Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Lyžování v Itálii není jen o Livignu

Jestli pořád nevíte kam vyrazit na lyže, poradíme vám. Zkusili jsme pro vás ta nejzajímavější lyžařská střediska v Itálii. Chcete ověřenou klasiku, něco noblesnějšího nebo místo tlačenice u vleku raději dotek pravé italské kultury? Nechte se provést společností Bluesport.cz, rodinnou cestovní kanceláří, která vše zkouší nejdříve na svých vlastních lyžích.

Srovnávali jsme pro vás tři střediska - Livigno, Cortina d'Ampezzo a Paganella.

Livigno - kvalitní svahy, levná dovolená

Když se řekne lyžování v Itálii, mnoha lidem se okamžitě vybaví zimní středisko Livigno v oblasti Alta Valtellina. Pověst lyžařského ráje si určitě zaslouží. Nachází se na pomezí Itálie a Švýcarska, což dotváří jeho krásné panorama v obklopení hor z každé strany.

Livigno
Foto: Livigno

Po svazích nad Livignem vede síť lanovek Carosello z jedné strany a Mottolino z druhé. Jednou z prvních výhod Livigna jsou kvalitní sjezdovky pro lyžaře i snowboardisty. Ve srovnání se střediskem Paganella jsou i více členité a různorodé. Livigno nabízí 110 km sjezdovek v rozmezí 1 800 až 3 000 m.n.m. K čemu by ale byly dobré svahy v příšerném počasí? A to je jedna z dalších výhod. Silná zima zabezpečuje oblasti dlouhou sportovní sezonu. Pokud vám Livigno nebude stačit, rozšířený skipas pro celou oblast Alta Valtellina Vám umožní zajet s lyžemi i snowboardy do několika dalších sousedních středisek jako je například Bormio nebo Santa Caterina. Obě jsou vzdálená do 50 km.

Přestože se jedná o světově známou zimní jedničku, ceny jsou více než výhodné. Livigno se navíc nachází v bezcelní zóně. Turisté si tak často kromě zážitků odváží také značkové parfémy či luxusní alkohol jako dárky pro sebe i své známé. Levné je ale také ubytování. V některých termínech navíc nabízí nejen středisko, ale také CK Bluesport.cz, skipas zdarma.

Livigno - apartmány Florin
Foto: Livigno - apartmány Florin

Některé nabízené apartmány a samozřejmě hotely se nacházejí přímo na sjezdovce, takže lyžaři sundají lyže až před domem. Za zmínku stojí například apartmány Florin, které se nacházejí kousek od dolní lanovky Carosello. Jsou cenově výhodné a až k nim se dá dojít na lyžích. Pokud chcete být ještě blíž lanovce Carosello, můžete vyzkoušet hotel Sporting.

Livigno má výborné hodnocení i v oblasti Aprés Ski, tedy aktivit po lyžování. Nejoblíbenější je zmiňované bezcelní nakupování. Středisko nabízí bohatý noční život, od klasických restaurací, přes bary až po karaoke podniky a noční diskotéky.

Noblesa zvaná Cortina d´Ampezzo

Kvalitou svahů srovnatelné s Livignem je lyžování v luxusním středisku Cortina d´Ampezzo. Nachází se na severu Itálie v oblasti Benátsko. Cortina nabízí celkem 140 km sjezdovek. Vybírat terén si přitom můžete od vysokohorských kotlin až po ranveje na loukách nad městem.

Cortina d´Ampezzo
Foto: Cortina d´Ampezzo

Na rozdíl od Livigna si lyže provětráte hned na několika různých svazích propojených jen skibusy. Nejoblíbenější je areál pod Tofanou, a to i díky své slavné historii. Pokud se ocitnete na tomto svahu, pojedete v šlépějích největší lyžařské špičky sportovní historie. V roce 1950 se totiž v Cortině odehrávaly zimní olympijské hry a v roce 1963 pak i mistrovství světa v krasobruslení. Jednou z výhod této lyžařské oblasti je okolní krajina. Středisko leží v údolí vysokých dolomitských hor, které lákají nejen náročné sportovce v čele se skialpinisty a horolezci, ale i filmaře. Okolní přírodu a hory si tak můžete prohlédnout také v bondovce “Jen pro tvé oči“ nebo ve filmech “Růžový panter“ či “Cliffhanger“.

Vzhledem k navštěvovanosti středisek v oblasti Dolomit je Cortina d´Ampezzo často podceňována. Někteří ji popisují jako středisko zašlé slávy. To má však i velké výhody. Podobnou tlačenici jako v jiných střediscích tady zřejmě nezažijete. Díky menší návštěvnosti se tak můžete těšit na poměrně volné a prostorné svahy.

Cortina d´Ampezzo - Hotel Locanda Montana
Foto: Cortina d´Ampezzo - Hotel Locanda Montana

Romantiku zde zažijete i v oblasti ubytování. Přestože se středisko považuje za dražší, v CK Bluesport.cz můžete najít i velice výhodné ceny za ubytování jak v apartmánech, tak i hotelech v sousedních vesničkách. Za zmínku stojí například hotel Locanda Montana. Vesnice San Vito di Candore, ve které leží, se nachází mezi největšími horami Dolomit - Antelao (3 263 m), Pelmo (3 168 m) a Sorapis (3 205 m). Místní hotelová restaurace je navíc hodnocena jako nejlepší v kraji.

S rodinou do Paganelly

V Dolomitech leží také Paganella. Ve srovnání se zmiňovanými středisky nabízí jen 50 km sjezdovek, úroveň obtížnosti od lehkých po středně těžké. Trasy mezi lesními průseky tak lákají hlavně rodiny s dětmi. Provozovatelé ubytování i vleků právě pro rodiny a jejich děti nabízejí spoustu akcí a možností se vyřádit.

Paganella
Foto: Paganella

Paganella se ale rok od roku zlepšuje a rozrůstá, a hledá si tak cestu i k další skupině lyžařů. Lákavá je i dostupnost, leží totiž nedaleko dálnice. Navíc nejde o tradiční turistické středisko, nachází se u normálně fungujícího města se vším, co k italské kultuře patří.

Ve srovnání s Cortinou a Livignem nabízí Paganella cenově výhodnější ubytování. Kvalita hotelů je vzhledem k nabízeným cenám na vyšší úrovni. CK Bluesport.cz navíc nabízí slevu na skipasy k jakémukoliv ubytování. Ať už si zvolíte hotel nebo apartmán, na vlastní kůži jsme vyzkoušeli jejich pohodlí. Mezi naše oblíbené patří například Hotel Serena, umístěný na okraji městečka. Je obklopen loukou, kde je vše připraveno pro Vaše děti a ještě je odsud krásný výhled na okolní hory.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 3 855 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA