Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Termální dovolená na ostrově Ischia

Chtěli byste strávit dovolenou na jednom z nejkrásnějších ostrovů Středomoří? Pak vyrazte na vulkanický ostrov Ischia, který leží nedaleko italské pevniny a je jako stvořený pro bezstarostnou odpočinkovou dovolenou. Nabízí jedinečnou kombinaci moře, termálních pramenů, nedotčené přírody i živoucích městeček. Dovolená na Ischii je dovolená na ostrově snů!

Termální ostrov Ischia, který je omýván průzračnými vodami Tyrhénského moře, je vzdálen jen 30 km od pevninské Itálie, konkrétně od města Neapol. Za pouhou hodinku plavby trajektem se tak ocitnete na zeleném ostrově vonícím od jara do zimy těmi nejrozmanitějšími květy.

Poseidonovy zahrady
Foto: Poseidonovy zahrady

Léčivý ostrov

Ischia má vulkanický původ, nachází se na ní spousta skal a kopců sopečného původu. Tím nejdominantnějším je Monte Epomeo - hora tyčící se do výšky 788 metrů nad mořem. Právě díky vulkanickému původu mohla na ostrově vzniknout řada termálních lázní světového věhlasu. Voda puklinami ve skalách prosakuje do velkých hloubek, kde se ohřívá a následně je tlakem hnána zpět na povrch, kde vyvěrá obohacená o minerální prvky. Zdejší termální voda je velmi účinná pro léčbu revmatických, kloubních, nervových, neurologických či gynekologických potíží a pomáhá také při problémech látkové výměny.

Dovolená se vším všudy

Ischia je tak ostrovem, kde si užijete písčitých pláží, soukromí malebných zátok, koupání v křišťálově čistém moři, projdete se uličkami starých měst, posedíte ve stínu rozkvetlých zahrad a navíc budete mít možnost se zbavit různých zdravotních potíží. Na ostrově Ischia se nachází celkem šest hlavních letovisek, které jsou mezi turisty velmi oblíbeny a nabízí báječné možnosti ubytování, stravování, relaxace i kulturního vyžití.

Aragonský hrad
Foto: Aragonský hrad

Ischia

Centrem veškerého dění je hlavní město Ischia, které se dělí na dvě části - Ischia Porto (přístav) a Ischia Ponte (stará část). Ischia Porto je hlavním obchodním, společenským a administrativním centrem ostrova. Vystavěny zde byly velkorysé hotely, najdete zde četné obchůdky, bary s živou hudbou a vyhlášené restaurace. Mezi místní zajímavosti patří staré antické veřejné lázně a vojenské lázně. Směrem na východ je Ischia Ponte, což je stará část města s dominantním Aragonským hradem a také správní středisko celého ostrova. Tato část města si uchovala vzhled staré rybářské vesnice, kromě typických rybích restaurací zde najdete obchodní ulici Via Roma, barokní katedrálu Panny Marie z počátku 14. století či kostel Svatého ducha ze 17. století.

Forio

Největšímu městu ostrova, které se rozkládá na jeho západním pobřeží, dominuje bílý kostel Santa Maria delle Soccorso (kostel záchrany), který vyprovází rybáře na moře a poté je s úlovky zase vítá zpět. Kostel je významným poutním místem a dnes opatruje rozsáhlou sbírku děkovných tabulí rybářů a mořeplavců. Z důvodu ochrany města bylo na pobřeží vystavěno 12 strážních věží. V jedné z nich, v kruhovité věži Torrione z roku 1480, která sloužila také jako vězení, se dnes nachází muzeum italského malíře Giovaniho Maltese. Mezi významné stavby Foria patří barokní kostel Santa Maria di Loreto ze 14. století, farní kostel San Vito či malebný kostelík Santa Maria dell Monte. K Foriu patří poklidná městská část Panza, v jejímž centru najdete několik menších obchodů a restaurací.

Sant´Angelo
Foto: Sant´Angelo

Sant´Angelo

Město je vklíněné mezi dva zálivy na jižním pobřeží ostrova. Hlavním lákadlem je 100 m dlouhá pláž spojující pevninu s poloostrovem Punta Sant´ Angelo. Letovisko je ideální pro všechny, kdo hledají klid a odpočinek. Za návštěvu stojí Afroditiny a Apollónovy zahrady s mnoha bazény s termální vodou. U Sant´ Angela se nachází záliv Sorgeto, kde horké prameny vyvěrají přímo do moře. Jde o jedny z nejteplejších pramenů na ostrově, jejich teplota má 75°C.

Casamicciola

Do tohoto přístavu míří trajekty přivážející na ostrov turisty. Jde o jedny z nejstarších lázní na Ischii, které se pyšní několika teplými radioaktivními alkalicko-bikarbonátovými prameny. Z městečka se můžete vydat na procházku k vyhaslému kráteru na Monte Trippodi, nebo navštívit slavnou keramičku bratří Menellových.

ostrov Ischia

Lacco Ameno

Město, kde najdeme moderní zařízení pro termální koupele, se rozkládá kolem malé zátoky a na svazích mysu Monte Vico. Vyvěrají zde velmi teplé a silně radioaktivní prameny s alkalickým chlor-sulfát-soda spojením. Místní zajímavostí je sopečná vyvřelina ve tvaru houby vyčnívající z moře naproti pláže. Stala se neodmyslitelným symbolem Lacco Amena. Kromě kostelů zde můžete navštívit také zajímavé archeologické muzeum.

Barano

Nad největší pláží ostrova s názvem Maronti, kde v písku vyvěrají horké prameny, se rozkládá folklorní vesnička, v níž místní lidé neustále udržují tradice živé. Pramenitá voda z Barana léčí revmatické a kloubní potíže a pomáhá také na různé kožní nemoci. V blízkosti městečka se nacházejí ještě slavné prameny Nitrodi, které jsou považovány za zázračné.

Ze všech těchto letovisek je možné se vydat na fakultativní výlety, kterými si zpestříte dovolenou. Oblíbený je například okruh ostrovem autobusem případně lodí, výlet do Pompejí a výstup na kráter Vesuvu, celodenní lodní výlet na sousední ostrov Capri, případně na Amalfské pobřeží s nádhernými městečky Amalfi a Positano.

Negombo - termální park
Foto: Negombo - termální park

Ischia pro všechny

Dovolenou na ostrově Ischia si užije opravdu každý. Například senioři mohou využít mimosezonní pobyty a užívat si tak koupání v termálních bazénech a lázních v době, kdy jsou teploty příjemnější, než během hlavní letní sezóny. Také nároční klienti si na Ischii přijdou na své. Postarají se o ně jedny z nejluxusnějších hotelů, které například kromě polohy přímo na pláži nebo naopak vysoko nad mořem, nabízí také vynikající wellness služby a tradiční místní kuchyni. Kdo chce, může na ostrově strávit třeba Velikonoce, Silvestra, zúčastnit se zájezdu se cvičením Karma Yogy, nebo na Ischii prožít svůj svatební den. To vše je s CK Osvěta možné!

- PR článek -

Článek byl zobrazen 4 693 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA