Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Údolí Eisacktal ožívá především v zimě

Italské Dolomity jsou obrovské a skýtají pro své návštěvníky mnoho zajímavého. Zvláště v zimních měsících je v údolí Eisacktal, vinoucího se na jih od Brennerského průsmyku směrem k Bolzanu, opravdu rušno.

Nachází se v něm totiž lyžařská střediska Plose, Gitschberg a Jochtal. Rozkládají se nedaleko známých italských lyžařských center, právě proto si zde můžete v klidu a příjemně zalyžovat, bez zbytečného shonu a spěchu.

Pro lyžaře i běžkaře ideální podmínky

V údolí Eisacktal nabízejí jmenovaná tři lyžařská střediska opravdové sportovní vyžití. Hlavní sezóna tu startuje v prosinci a končí v dubnu. Na návštěvníky zde čeká okolo 85 kilometrů sjezdovek a 300 kilometrů běžeckých tras. V areálech naleznete celkem 19 lyžařských vleků, 9 lanovek a 3 kabinkové lanovky. Vleky zvládnou za hodinu přepravit na 30 tisíc lyžařů. V současnosti pořádá do těchto míst zájezdy řada českých cestovek. Ceny se pohybují okolo 8 tisíc korun, zaplatit ale můžete i mnohonásobně více. Ubytování většinou poskytují ověřené hotely nebo rodinné penziony.


Autor: Alex

Nejlepší sjezdovka v Dolomitech měří 9 kilometrů

V této části Dolomitů jsou skipasy rozdělené podle oblasti sjezdování. Skipas Valle Isarco platí i pro střediska Plose, Gitschberg a Jochtal. Za denní permanentku zaplatíte 30 Euro, šestidenní vás vyjde na 194 Eur v hlavní sezóně. Samozjřemostí jsou místní skibusy, které jezdí v pravidelných linkách a z Eisacktalu jezdí i do ostatních nejbližších center. Ve všech třech areálech si přijdou na své různé druhy lyžařů. Začátečníci i pokročilí zde mají dveře dokořán. Rozmanité druhy sjezdovek jim to rády umožní.

Mezi lyžařy je nejnavštěvovanější a nejoblíbenější skicentrum Plose se svými perfektními bezlesými carvingovými svahy. Rozkládá se na horách Mont Telegrafo a Mont Fana. Lahůdkou celé oblasti je 9 kilometrů dlouhá černá sjezdovka Trametsch – jedna z nejlepších v celých Dolomitech. Pokud budete chtít okusit všechny sjezdovky z tohoto areálu, zabere vám to hodně času a cestování. Samozřejmostí je i řada kvalitních restaurací. Jedna z nejhezčích je na vrcholu hory M. Telegrafo, z níž je krásný výhled na celé Dolomity.

Malé středisko pro zkušenější

Skiareál Gitschberg se řadí mezi ty menší. Rozhodně mu to ale neubírá na kvalitě poskytovaných služeb a především sjezdovek. Svými podmínkami a prudšími sjezdovkami je určen spíše pro pokročilejší lyžaře. Od parkoviště v obci Meransen vás do 2/3 kopce vyveze kabinková lanovka, dále na vrchol pak vedou sedačkové. Na centrální širokou sjezdovku, odkud je opět krásný výhled do okolí, navazují menší tratě, sbíhající se k lanovce. I zde nabízí návštěvníkům občerstvení řada restaurací. Jídlo zde pořídíte mezi 5 - 15 Eury a pivo za 3 Eura. Právě Gitschberg by měl být v příštích letech přímo propojen s dalším lyžařským střediskem Jochtal.

Neopomeňte návštěvu Brixenu!

Při cestě do těchto končin nezapomeňte navštívit jedno ze zvučných měst, které zasáhlo i do české historie nuceným pobytem novináře Karla Havlíčka Borovského. Středověké centrum Brixenu s Pizza del Duomo je opravdu překrásné. Dále zde stojí na poznání biskupský palác s Museo Diocesano a mnoha dalšími zajímavostmi.

Ať už se tedy vydáte do údolí Eisacktal za lyžemi nebo poznáním, oboje bude stát za to.

- red -

Další články, které mimo jiné na stránkách o Itálii najdete, jsou:
Lago di Como – vnitrozemské moře Itálie
Ukrytá krása Perugie
Cinque Terre
Costiera Amalfitana
Národní park Cilento – ráj milovníků moře a přírody

Článek byl zobrazen 5 956 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA