Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Mincovní slavnost MSC Seaview

Stavba nové lodi MSC Seaview byla zahájena. Jedná se už o druhou loď třídy Seaside a je dalším krokem v naplnění investičního plánu MSC Cruises do roku 2026 v hodnotě 243 miliard Kč. Práce na stavbě byly započaty 2. února 2017 mincovní slavností v doku loděnice Fincantieri a Riviera Tour byla při tom.

Známe to všichni. Při každém zahájení stavby významných budov je nejdříve slavnostně poklepán základní kámen. Je to znakem toho, že práce na staveništi jsou započaty a konstrukci budovy už nic nestojí v cestě.

Bohaté námořní tradice nám nabízejí podobný zvyk. Stavby lodí jsou už od nepaměti zahajovány vložením mincí do trupu lodi. Námořníci věří, že tím lodi poskytnou štěstí a požehnání do její služby. Tradice velí, aby se dva dlouholetí zaměstnanci reprezentující loděnici a vlastníka lodi ujali role kmotrů slavnosti a umístili dvě mince do jednoho z bloků trupu nové lodi.

Kmotrami nové lodi MSC Seaview se stala Michela Bullo za loděnice Fincantieri a Loredana Giammusso za MSC Cruises. Po proslovech šéfů svých společností byli mince uloženy do ocelového pouzdra na dílu trupu, který pak byl za zvuků evropské hymny Óda na radost přenesen obrovskými jeřáby na své místo v suchém doku loděnice, který ještě před necelými třemi měsíci hostil stavbu MSC Seaside. Video a fotoreportáž z průběhu akce si můžete prohlédnout pod článkem.

Plavidlo samotné bude mít délku 323 metrů a výtlak 154 000 námořních tun. Maximální kapacita bude 5 179 hostů.

Mottem pro celou generaci Seaside (MSC Seaside a Seaview ) je „The ship that follows the sun“, tedy „Loď následující slunce“. Její význam osvětluje Gianni Onorato, výkonný ředitel společnosti MSC Cruises: „MSC Seaview přenese moře až ke svým hostům, a to zejména díky průkopnickému konceptu beach condo a dalším unikátním designovým a produktovým elementům, které jim umožní užívat si co možná nejvíce teplého počasí. S jedním z největších podílu venkovních prostor na moři si hosté budou moci užívat zvýšeného počtu balkónových kabin, výhledů na moře a venkovních veřejných prostor, které jsou navrženy tak, aby jim nabízeli co nejvíce moře a slunečního svitu."

Nová loď se představí v červnu 2018 v destinacích západního Středomoří. Od září 2018 bude sloužit u břehů Jižní Ameriky v Brazílii.

O MSC Seaview a dalším vývoji hovořil výkonný předseda správní rady Pierfrancesco Vago: „(MSC Seaside) bude také odrážet naši jedinečnou a trvalou snahu přinášet na trh tak inovativně koncipované lodě jako jsou ty z generace Seaside – jíž je MSC Seaview součástí - ve které se představí ještě další převratný prototyp."

Fotoretortáž z mincovní slavnosti:

Program byl zahájen už 1. února prohlídkou sesterské lodi MSC Seaside, právě dokončované na protější straně loděnice. Lodě generace Seaside jsou téměř totožné, takto bude jednou vypadat i MSC Seaview.

Mincovní slavnost Riviéra Tours
Mincovní slavnost Riviéra Tour
Mincovní slavnost Riviéra Tour
Mincovní slavnost Riviéra Tour
Mincovní slavnost Riviéra Tour 

Pokračovala předvedením tzv. mocking-up cabin. Takto budou kajuty generace Seaside vypadat.

Mincovní slavnost Riviéra Tour

„For stronger partnership – Pro pevnější spolupráci“. Ředitel CK Riviera Tour Pavel Číž a Werner Fankhauser, ředitel MSC Kreuzfahrten (rakouská pobočka MSC Cruises), u ocelového pouzdra, do které budou následující den vloženy ony dvě mince. 

Mincovní slavnost Riviéra Tour

Mincovní slavnost byla zahájena dopoledne 2. února. Odehrávala se zčásti ve velkém průhledném stanu vedle suchého doku, kde před necelou stovku novinářů a fotografů z celého světa předstoupil Giuseppe Bono, ředitel loděnic Fincantieri (na fotce u řečnického pultíku vpravo) a Pierfrancesco Vago, předseda správní rady MSC Cruises (vlevo).

Mincovní slavnost Riviéra Tour
Mincovní slavnost Riviéra Tour

Celému dílu nakonec požehnal i kaplan zdejší loděnice Don Lorenzo Boscarol.

Mincovní slavnost Riviéra Tour

Blok trupu byl přenesen obřími jeřáby na své místo v konstrukci MSC Seaview. Stavba může oficiálně začít!

Mincovní slavnost Riviéra Tour
Mincovní slavnost Riviéra Tour

Celou slavnost si můžete prohlédnout i v krátkém video-sestřihu na Youtube:

Autor: Riviera Tour, Okružní plavby lodí s delegátem

Foto: autor

- PR článek - 

 

Článek byl zobrazen 6 217 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA