Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Rok 2017: Počátek nové éry plaveb na moři

Už je to téměř měsíc, co jsme vstoupili do roku 2018. Pojďte s námi zavzpomínat na události, které se ve světě plaveb MSC Cruises v roce 2017 staly. Pro nás v Riviera Tour a celý svět plaveb MSC Cruises byl to rok plný změn.

LEDEN: MĚSÍC NOVÝCH VÝZEV

plavby 2017

V lednu MSC oznámilo svou první plavbu kolem světa, kterou podnikne MSC Magnifica v roce 2019. Poté byla ohlášena plavba MSC Seaview do Brazílie, MSC Preziosa na Antilly, návrat MSC Divina do Středomoří a první plavba MSC Musica do Jižní Afriky. Později přibyli ještě první plavby do Grónska a návrat Izraele a Turecka do plavebních itinerářů MSC Cruises. Klienti CK RIVIERA TOUR na tuto plavbu mají privátní přepravu do přístavu v Janově.

Okružní plavby s delegátem

ÚNOR: MINCOVNÍ SLAVNOST MSC SEAVIEW

V tomto měsíci jsme se jako jediná cestovní kancelář z České republiky zúčastnili Mincovní slavnosti nové lodi MSC Seaview. Jedná se o událost, při které jsou do rozestavěného trupu lodi podle námořní tradice vloženy mince, jež mají plavidlu přinést štěstí při jeho plavbách. Také jsou tím oficiálně zahájeny práce na stavbě lodi. MSC Seaview bude dokončena v květnu 2018 a my už se těšíme na její křest v italské Civitavecchii.

plavby 2018
Foto: Ředitel CK RIVIERA TOUR Pavel ČÍŽ a ředitel MSC KREUZFAHRTEN Werner Fankhauser u pouzdra pro mince na mincovním obřadu.

BŘEZEN: PRVNÍ TESTOVÁNÍ MSC MERAVIGLIA

Na přelomu března a dubna 2017 probíhalo v Biskajském zálivu testování, které mělo rozhodnout o budoucím osudu lodi MSC Meraviglia. Kdyby jím totiž loď neprošla a zástupci společnosti s ní nebyli spokojeni, mohli loď vrátit a zakázku za téměř 1 miliardu € zrušit. Loď naštěstí všemi testy prošla a začala se chystat na svou první plavební sezónu ve Středomoří

plavby 2018
Foto: MSC MERAVIGLIA na plavbách s CK RIVIERA TOUR

DUBEN: SPUŠTĚNÍ PROGRAMU MSC FOR ME

Nový program MSC for Me je novinkou v portfoliu služeb MSC Cruises. Poprvé se s ním mohli cestovatelé setkat na MSC Meraviglia. Tato aplikace pro chytré telefony pomocí přijímačů Bluetooth, Wi-Fi a speciální mapy určit polohu pasažéra na lodi a navést ho na jím požadované místo. Také je přes ni možné objednávat divadla a na lodi MSC Meraviglia i speciální představení Cirque de Soleil.

ČERVEN: NOVÁ ÉRA ZAČÍNÁ

Na začátku června byla ve francouzském Le Havre pokřtěna MSC Meraviglia – největší loď, která kdy byla pro evropskou plavební společnost postavena. Je součástí více než desetiletého plánu, ve kterém plánuje MSC Cruises postavit 12 nových megalodí a stát se tak jednou z největších plavebních společností na světě. Pro zajímavost, celý investiční plán této inovace bude stát kolem 9 biliónů euro.

Na novou loď inspirovanou největšími divy světa vyrazili i naši klienti – a to hned na její první plavbu západním Středomořím z italského Janova do Neapole, na Sicílii a Maltu, a pak do Barcelony a Marseille

plavby 2018
Foto: První plavba na MSC MERAVIGLIA její účastníci CK RIVIERA TOUR

Během křtu MSC Meraviglia byla taktéž oznámena stavba čtyř nových lodí třídy World. Jedná se o unikátní koncept lodí pro téměř 7000 pasažérů s výtlakem 200 000 námořních tun. První loď této třídy vypluje v roce 2022.

LISTOPAD: DVOJÍ DŮVOD K RADOSTI

Dalším milníkem v investičním plánu MSC Cruises byl 15. listopad 2017. Tento den proběhly v loděnici STX-France ve francouzském Saint-Nazaire hned dvě velké události: Mincovní slavnost MSC Bellissima a první řez oceli MSC Grandiosa, první ze dvou lodí nové třídy Meraviglia-Plus.

plavby 2018

Na konci listopadu jsme pak byli pozváni na slavnostní spuštění MSC Seaside. Tato ohromující loď s oslnivým designem nás doslova uchvátila. Na velký článek o této lodi se můžete těšit v našem novém katalogu na rok 2019.

Během předání MSC Seaside v Monfalcone bylo oznámena změna dosavadního investičního plánu na stavbu nových lodí. Třetí loď třídy Seaside, která měla být spuštěna v roce 2021, bude nahrazena dvěma úplně novými loděmi třídy Seaside EVO. Nové lodě budou větší, delší a nabídnou pro všechny své hosty ještě více zábavy a odpočinku.

PROSINEC: KŘEST MSC SEASIDE

Poslední měsíc roku 2017 se pak nesl ve znamení křtu MSC Seaside, který proběhl až v dalekém městě Miami na Floridě. MSC Seaside se tak stala první lodí společnosti MSC Cruises pokřtěnou na mimo evropský kontinent. Její kmotrou není nikdo jiný než slavná herečka Sofia Loren.

plavby 2018

Projekt nových lodí MSC CRUISES s CK RIVIERA TOUR

NESPÍME NA VAVŘÍNECH

Ten kdo sleduje naši cestovní kancelář od samotného začátku dobře ví, že naše služby a zejména některé služby jsou doslova postaveny „na hlavu“. Zkrátka jdeme hlavou proti zdi, protože jsme přesvědčeni, že by se služby v cestovním ruchu měli dělat úplně jinak, než na co je trh v naší zemi zvyklý. Jako první jsme začali s myšlenkou zrušení last minute a nabídli jsme klientům nabídku first minute za nejnižší garantovanou cenu, jako první jsme přišli s tištěným katalogem a kompletními informacemi o službách plavební společnosti MSC CRUISES, sloučili jsme všechny příplatky, dopravu a taxy do jedné ceny a naše cena je tak kompletní za celý zájezd, což byla na tu dobu doslova revoluční událost. A jdeme dále. V roce 2018 podstatně zredukujeme provizní prodej. Nechceme mít 1000 provizních prodejců, nechceme mít prodejce snad v každém obýváků, kteří o plavbách vůbec nic nevědí, chceme mít kvalitní prodejce s kamennou prodejnou. Další změnou bude zdravotního pojištění a pojištění storna plavby, které v novém katalogu u všech evropských plaveb bude rovnou v ceně zájezdu a pro naše klienty budeme zabezpečovat kompletní servis při pojistných událostí ve spolupráci s pojišťovnou Slávia. Připravujeme taktéž úplně nový benefitní klub pro naše klienty, který podstatným způsobem bude motivovat naše stálé klienty na našich plavbách s CK RIVIERA TOUR. Připravujeme i další novinky, na které se klienti CK RIVIERA TOUR mohou v roce 2018 těšit.

Autor: Dominik ČÍŽ, CK RIVIERA TOUR

Riviera Tour, s.r.o. - Autorizovaný prodejce plaveb MSC CRUISES pro ČR a Slovensko
Lidečko 31
756 12 Horní Lideč

+420 571 424 588
Po-Pa 9:00 - 17:00

info@rivieratour.cz 

- PR článek -

Článek byl zobrazen 5 547 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA