Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Itálie - o Itálii víme vše

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Itálie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Itálie.

Autem do Itálie

Autem do Itálie

Prosluněná Itálie se rozkládá na Apeninském poloostrově v Jižní Evropě. Mezi její hlavní lákadla patří nejen krásná a vznešená historická města, ale také 7600 km pobřeží s širokými písečnými plážemi a azurovým mořem. Na nic tedy nečekejte a hurá do Itálie!

celý článek

 

Toulky nejen po hudebních památkách Lombardie

Toulky nejen po hudebních památkách Lombardie

Rozsáhlou oblast, ležící v severní části Itálie, zná téměř každý, ovšem jen málokdo si uvědomuje, že Lombardie patří k vůbec nejbohatším regionům Evropy. Právě zde se vyprodukuje celá čtvrtina hrubého domácího produktu Itálie, přičemž většina firem sídlí v hlavním městě – Miláně. Vedle hospodářské prosperity má však Lombardie co nabídnout i turistům.

celý článek

 

Národní park Abruzzo

Národní park Abruzzo

Národní park Abruzzo se nachází v nejjižnější části stejnojmenného regionu ve střední Itálii. Rozkládá se na ploše 440 km2 mezi Salernem a Barlettou. Z velké části ho pokrývají bukové lesy, kde se vyskytuje velké množství vzácných druhů rostlin a živočichů. Pod ochranou parku je drsná horská příroda s řekou Sangro a s vrcholy přesahujícími 2000 metrů nad mořem.

celý článek

 

Terst - největší c.k. přístav

Terst - největší c.k. přístav

Terst je dnes pohraničním městem na pomezí Itálie a Slovinska. Jeho minulost je dlouhá, protkaná střídáním období růstu a úpadku, nezávislosti a okupace. Leží v místech, kde se vždy střetávaly vlivy ze západu, z východu i ze severu, v novějších dějinách nejvíce vlivy italské, slovinské a rakouské.

celý článek

 

Elba - Napoleonovo příjemné vězení

Elba - Napoleonovo příjemné vězení

Elba by určitě nebyla tak známá, nebýt Napoleona. A to přesto, že slavný vojevůdce se zde nedobrovolně „rekreoval“ jen necelých 10 měsíců. Ale k tomu se ještě vrátíme.

celý článek

 

Parma, hlavní město labužníků a gurmánů

Parma, hlavní město labužníků a gurmánů

Parma, malé provinční městečko, nacházející se na polovině cesty mezi Milánem a Bolognou, se v posledních letech stalo vyhledávaným cílem mnoha návštěvníků. Ti sem přijíždí obdivovat nejen historicky zajímavou část města, ale především si vychutnat klidnou a bezstarostnou atmosféru, kterou je Parma doslova prodchnuta na každém kroku.

celý článek

 

Kalábrie - cesta do italského ráje

Kalábrie - cesta do italského ráje

Itálie – také se vám při vyslovení tohoto jména vybaví přeplněné pláže Bibione, znečištěné moře a neútulné kempy s množstvím karavanů? Pak je načase, abyste na tuto nádhernou zemi změnili názor a navštívili pověstný středomořský ráj – Kalábrii.

celý článek

 

Sicílie – ostrov s královnou sopek a antickým bohatstvím

Sicílie – ostrov s královnou sopek a antickým bohatstvím

Italský ostrov Sicílie je největším a také nejnavštěvovanějším z plejády ostrovů ve Středozemním moři. Od italských břehů je oddělen Messinskou úžinou. Návštěvníky láká především nejvyšší činná sopka v Evropě – Etna. Velice příjemné je zde také klima, pláže a blankytně modré moře.

celý článek

 

Pompeje - město v popelu

Pompeje - město v popelu

Kdo by neznal Pompeje? O tomto městě v Neapolské zátoce asi každý už někdy slyšel. V minulosti se stalo nedobrovolným účastníkem přírodní katastrofy, která jej zasypala a zabila jeho obyvatele, ale paradoxně díky tomu velmi rozšířila naše znalosti o antice.

celý článek

 

Sardinie - ostrov kamenných věží

Sardinie - ostrov kamenných věží

Většina lidí si pod jménem Sardinie asi představí jedno z mnoha dovolenkových míst s plážemi a hotely. To je ovšem pohled velmi zjednodušený. Sardinie, ostrov dnes patřící Itálii, je především místo s pozoruhodnou historií a s krásnou přírodou.

celý článek

 

Padova ve stínu Benátek

Padova ve stínu Benátek

Ačkoliv pro mnohé cestovní kanceláře stále zůstává Padova ve stínu mnohem známějších Benátek, její významné postavení v italských dějinách ji staví výrazně do popředí. Patří totiž k vůbec nejstarším městům v zemi, a tak bychom neměli opomenout alespoň krátkou návštěvu.

celý článek

 

Janov - Kolumbovo město… nebo ne?

Janov - Kolumbovo město… nebo ne?

Před sjednocením Itálie byla země rozdělena na řadu malých států, z nichž ale jen některé dosáhly většího významu. Mezi nejmocnější státy patřily Janov, Benátky, Pisa a zpočátku Amalfi, později dobyté Pisánci. Podívejme se teď na prvně jmenované město.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 
 

Kontextová reklama.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA