Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Okruh Sella Ronda - unikátní lyžování v Dolomitech

Lyžování bez hranic. Nekonečné sjezdy. Perfektní podmínky. Technické vybavení nové generace. A hory parádní tak, až z toho příjemně mrazí. Takové jsou italské Dolomity, konkrétně oblasti Dolomity Superski s jedinečným okruhem Sella Ronda.

Dolomity Superski v severoitalské provincii Trentino jsou poměrně snadno dosažitelné z České republiky, což jejich atraktivitu ještě zvyšuje. Uvážíte-li, že už po pár hodinách jízdy autem nebo autobusem se ocitáte v lyžařském ráji, asi není třeba dál argumentovat. 12 vysokohorských lyžařských středisek opravdu nabízí dostatek příležitostí pro lyžaře všech úrovní, pro příznivce snowboardu, carvingu, freeridu v čerstvém prašanu i běhu na lyžích. 24 zdejších snowparků přímo vybízí k tomu pořádně se odvázat a vyzkoušet, co všechno je navzdory zemské přitažlivosti možné. A noční lyžování na uměle osvětlených sjezdovkách mezi setmělými horskými štíty, to opravdu nemá chybu. Mírné sjezdovky a sáňkařské dráhy pak potěší rodiče malých dětí, černé padáky zase ty, kteří potřebují pořádnou dávku adrenalinu.

Sella Ronda

Dolomity Superski nabízí 1 200 km sjezdovek (z nichž 90 % dosahuje výšky 1 500 - 3 269 m n. m.) a 1 177 km běžeckých tratí, to celé dosažitelné pomocí 420 vysokokapacitních vleků a lanovek. Vše je navíc propojeno perfektně fungující sítí kyvadlové autobusové dopravy. Tu máte, jako majitelé skipasu, samozřejmě zdarma. Ostatně, skipasy, to je další kapitola. Volnosti pohybu nic nebrání. Stačí si koupit skipas pro celou oblast Dolomity Superski a více než tisícovka kilometrů sjezdovek je zcela ve vaší režii. Bez omezení! Záleží jen na vaší momentální náladě a kondici. Nicméně ani skipasy platné jen pro určitou oblast Dolomity Superski vaši svobodu příliš neomezí, tady to opravdu není o placatění se na jedné sjezdovce, ale o nekonečném prostoru, volnosti a propojených sjezdovkách.

Sjezdovky jsou vždy dokonale upravené a o skvělé sněhové podmínky se starají sněhová děla. Můžete si tak být jisti parádním lyžováním od prosince až do dubna. Právě jarní termíny jsou pro naše turisty hodně atraktivní, protože tou dobou už je lyžování v Česku dost nejisté.

Sella Ronda

Díky široké síti lyžařských barů, rychlých občerstvení a restaurací vám nehrozí ani vyhladovění. Pokud se počítáte mezi gurmány, budete tu nadmíru spokojeni, vždyť nejedna ze zdejších restaurací, podávajících zajímavý mix vlivů italské, švýcarské a rakouské kuchyně, se pyšní Michelinskou hvězdou.

Dolomity Superski, to ovšem není jen o lyžích, běžkách nebo snowboardu. Místní se doslova předhánějí, aby i nabídka tzv. après-ski aktivit stála za to. Spolehnout se tak můžete nejen na bruslařské dráhy, plavecké stadiony, ale také na vyznačené stezky pro chůzi na sněžnicích, možnost lezení po ledopádech, paragliding a samozřejmě velkou spoustu obchůdků, barů, klubů, restaurací a wellness zařízení. Pokud se rozhodnete, že si svůj pobyt tady doopravdy užijete, nebojte se, že by tomu tak nebylo. A užívat si mohou i rodiče malých dětí. Fungují tu samozřejmě zařízení specializovaná na jejich hlídání. Většinou bývá součástí hlídání i výuka lyžování, takže rodiče si s klidem mohou užívat zdejších sešupů s vědomím, že o děti je dobře postaráno. Příjemný je i systém rodinných slev a přátelský přístup všech středisek k dětem.

Sella Ronda

Výzva jménem Sella Ronda

Vlastně se jedná o dva okruhy. Ten náročnější, oranžový, měří 41,8 km, jede se po směru hodinových ručiček a pohybujete se na něm ve výškách 1 535 - 2510 m n. m. Projedete-li ho celý, budete mít v nohách jen těžko uvěřitelné celkové převýšení osmi tisíc metrů. Zelený okruh je o něco jednodušší. V tomto případě ovšem proti směru hodinových ručiček. Potkáte na něm celé rodiny a lyžaře, kteří si chtějí vychutnat nádherné okolí, a tak má zelený okruh docela pohodovou atmosféru. I tak při něm ale ujedete 38,8 km, takže hlavně s dětmi platí vyrazit raději hned ráno.

Sella Ronda

Někteří borci jsou schopni urazit oranžový okruh za 4 hodiny, to je ale dost vražedné tempo, počítejte raději s dvojnásobkem. Jen těžko totiž po cestě odoláte nabídce lyžařských barů nebo chvilkové sluneční siestě na lehátku. Moc hezky se tu také kochá skvělým výhledem a čas při tom letí, ani nevíte jak. Je proto vhodnější se na okruh vydat ráno, aby vás zbytečně nic nehonilo.

Okruh Sella Ronda propojuje čtyři lyžařská střediska oblasti Dolomity Superski: Arabba/Marmolada, ležící poblíž nejvyššího vrcholu Dolomit Marmolada (3 342 m), Alta Badia, Val di Fassa a Val Gardena. Dohromady nabízejí neuvěřitelných 280 sjezdovek s celkovou délkou přes 400 kilometrů, které propojuje systém 170 vysokokapacitních lanovek a vleků, schopných přepravit za jedinou hodinu 240 tisíc lidí. Ze všech středisek se můžete na skitour Sella Ronda pohodlně napojit.

Sella Ronda

Sella Ronda se dá jet různými způsoby, je tedy téměř vyloučeno, že by okruh člověku zevšedněl. 

Článek byl zobrazen 5 170 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA