Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Amalfi - kouzelné městečko na jihu Itálie

Pokud patříte k těm, kdo mají dovolenou ještě před sebou, ale stále nejste rozhodnutí, kam se vypravíte, máme pro vás tip. Co takhle jižní Itálie a její kouzelné městečko Amalfi? Toto mimořádně atraktivní letovisko nabízí čisté moře a pláže, romantické pobřežní útesy i hory, četné historické památky, levné ubytování a pohodovou přímořskou atmosféru.

Amalfi je se svými 6 tisíci obyvateli největším městem Amalfského pobřeží (Costiera Amalfitana), které lemuje jižní část Sorrentského poloostrova a nabízí ty nejúchvatnější přírodní scenérie Itálie. Celé toto pobřeží bylo v roce 1997 zapsáno na seznam památek UNESCO. Amalfi leží přibližně 50 kilometrů jižně od Neapole a 25 kilometrů západně od Salerna. Městečko bylo vystavěno v hluboké rokli, na úpatí hory Monte Cerreto. Tím největším lákadlem je tak bezpochyby zdejší nedotčená příroda. Turisty sem přitahuje také blízkost sopky Vesuv - nejaktivnější sopky na evropské pevnině.

Pokud chcete Amalfi poznat blíže, můžete využít služeb cestovních kanceláří, které v současné době poskytují slevy na pobyty v tomto krásném městě, jehož dějiny sahají až do 6. století. Amalfi bylo v minulosti bohatou a mocnou námořní republikou s názvem Repubblica Marinara di Amalfi, v níž dokonce vznikl i námořní zákon Tavole Amalfitane. Ve zdejším přístavu se obchodovalo se solí, obilím i s otroky. Po mnoho let vedlo Amalfi boje se Saracény i Normany a nakonec bylo zpustošeno nájezdníky z toskánské Pisy. Z tohoto období, tedy z 11. a 12. století se podařilo dochovat několik památek.

Mezi nejzajímavější stavby patří dóm A. Andrea z 10. století, který byl okolo roku 1200 přestavěn v normansko-arabském slohu. V jeho sousedství se nachází Chiostro del Paradiso, křížová chodba ze 13. století, na níž je patrný vliv Saracénů. Hlavní ulice Via Lorenzo d´Amalfi, vedoucí kolem přístavu ukrývá katedrálu sv. Ondřeje (Cattedrale di Sant´Andrea) z 11. století, která vyniká monumentálním schodištěm. V sousedství katedrály se nachází klášter obklopený rajskými zahradami. Pokud si rádi okořeníte dovolenou nějakým výletem, nenechte si ujít návštěvu historických mlýnů v rokli Valle dei Mulini blízko Amalfi. Tyto mlýny sloužily v minulosti jako papírny a v současnosti se v nich nachází Muzeum papíru.


Foto: Amalfské pobřeží, město Positano

Amalfi je místem, které se rozhodně vyplatí navštívit. Vaše rozhodnutí se sem vypravit mohou ulehčit četné slevy na internetu, díky kterým se dnes dovolená v této destinaci vyplatí dvojnásob. Pobyt v Amalfi ocení nejen milovníci přírody, báječného koupání a relaxace na plážích, ale i vyznavači aktivnější dovolené. Okolí je doslova poseto zajímavými místy, která stojí za to vidět. Na své si zde přijdou také všichni ti, kdo touží po klidu a pohodě – do Amalfi je totiž zakázán vjezd automobilům. Na průzkum tohoto malebného přímořského městečka vám tak budou muset stačit vlastní síly. Vzhledem k tomu, že není nijak veliké, to nebude žádný problém.

Pokud si budete chtít krásu Amalfského pobřeží vychutnat naplno, můžete se vypravit na dobrodužnou pěší prohlídku okolí. Zdejší kopce jsou protkány spoustou stezek, jež po sobě zanechali mezci. Nejslavnější a nejčastěji navštěvovanou stezkou vedoucí Amalfským pobřežím je Sentiero dei Dei neboli Cesta bohů. Během této dvouhodinové procházky se budete moci kochat velkolepou skalní krajinou vysoko nad mořem, obdivovat žluté keře kručinky a dýchat vzduch provoněný citroníky.

Amalfi dnes žije cestovním ruchem, proto se návštěvníci mohou těšit na kvalitní zázemí. Najdete zde vše, co potřebujete k pohodovému trávení dovolené. Ubytovat se můžete v některém z četných hotelů, ale levné ubytování nabízí i rodinné penziony. Mnohdy se vyplatí oslovit i místní, kteří vás rádi ubytují přímo u sebe. Mimo prázdninové měsíce nabízí mnoho ubytovacích zařízení zajímavé slevy na pobyty, čehož je třeba využít. Hladové žaludky potěší místní restaurace a pizzerie, v nichž můžete ochutnat speciality italské Kampánie. Pokud byste zatoužili po poznání dalších atraktivních destinací tohoto jihoitalského kraje, bude pro vás jistě potěšující informací, že má Amalfi dobré lodní spojení se Salernem, Sorrentem, Neapolí i ostrovem Capri. Také další letoviska na Amalfském pobřeží rozhodně stojí za to vidět, některá z nich byla vystavěna terasovitě nad sebou a vypadají, jako by byla nalepená na skále. Neváhejte a využijte aktuálních slev na internetu, vypravte se do pohádkového kraje Amalfského pobřeží a okouzlujícího městečka Amalfi!

- PR článek -

Článek byl zobrazen 7 279 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA