Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Itálie - o Itálii víme vše

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Itálie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Itálie.

Civetta - řádění na poloprázdných sjezdovkách

Civetta - řádění na poloprázdných sjezdovkách

Pod dvěma třítisícovými vrcholy se v nedotčené krajině uprostřed italských Dolomit rozkládá oblíbené lyžařské středisko Civetta, které je jedním z celkem dvanácti areálů spadajících pod obří lyžařskou oblast Dolomity Superski. Civetta nabízí dokonalý poměr kvality a ceny a je ideální destinací jak pro zimní, tak i letní aktivní dovolenou.

celý článek

 

Okruh Sella Ronda - unikátní lyžování v Dolomitech

Okruh Sella Ronda - unikátní lyžování v Dolomitech

Lyžování bez hranic. Nekonečné sjezdy. Perfektní podmínky. Technické vybavení nové generace. A hory parádní tak, až z toho příjemně mrazí. Takové jsou italské Dolomity, konkrétně oblasti Dolomity Superski s jedinečným okruhem Sella Ronda.

celý článek

 

Livigno láká na levné nákupy a báječné lyžování

Livigno láká na levné nákupy a báječné lyžování

Jedním z nejlepších lyžařských areálu nejen v Itálii, ale i v celé Evropě je Livigno ležící v nadmořské výšce 1800 metrů. Dříve nevýznamná vesnička se proměnila v moderní lyžařské středisko, které je doslova rájem zimních sportů. Pokud tedy hledáte místo pro strávení pohodové zimní dovolené, je italské Livigno tou správnou volbou.

celý článek

 

Benátské gondoly – romantické i tajemné

Benátské gondoly – romantické i tajemné

K neodmyslitelným symbolům italských Benátek patří gondoly – dlouhé protáhlé lodě s plochým dnem, které se klouzavým pohybem pohybují po klidných vodách zdejších kanálů. Tradice těch dnešních gondol sahá až do 15. století, jejich původ je však opředen tajemstvím.

celý článek

 

Toskánsko - středověká atmosféra na severu Itálie

Toskánsko - středověká atmosféra na severu Itálie

Kamenné domečky ukryté v cypřišových hájích, zlaté klasy obilí vlající ve větru, zelené kopečky, kam jen oko dohlédne, úhledné řady vinné révy učesané na jejich úbočí. Vůně olivovníků se vznáší ve vlahém závanu vzduchu. Chvíle zamyšlení je přeťata ostrým zatroubením za zatáčkou. Jedu, uhněte. To je typická Itálie, typické Toskánsko.

celý článek

 

Portofino – město, kde se schází celebrity

Portofino – město, kde se schází celebrity

Na severozápadě Itálie se nedaleko Janova nachází jeden z nejromantičtějších přístavů Ligurské oblasti. Portofino je malebná rybářská vesnička, která si získala srdce mnoha Italů, ale také slavných celebrit ze všech koutů světa. Díky jejich přítomnosti se stala také jedním z nejexkluzivnějších a nejdražších letovisek v zemi.

celý článek

 

Alghero - v malé Barceloně vám bude italština k ničemu

Alghero - v malé Barceloně vám bude italština k ničemu

Pokud plánujete návštěvu Sardinie, rozhodně si do seznamu míst, která byste na tomto nádherném italském ostrově měli vidět zařaďte také město Alghero. Okouzlí vás totiž nejen svou historií a množstvím památek, ale také jedinečným pobřežím s rozeklanými útesy a panenskými plážemi. Při troše štěstí zde můžete zahlédnout i chráněné supy bělohlavé.

celý článek

 

Rimini – továrna na dovolenou

Rimini – továrna na dovolenou

Na pobřeží Jaderského moře se v italském regionu Emilia-Romagna rozkládá jedno z největších přímořských letovisek nejen v Itálii, ale dokonce v celé Evropě. Rimini je velmi známou destinací, do které se pravidelně každý rok vracejí tisíce nadšených turistů.

celý článek

 

Benátky - náměstí Piazza San Marco

Benátky - náměstí Piazza San Marco

Piazza San Marco je nejen největším náměstím v italských Benátkách, ale také nejníže položeným místem ve městě, proto je bohužel několikrát do roka pravidelně zaplavováno. Napoleon Bonaparte o tomto slavném náměstí prohlásil, že je „Nejkrásnějším přijímacím pokojem v Evropě“ a s tím se nedá jinak, než souhlasit.

celý článek

 

Ravenna - 8 staveb ze seznamu UNESCO

Ravenna - 8 staveb ze seznamu UNESCO

Na severovýchodním pobřeží Itálie, se v oblasti Emilia – Romagna rozkládá 140 tisícové město Ravenna, které je hlavním městem stejnojmenné provincie. Jde o živé turistické a průmyslové město, ale zároveň také o sídlo arcibiskupa a jedno z historicky nejvýznamnějších míst v zemi.

celý článek

 

Bazilika San Lorenzo byla postavena už roce 393

Bazilika San Lorenzo byla postavena už roce 393

Bazilika San Lorenzo je jedním z největších florentských kostelů. Stojí v centru města a je místem posledního odpočinku všech vůdčích členů rodu Medici. Svatostánek se však pyšní ještě dalším prvenstvím, je totiž také nejstarším kostelem Florencie, byl postaven už roku 393 a mnoho let sloužil jako katedrála.

celý článek

 

Novodobé divy světa – Koloseum

Novodobé divy světa – Koloseum

„Dokud bude stát Koloseum, bude stát i Řím. Když padne Koloseum, padne i Řím. Když padne Řím, padne i svět“. Toto o římském Koloseu napsal již v 8. století benediktinský mnich Beda Ctihodný. Koloseum, které je po staletí největší dominantou italské metropole, naštěstí stojí dodnes. V roce 2007 byla tato unikátní stavba vyhlášena novodobým divem světa.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 
 

Kontextová reklama.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA