Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Itálie - o Itálii víme vše

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Itálie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Itálie.

Bazilika San Lorenzo byla postavena už roce 393

Bazilika San Lorenzo byla postavena už roce 393

Bazilika San Lorenzo je jedním z největších florentských kostelů. Stojí v centru města a je místem posledního odpočinku všech vůdčích členů rodu Medici. Svatostánek se však pyšní ještě dalším prvenstvím, je totiž také nejstarším kostelem Florencie, byl postaven už roku 393 a mnoho let sloužil jako katedrála.

celý článek

 

Novodobé divy světa – Koloseum

Novodobé divy světa – Koloseum

„Dokud bude stát Koloseum, bude stát i Řím. Když padne Koloseum, padne i Řím. Když padne Řím, padne i svět“. Toto o římském Koloseu napsal již v 8. století benediktinský mnich Beda Ctihodný. Koloseum, které je po staletí největší dominantou italské metropole, naštěstí stojí dodnes. V roce 2007 byla tato unikátní stavba vyhlášena novodobým divem světa.

celý článek

 

Sedm novodobých divů světa

Sedm novodobých divů světa

V červenci roku 2007 bylo v portugalském Lisabonu vyhlášeno nových sedm divů světa. O tom, která z památek, staveb či přírodních unikátů, bude mít tu čest se ocitnout na tomto seznamu, bylo hlasováno prostřednictvím internetu. Ankety se tehdy zúčastnilo přes 100 milionů lidí z celého světa.

celý článek

 

Lyžařské středisko Arabba

Lyžařské středisko Arabba

V samotném srdci italských Dolomit se v údolí Livinallongo, které obklopují ty nejkrásnější vrcholy, rozkládá lyžařské středisko Arabba. Leží na jihovýchodních svazích masívu Sellagruppe a nabízí jedny z nejkrásnějších výhledů na okolní hory, zejména na mohutný ledovec Marmolada, který je dominantou oblasti.

celý článek

 

Val di Sole - lyžování v Itálii

Val di Sole - lyžování v Itálii

Malebné horské údolí Val di Sole rozkládající se na hranici italských krajů Tridentsko, Horní Adige a Lombardie, vytváří jednu z největších lyžařských oblastí Dolomit. Toto „Slunečné údolí“, jak by se dal název Val si Sole přeložit, leží západně od Bolzana, na svazích mohutné horské skupiny Adamello Brenta.

celý článek

 

Mantova – malé Benátky

Mantova – malé Benátky

Půvabné historické město Mantova se rozkládá v severoitalské Lombardii, je sídlem stejnojmenné provincie a zároveň také sídlem diecéze. Mantova se proslavila jako rodiště jednoho z nejslavnějších římských básníků – Vergilia. Mnoha lidmi je považována za nejromantičtější město v Itálii.

celý článek

 

Eurovíkendy: Benátky – co si nenechat ujít při návštěvě Benátek

Eurovíkendy: Benátky – co si nenechat ujít při návštěvě Benátek

Benátky – už při vyslovení názvu tohoto italského města na nás dýchne jeho romantická atmosféra. Benátky protkané vodními kanály, po nichž se plaví gondoly, jsou nejvyhledávanějším turistickým cílem na severním pobřeží Jaderského moře. Snad každý se sem chtěl někdy podívat a strávit zde alespoň pár dní během prodlouženého víkendu.

celý článek

 

Kapitol je srdcem starověkého Říma

Kapitol je srdcem starověkého Říma

Kapitol neboli Campidoglio je srdcem starověkého Říma a zároveň nejslavnějším a nejvyšším ze sedmi původních římských pahorků. V minulosti byl náboženským centrem a symbolem moci starověkého Říma.

celý článek

 

Dóžecí palác - největší světská stavba Benátek

Dóžecí palác - největší světská stavba Benátek

Palazzo Ducale neboli Dóžecí palác je největší světskou stavbou v italských Benátkách. Po téměř tisíc let byl sídlem benátských dóžat, tajné policie a hlavního soudního dvora. Nacházelo se zde dokonce i vězení, mučírna a řada dalších městských institucí. Dnes je Palazzo Ducale považován za jednu z nejkrásnějších gotických staveb na světě.

celý článek

 

Val di Funes – horská krajina jako z pohádky

Val di Funes – horská krajina jako z pohádky

V samotném srdci italských Dolomit se severně od rozlehlých vinic a sadů Bolzana a Merana rozprostírá zemědělsky velmi úrodné údolí Val di Funes, nazývané též Villnösser Tal. Toto údolí obehnané mohutnými skalními věžemi je právem řazeno mezi nejkrásnější místa Dolomit, které se pyšní zápisem na Seznamu světového přírodního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Turín - dějiště olympijských her

Turín - dějiště olympijských her

Průmyslové město, obchodní i kulturní centrum severozápadní Itálie se do celosvětového povědomí zapsalo především jako dějiště XX. zimních olympijských her. Fanoušci zeleného trávníku jej znají spíše ve spojení se známým fotbalovým klubem

celý článek

 

Rabbit beach – ráj na ostrově Lampedusa

Rabbit beach – ráj na ostrově Lampedusa

Nejhezčí pláže světa - Přibližně v půli cesty mezi pobřežím Tuniska a italskou Sicílií se z vod Středozemního moře vynořuje ostrůvek Lampedusa, který je součástí Pelagického souostroví. Na něm najdete pláž, která vypadá, jako by patřila spíše někam do Karibiku – jde o Rabbit Beach, italsky Spiaggia dei Conigli, kterou tvoří bílý písek a omývá průzračně čisté moře.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 
 

Kontextová reklama.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA