snad sjezdovky nebyly kvalitní. Civetta splňuje veškeré představy o parádní zimní dovolené. 

Hlavními středisky areálu Civetta jsou Alleghe, Selva di Cadore, Zoldo a Palafavera. Nejvíce návštěvníků přijíždí do Alleghe, které se nachází v nadmořské výšce 979 metrů u stejnojmenného jezera. Toto přírodní jezero vzniklo roku 1771 mohutným sesuvem půdy, který zavalil tok řeky Cordevole. Alleghe je romantické městečko tvořené jak starou zástavbou, tak i hotely, apartmány a chatami poskytujícími služby na nejvyšší úrovni. Alleghe je dokonce považováno za kolébku první italské hokejové ligy. Z Alleghe se můžete vydat kabinovou lanovkou na vrchol Pianini Pezze, z něhož spadá většina sjezdovek. Lyžařští fajnšmekři mohou zkusit zdolat černou sjezdovku řítící se z pod zastávky lanovky Pian del Crep. Pomocí čtyřsedačkové lanovky je možné se dostat také na 1920 metrů vysoký oblý vrcholek Col dei Baldi. Z něj se dá sjet až do Alleghe, nebo se vypravit doleva a užívat si na svazích Selva di Cadore, odkud vede čtyřkilometrová červená trať do obce Pescul. U stanic lanovek jsou k dispozici hospůdky, ski bary i dětský park.

Z městečka Zoldo vede kabinka s názvem Piani di Pezzé na vrchol Crep di Pecol, kde je možnost nočního lyžování na dvou paralelních tratích. Pro začínající a méně zdatné lyžaře jsou v Zoldu připraveny široké tratě, které nabízí dostatek prostoru pro trénink a zdokonalování lyžařských dovedností. Zkušenější jezdci pak mohou vyrazit na 3 středně náročné červené sjezdovky, nebo sebrat odvahu a spustit se po černé trati vedoucí až do městečka Zoldo. 

Výhodou Civetty je fakt, že patří pod oblast známou jako Dolomiti Superski, což je soustava přibližně 60 menších i větších lyžařských středisek roztroušených na 11 údolích. Dohromady nabízí lyžování na více než 1180 kilometrech perfektně udržovaných tratích, které jsou dostupné na jeden skipas. Oblast Dolomiti Superski rozkládající se na obrovské ploše, bývá často nazývána rájem zimních sportů, protože nabízí neopakovatelné horské scenérie, má výborné technické zázemí, disponuje moderním vybavením a umožňuje tak lyžování na vždy perfektně upravených a přehledně značených lyžařských tratích. Navíc cca 15 kilometrů od Civetty začíná okruh Sella Ronda, který poskytuje desítky dalších tratí pro všechny kategorie lyžařů. 

Pro běžkaře je v Civettě upraveno 55 km tratí, které vedou především v okolí Zolda a střediska Palafavera. Příznivci snowboardingu mají možnost vyzkoušet snowpark rozkládající se v Alleghe, pod vrcholem Col dei Baldi, v nadmořské výšce 1920 metrů. Další dobře osvětlený funpark se nachází na sjezdovce Cristelin (délka 1,7km, převýšení 370 m, střední obtížnost).

- jap -

Další články z Itálie: 
Lyžování v Itálii není jen o Livignu  
Mondolé Ski - lyžovačka u Středozemního moře  
Každým rokem lepší Paganella  
Livigno láká na levné nákupy a báječné lyžování

Článek byl zobrazen 9 084 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA