Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Silvi Marina a další italská letoviska z nabídky CK Ikária

Střední Itálie v okolí Pescary, poloostrov Gargáno v Apulii i nejjižnější část italské pevniny - Kalábrie. To jsou místa, kde s CK Ikária můžete strávit báječnou letní dovolenou u moře. Nádherné písečné pláže, vhodné hlavně pro děti. V blízkém okolí řada zajímavých památek, za kterými stojí za to udělat si výlet. Co chtít víc?

Itálie je zemí mnoha kontrastů. Je rozdíl mezi severem a jihem. K nejznámějším letoviskům na severu patří Bibione, Lignano a Lido di Jesolo. Jejich mnohakilometrové pláže s jemným pískem, aquaparky a rušné ulice lákají hosty, kteří mají rádi trochu rušnější dovolenou.


Foto: Silvi Marina

Střed Itálie - např. Palmová riviéra - je něco mezi severem a jihem. Městečko Silvi Marina v regionu Abruzzo vyhovuje všem klientům. Nabízí jak rušné centrum, tak klidnější místa na okraji letoviska. Pláže jsou písečné a poskytují všem hostům dostatek komfortu.

Silvi Marina se nachází na úpatí pohoří Gran Sasso a svou polohou nabízí mnoho možností výletů do okolí - ostrovy Tremiti, Pescara, aquapark v Montesilvanu, Řím... Rušná pěší zóna, spousta obchůdků, kavárniček, taveren v centru uspokojí náročné hosty. Ti, kteří hledají klid, raději využívají okrajové části městečka.

Ubytování: 2-8lůžkové apartmány a rezidence do 200 m od moře, hotely
Stravování: vlastní, v hotelu snídaně nebo polopenze
K dispozici: český delegát, nabídka výletů, v rezidencích plážový servis a bazény


Foto: Silvi Marina - rezidence Green Bay Village

Když popojedeme o 250 km jižněji, dostáváme se do Apulie, na poloostrov Gargáno. Právě on tvoří ostruhu na pomyslné italské botě. Převládá zde zemědělství, a proto tu můžete vidět staré olivové háje, mandlovníky, citrusy, velká pole rajčat. Většinou písečné pláže nejsou přeplněné, místní lidé jsou velice příjemní a ochotní. Každého okouzlí atmosféra tohoto italského jihu.

Jezero Varano, které se tady nachází, je propojeno kanály s mořem. Je známé chovem slávek, které jsou vyhlášené i v zahraničí. Na úžině mezi jezerem a mořem - Foce Varano - je několik turistických letovisek. Patří k nim i Camping Cinque Stelle.


Foto: Foce Varano

Téměř polovinu rozlohy areálu tvoří piniový háj, vytvářející příjemnou chladivou atmosféru. Kemp je ideální pro rodiny s dětmi a pro lidi, kteří touží po klidné dovolené a po místu, kde je málo lidí na plážích.

Ubytování: dřevěné a zděné apartmány a bungalovy, mobilhomy, karavany, stany
Stravování: vlastní nebo polopenze v restauraci kempu
Pláž: cca 280 m od kempu za přírodní rezervací.
K dispozici: česky mluvící delegát, recepce, obchod, restaurace, pizzerie, diskotéka, bazén, dětský bazén, tenisový kurt, stolní tenis, večerní programy, koutek pro děti

V Lido del Sole je aquapark, městečko Rodi Garganico je posazené na vysokém skalním masivu a ve večerních hodinách je neopakovatelné svou atmosférou. Pořádají se výlety do Říma, Neapole, na ostrovy Tremiti a další.


Foto: Camping Cinque Stelle

Nejjižnější částí Apeninského poloostrova je Kalábrie. I tady je od dubna do října slunné počasí. Oblast láká své hosty především nejčistšími úseky moře i pláží nejen v oblasti Itálie, ale i Evropy. Každý ocení překrásné přírodní scenérie a okouzlující vyhlídky. U Jónského moře, v blízkosti významné archeologické oblasti Sibari, je umístěný turistický komplex Torre Saracena. Nachází se přímo na pobřeží Jónského moře 1,5 km od městečka Villapiana. Areál je situovaný v klidném prostředí a izolovaný od hlučného provozu. Je ideální pro rodiny s dětmi.

Ubytování: ve zděných přízemních apartmánech s terasou nebo předzahrádkou, se zahradním
sezením.
Stravování: vlastní
Pláž: komplex je cca 20 m od moře, pláž je písečná
K dispozici: česky mluvící delegát, snack bar s českým pivem a možností stravování, tenisový kurt, plážový volejbal, fotbalové hřiště, stolní tenis, dětský koutek, internet


Foto: Torre Saracena

Pro hosty se organizují zábavné večery s živou hudbou, karaoke, pořádají se výlety - Vesuv, Sicílie, aquapark Odissea, hrad feudálů Oriolo, klášter sv. Madony a hlavně do Sibari, které je důležitou křižovatkou spojující Apulii a Kalábrii. Trosky antického Sibarisu (tehdy zde žilo přes 100 000 obyvatel) a vykopávky si prohlíží každoročně spousta milovníků historie, včetně klientů CK Ikária.  

Další navštěvovanou této oblasti je Scalea, jedno z největších a nejstarších městeček Riviera dei Cedri. Na ní najdete další turistické letovisko - Santa Maria del Cedro. Riviéra získala své jméno díky cedrátům, což jsou citrusové plody podobné citronům. Rostou na trnitých keřích a vyrábí se z nich výborný žaludeční likér, limonády, sirupy....

Nejnavštěvovanějším místem Kalábrie je Tropea, městečko plné historie, s překrásnými plážemi a křišťálovým mořem. Aqvapark v Zambrone, Capo Vaticano, Nicotera Marina, San Ferdinando, Copanello, Cariati Marina, Marinella di Cutro - to všechno jsou turistická letoviska, která stále více navštěvují milovníci sluníčka, kouzelných pláží, průhledného moře a nádherné Itálie.

- PR článek -

CK IKÁRIA
Tylova 242
393 01  Pelhřimov
Tel.: 556 326 167, 565 322 133

ikaria@ck-ikaria.cz
www.ck-ikaria.cz

Článek byl zobrazen 5 454 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA