Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Itálie - o Itálii víme vše

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Itálie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Itálie.

Středověké San Gimignano

Středověké San Gimignano

V samotném srdci Toskánska se rozkládá tzv. „středověký Manhattan“ – městečko San Gimignano, které svými starými kamennými věžemi opravdu tuto newyorskou část připomíná. Jde snad o nejslavnější toskánskou vesnici, která si získala srdce mnoha turistů, jež ji navštívili.

celý článek

 

Skalní město Orvieto

Skalní město Orvieto

Na západě středoitalského regionu Umbria se rozkládá město Orvieto, v němž se snoubí krásná příroda s lidským uměním. Bylo totiž vystavěno na skále tvořené sopečnými vyvřelinami – tufy. Místo je považováno za jedno z nejatraktivnějších v celé Umbrii.

celý článek

 

Lago d´Orta oplývá ryzí krásou

Lago d´Orta oplývá ryzí krásou

V severoitalských provinciích Verbano-Cusio-Ossola a Novara se v nadmořské výšce 290 metrů rozkládá jezero Lago d’Orta. Oproti sousedním jezerům Como a Maggiore sem v takové míře nepronikl masový turismus a ještě dnes tak oplývá ryzí krásou. Leží totiž v okouzlující krajině alpského podhůří.

celý článek

 

Florencie - bazilika Santa Croce

Florencie - bazilika Santa Croce

Ve východní části městského centra Florencie se nachází františkánská bazilika Santa Croce. Jde snad o nejpodmanivější kostel ve městě a významnou uměleckou svatyni. Je mistrovským dílem gotického umění, její základy byly postaveny ve tvaru egyptského kříže.

celý článek

 

Paestum – archeologické naleziště světového významu

Paestum – archeologické naleziště světového významu

Na jihozápadním pobřeží Itálie se v kraji zvaném Kampánie rozkládá Paestum, které patří k nejromantičtějším a nejpůsobivějším archeologickým souborům v zemi. Podařilo se zde dochovat trosky chrámů, které jsou nejzachovalejšími monumenty řeckého stavitelského umění na italské pevnině.

celý článek

 

Řím - náměstí Piazza Navona

Řím - náměstí Piazza Navona

Nejkrásnějším a také nejrušnějším římským náměstím je Piazza Navona, které má tvar široké elipsy a kopíruje půdorys původního stadionu Circus Agonalis, který zde kdysi stával. Náměstí se stalo velkým turistickým lákadlem, návštěvníci sem přicházejí ve dne i v noci.

celý článek

 

Řím - bazilika San Giovanni in Laterano

Řím - bazilika San Giovanni in Laterano

Bazilika svatého Jana v Lateránu, jejíž celý název zní Bazilika Nejsvětějšího Spasitele a sv. Jana Křtitele a Jana Evangelisty je první římskou křesťanskou bazilikou v Římě a jednou ze čtyř prvních patriarchálních bazilik. Její historie sahá do roku 314, kdy ji zde nechal postavit křesťanský císař Konstantin.

celý článek

 

Řím - kostel San Clemente

Řím - kostel San Clemente

Římský kostel San Clemente je zajímavý především tím, že se skládá ze tří částí, které představují tři etapy dlouhých náboženských dějin Říma. Středověký kostel z 12. století stojí na místě staršího kostela ze 4. století, pod nímž leží ještě pozůstatky chrámu pocházejícího někdy z 1. století.

celý článek

 

Poloostrov Gargano

Poloostrov Gargano

K nejkrásnějším a nejnavštěvovanějším oblastem Itálie patří poloostrov Gargano vybíhající do Jaderského moře z puglijských rovin ve tvaru ostruhy pomyslné italské boty. Své návštěvníky ohromuje křišťálově čistým mořem, zátokami s nádhernými plážemi, vápencovými útesy, piniovými háji i starobylými městečky s jedinečnou atmosférou.

celý článek

 

Spoleto – to je 2500 let historie

Spoleto – to je 2500 let historie

Ve středoitalském kraji Umbrie se rozkládá malebné historické městečko Spoleto, jehož historie sahá daleko do středověku. Je turisticky velmi přitažlivé nejen svou krásnou katedrálou a množstvím románských kostelů, ale také nedotčenou okolní přírodou.

celý článek

 

Cagliari – hlavní město Sardinie

Cagliari – hlavní město Sardinie

Cagliari je hlavním a největším městem italského ostrova Sardinie, kde žije asi 160 tisíc obyvatel. Město se rozkládá na devíti vápencových pahorcích na jižním pobřeží ostrova, v hlubokém zálivu Golfo di Cagliari. Je to město, které vás na první pohled pravděpodobně nijak nenadchne, dejte mu však šanci a věnujte mu i druhý pohled…

celý článek

 

Trulli – tajemné cukrové homole

Trulli – tajemné cukrové homole

V jihoitalském regionu Puglie (někdy též Apulie) se v pomyslné patě italské boty nachází zajímavá rarita. Jde o stavby „trulli“, jejichž tradice pochází údajně až z doby před 3000 lety před Kristem a jsou opředeny mnoha tajemstvími. Pro svou jedinečnost byly zapsány na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 
 

Kontextová reklama.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA