Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Sardinie - dovolená v evropském Karibiku

Sardinie, s hlavním městem Cagliari, je po Sicílii druhým největším italským ostrovem. Leží na západ od Itálie, má délku 267 km a šířku 120 km. Právem se může honosit přízvisky jako Perla Středomoří nebo Evropský Karibik.

Povrch ostrova je spíše hornatý, díky čemuž nalézáme různorodá skaliska, která jsou protkána četnými kaňony, vysoké bělostné útesy i náhorní plošiny. Dominujícím vrcholem je Punta Lamarmora, který ční do výšky 1 834 m.

Opravdovým klenotem Sardinie jsou nádherné pláže a zátoky, které připomínají karibskou oblast. Díky různorodosti prostředí zde nalézáme nejen středně dlouhé pláže, pokryté skvostně bílým pískem, ale i diskrétněji působící oblázkovo-písčité zátoky nebo jeskyně. Celý obraz dokreslují menším či větší ostrůvky v okolí, které už takto romanticky nespoutaný dojem ještě umocňují.   

Barva moře oplývá všemi možnými odstíny - od křišťálové, přes tyrkysovou až po temně zelenou. Pod hladinou se skrývá nedotčený a plně fungující podmořský svět. Moře tedy láká nejen k plavání a užívání si na přenádherných plážích, ale také k hojně využívanému potápění. I proto se ze Sardinie stala destinace, která nabízí návštěvníkům jedno z nejlepších mořských vyžití ve Středomoří.

Jedinečnost ostrova spočívá v obrovském potenciálu v poznávání původní kultury ostrova a v přímém kontaktu s historickým vláknem této krajiny. K nalezení jsou památky z dob prehistorických, z doby bronzové až železné, ale i z pozdější doby římské. Ostrov je doslova posetý megalitickými stavbami, přičemž mezi nejznámější patří tzv. hrobky obrů a hlavně kamenné věže - nuraghy. Na Sardinii je těchto pevnostních staveb k vidění několik tisíc. Rovněž významným historickým místem je fénický Tharros, sídliště z 8. století př. n. l., později přestavěné Římany.

Co se týká turismu, Sardinie nabízí celou řadu možností, jak se dá strávit dovolená. Na ostrově může návštěvník využít ubytování od rezidencí a hotelů střední třídy, až po ty nejluxusnější hotely a resorty. Ty nabízejí svým klientům širokou škálu služeb nejvyšší kvality, včetně doprovodných programů, sportovního vyžití i lázeňství. Pokud se klient nabaží luxusu a péče, může objevit další rozměr Sardinie, a tím je vnitrozemí dotvářené venkovem. Vnitrozemí je vyprahlé, divoké, ale zároveň působí poeticky, vůní jiného světa. Místní Sardové povětšinou žijí v civilizací téměř nedotčených vesničkách, ať rybářských, horských nebo farmářských. Krajinu lemují olivové háje a vinice. Úžasný dojem z tohoto místa dotvářejí osobití Sardové. Jejich historie je místy až tajemná, nicméně se jedná o lid upřímný a pohostinný. I díky tomu snáze přijdeme do styku s vynikající místní kuchyní a stejně tak lahodným vínem. Ale pozor! Ve vnitrozemí se mluví převážně sardsky.

CK PETRA TOUR, která má dlouholeté zkušenosti s vlastní produkcí zájezdů do Itálie a na přilehlé italské ostrovy, nabízí možnost pobytu v ojedinělém hotelovém resortu Arbatax****.

Resort je umístěný na výběžku Capo Bellavista, má rozlohu 60 ha a čítá 5 luxusních hotelů. Jeho součástí je nejen velký přírodní park s jedinečným ekosystémem plným původní flóry a fauny, ale také moderní lázeňské centrum o velikosti dvou čtverečních kilometrů. Čtyřhvězdičkové hotely Il Borgo, Il Villaggio, I Villini, Monte Turri a I Cottage poskytují svým hostům širokou škálu služeb té nejvyšší úrovně: zdravotní, beauty a relaxační péči i možnosti sportovně-zábavného vyžití, zkrátka se snaží být pro klienta pravým domovem pro pobyt na Sardinii. Ubytování je rozličné stejně jako klientela, která resort Arbatax navštěvuje. Hotely Il Borgo, Il Villaggio a I Villini jsou povíce využívány rodinami s dětmi, sportovními nadšenci a klienty, kteří si chtějí ve svém volném času dosyta užít zábavy. Panoramaticky položený hotel Monte Turri z vnějšku působí jako zámecké sídlo a jeho snahou je to, aby se klient cítil do jisté míry jako majitel tohoto objektu a s lehkou elegancí užíval všech výhod tohoto nenapodobitelného hotelu. Jeho součástí je prosklený výtah umožňující pohodlně dosáhnout soukromé pláže, která je vybavena lehátky a slunečníky. Hotel I Cottage využívají hlavně ti, kteří chtějí strávit dovolenou v nezávislých vilách s přímým kontaktem pláží a zátok. Zátoky oplývají bílým pískem i zaoblenými balvany, které mohou posloužit jako ideální místo ke slunění.

Resort Arbatax nabízí klientům k využití 8 bazénů, relaxační centra a četná sportoviště (golfové hřiště, tenisové kurty, squashové kurty, volejbalová hřiště, možnost cvičení ve vodě nebo latinsko-amerických tanců). Občerstvení se klientům dostává pomocí formule All inclusive light, kterou mohou uplatnit v několika restauracích a v barech. Turecké sauny, whirpool, masáže, kosmetické procedury a bazén, to vše a nejen to láká hosty resortu k návštěvě Bellavista Wellness and Spa Centra. Energii mohou klienti také nabrat v Bellavista Natural Parku, kde se pod olivovníky, pistáciemi a marytami ukrývají divoké ovce a prasata, vysoká zvěř, koně, osli, krávy a velké množství ptactva.

Aby klienti mohli využívat všechny možnosti celého resortu, je k dispozici shuttle service, který cirkuluje tam a zpět resortem od rána do půlnoci. Komplexnost resortu Arbatax završuje velký výběr nejrůznějších animačních programů pro všechny generace návštěvníků a také možnost fakultativních výletů či objednání si jízdy na koni po jedné z krásných pláží.

Pokud tedy chcete navštívit jedno z nejkrásnějších míst Středomoří, kde z prvního dojmu zjistíte, že právě zakoušíte něco mimořádného, užít si skvostného moře i nádherných hotelových komplexů či vstřebávat zážitky z neopakovatelné přírody, ve které se doteď prohánějí divocí koně, potom je Sardinie vaší jasnou volbou.

- PR článek -

CK PETRA TOUR
Karla IV. 1
370 01  České Budějovice
Tel.: 386 352 653, 602 100 009

petratour@petratour.cz
www.petratour.cz

Článek byl zobrazen 9 991 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA