Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Lago di Garda - nejkrásnější jezero Itálie

Největší a nejkrásnější italské jezero Lago di Garda leží v Dolomitech na úpatí horských masivů, v živé severoitalské přírodě, plné lákavého dobrodružství. Na hranicích provincií Lombardie, Trentina a Benátska objevíte jedno z nejkrásnějších italských zákoutí, které je pro dovolenou jako stvořené.

Do průzračné vody zde padají dvoutisícové masivy skal a bujná středomořská vegetace připomíná spíše jižní část země. Zkrátka ideální místo pro sportovní i relaxační dovolenou.

Lago di Garda

K jezeru Garda se dopravíte bez problémů po vlastní ose autem. Trasa vede vesměs po dálnici a za 10 hodin jste na místě. Lago di Garda se těší velké turistické popularitě. Tomu odpovídá i řada prvotřídních hotelů a penzionů. Díky puncu prestiže jsou zde ceny poněkud vyšší než v monotónních italských střediscích. (apartmány okolo 20 Eur, kempy 10 Eur.) Cestovat můžete samozřejmě s cestovkou nebo na „blint“, což vás vyjde o něco levněji. Ceny zájezdů se značně liší, podle délky, komfortu nebo druhu. V Last minute seženete za cenu okolo 10 tisíc bez stravy.

Lago di Garda

Ani jezerní královna by se za jezero nemusela stydět – hloubka 346 metrů je úctyhodná

Ledovcové jezero Lago di Garda vzniklo díky globálnímu oteplování přibližně před 10 tisíci lety. Právě ustupující alpské ledovce daly vzniknout tomuto nádhernému vodnímu útvaru. Horní část jezera je užší, obklopená mohutnými skalními masivy. Směrem na jih se jezero otevírá a umožňuje návštěvníkům snažší přístup. Jezero leží v nadmořské výšce 65 metrů a úctyhodné jsou i jeho ostatní parametry. Maximální hloubka dosahuje až 346 metrů a pokud byste ho chtěli celé obejít, nachodíte okolo 160 kilometrů.

Doporučujeme: ŠIROKÁ NABÍDKA UBYTOVÁNÍ NA LAGO DI GARDA 

Pro zdatnější turisty a milovníky dobrodružství je severní část jezera tím pravým a nejzajímavějším místem k poznání. Pohled na v této části 4 kilometry široké jezero, z jehož vod se do výšky 2000 metrů nad mořem zdvihají skály, je opravdu úchvatný. Díky kamenitému dnu a menšímu zájmu typických „rekreantů“ je zdejší voda oproti té v jižní části jezera o poznání čistší, ale také chladnější. Čím více půjdete na jih, tím více se před vámi bude jezero otevírat. Nejvíce jsou od sebe břehy vzdálené 17,2 kilometrů. Zdejší krajina se již více podobá přímořským střediskům. Písek na pláži, typické hotely a penziony, možnost vyzkoušet si třeba vodní lyže – zkrátka jako u moře.

Cyklistika, turistika, horolezectví – jen zlomek toho, co okolí jezera nabízí

Jezero Lago di Garda je ideálním místem pro aktivní dovolenou. Najdete zde stovky kilometrů značených cyklistických nebo turistických stezek, vedoucích hluboko do nitra hor, u vody si můžete zařádit na člunech, skůtrech nebo si jen tak pinknout beachvolejbal.

Lago di Garda

Pokud se rozhodnete vydat na pořádnou horskou tůru, nezapomeňte na mapku. Ta se dá sehnat v turistických centrech nebo hotelích. Ztratit se zde totiž není vůbec složité. Samozřejmá by měla být i pevná obuv a dostatek pití. Zohledněte i možné velké převýšení. Pak už vám nic nebrání v tom, vydat se na cestu. Ideálním výchozím bodem pro tůry je město Riva del Garda, odkud se můžete vydat buď na západ nebo východ. Západní strana ostrova vám nabídne strmé skalní stěny, určené spíše pro chůzi. Naopak východní kopce stoupají volněji do dvoutisícových výšek a jsou rájem pro vášnivé cyklisty. (kola a veškeré vybavení seženete v půjčovnách, ovšem ceny bývají často dost přemrštěné).

Co je tedy nejlepší v okolí jezera navštívit a podniknout?

Kromě vysokohorských tůr a odpočinku u blankytného jezera se můžete vydat i za kulturou a bujarým společenským životem, který je pro Itálii a její obyvatele charakteristický. Zajeďte se podívat do druhého největšího jezerního města Riva del Garda, odkud jste třeba den před tím vyráželi na horskou tůru. Ideálním je toto místo pro obdivovatele historie. Středem historické části města je náměstí San Rocco s kostelem sv. Rocca a sv. Vigilia, který byl v průběhu 1. světové války zničen. Opodál narazíte na 34 metrů vysokou věž Apponale. Na břehu jezera objevíte městský palác Palazzo municipiale z 15. století, který sousedí s o sto let starším Palazzo Pretorio.

Lago di Garda

V jižní části jezera na poloostrově Sirmione leží stejnojmenné lázeňské městečko, nazývané „perla Lago di Garda.“ Díky jeho zvláštním uličkám a uspořádání se do města autem nedostanete, musíte ho jednoduše nechat před branami. Římané zde v minulosti vybudovali dva hrady, přístavy a monstrózní vilu Grotte di Catullo. Na ruinách jednoho z přístavů byl postaven hrad Scaligeri Rocca, jedna z dominant Sirmione.

Dalším tipem na výlet by mohlo být úžasné koupání v jezeru Tenno, ležícího opodál stejnojmenné osady. Můžete zde zažít opravdu perfektní koupání. V průzračné vodě, obklopeni zelenými lesy a majestátními skalami. Právě zde se mísí středomořské klima s tím alpským.

Lago di Garda

Za návštěvu rozhodně stojí i nejvyšší vrchol v okolí Lago di Garda, Monte Altissimo di Nago (2079 m). Pěší výlet je poněkud náročnější, a tak je příjemné nechat se vyvést lanovkou z Malcesine na na stanici vrcholu Monte Baldo (10 Eur), odkud můžete dále pokračovat na vrchol. Do výšky 1500 metrů lze vyjet i autem. Na samé špičce Monte Altissimo se vám naskytne nádherný výhled na jezero Lagi di Grande, ležící 2 kilometry v údolí. Takže bez fotoaparátu ani ránu!

Itálie trochu jinak, a možná příjemněji

Ledovcové jezero Lago di Garda je opravdu jedním z nejkrásnějších míst Itálie. Naleznete tu vše, po čem srdce turisty, dobrodruha, historika a vlastně všech plesá. A možná i něco více. Zkrátka netradiční dovolená v Itálii.

Článek byl zobrazen 53 211 krát.

Kontextová reklama

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA