Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Řím - průvodce na cesty

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Řím“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Řím.

Řím - náměstí Piazza Navona

Řím - náměstí Piazza Navona

Nejkrásnějším a také nejrušnějším římským náměstím je Piazza Navona, které má tvar široké elipsy a kopíruje půdorys původního stadionu Circus Agonalis, který zde kdysi stával. Náměstí se stalo velkým turistickým lákadlem, návštěvníci sem přicházejí ve dne i v noci.

celý článek

 

Řím - bazilika San Giovanni in Laterano

Řím - bazilika San Giovanni in Laterano

Bazilika svatého Jana v Lateránu, jejíž celý název zní Bazilika Nejsvětějšího Spasitele a sv. Jana Křtitele a Jana Evangelisty je první římskou křesťanskou bazilikou v Římě a jednou ze čtyř prvních patriarchálních bazilik. Její historie sahá do roku 314, kdy ji zde nechal postavit křesťanský císař Konstantin.

celý článek

 

Řím - kostel San Clemente

Řím - kostel San Clemente

Římský kostel San Clemente je zajímavý především tím, že se skládá ze tří částí, které představují tři etapy dlouhých náboženských dějin Říma. Středověký kostel z 12. století stojí na místě staršího kostela ze 4. století, pod nímž leží ještě pozůstatky chrámu pocházejícího někdy z 1. století.

celý článek

 

Řím - San Pietro in Vincoli

Řím - San Pietro in Vincoli

San Pietro in Vincoli, neboli svatý Petr v řetězech je trojlodní bazilika s dvaceti antickými sloupy nacházející se v Římě. Byla založena roku 442 a během staletí prošla mnoha přestavbami a úpravami. Stavba sama o sobě by nebyla až tak zajímavá, ovšem kdyby neukrývala nádhernou sochu Mojžíše od slavného Michelangela.

celý článek

 

Forum Romanum - místo kde se psaly světové dějiny

Forum Romanum - místo kde se psaly světové dějiny

Forum Romanum je nejstarší částí Říma, která byla v dobách antiky centrem veškerého dění. Nacházelo se zde mnoho významných staveb, ale místo bylo využíváno také řečníky a politiky. V současné době si na místě můžete prohlédnout jen hromadu ruin, které však byly svědkem toho, jak se psaly světové dějiny.

celý článek

 

Panteon - nejzachovalejší stavba starověkého Říma

Panteon - nejzachovalejší stavba starověkého Říma

Slovo „Panteon“ je u nás v současnosti známé spíše ve svém přeneseném významu, tedy jako souhrn všech božstev uctívaných v určité kultuře. Ale původně šlo o budovu ve starém Římě, zasvěcenou uctívání tehdejších římských bohů (pantheon znamená „chrám všech bohů).

celý článek

 

Koloseum je symbolem Říma

Koloseum je symbolem Říma

Je mnoho staveb, které lidé považují za důležité a významné, ale jen některé z nich se stanou symboly. Jednou z nich je bezesporu římské Koloseum. Je přitom zajímavé, že původně se stavba jmenovala zcela jinak a název Koloseum je relativně nový. Ale o tom až později.

celý článek

 
1 2
 
 

Kontextová reklama.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA