Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Itálie - o Itálii víme vše

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Itálie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Itálie.

Vicenza byla po staletí slavným římským městem

Vicenza byla po staletí slavným římským městem

Stotisícová Vicenza je provinčním městem ležícím na severovýchodě Itálie, v kraji zvaném Benátsko (Veneto). Je městem, ve kterém si na své přijdou milovníci renesanční architektury. Zároveň je však také kvetoucím centrem obchodu, které nabízí možnosti nákupů i posezení v elegantních kavárnách.

celý článek

 

Todi, městečko s bohatou historií

Todi, městečko s bohatou historií

Ve středoitalském regionu Umbrie se na jednom z pahorků vypínajícím se nad levým břehem řeky Tibery nachází historické městečko Todi. Je velkým lákadlem pro turisty, chlubí se totiž bohatými dějinami sahajícími až k Etruskům, oplývá uměním a kulturou a je z něj výhled přes polovinu území Umbrie.

celý článek

 

Piazza Armerina je proslulou archeologickou lokalitou

Piazza Armerina je proslulou archeologickou lokalitou

V samotném srdci italské Sicílie je ukrytá vesnice Piazza Armerina. Sama o sobě by nebyla až tak zajímavá, kdyby neukrývala osamělou římskou vilu Villa Romana del Casale. Díky tomu se stala proslulou archeologickou lokalitou lákající čím dál více turistů a milovníků historie.

celý článek

 

Monreale, zapadlé městečko s věhlasnou katedrálou

Monreale, zapadlé městečko s věhlasnou katedrálou

Nedaleko od sicilského Palerma se rozkládá malé zapadlé městečko Monreale, které se proslavilo jednou z nejkrásnějších památek starého normanského království – monrealskou katedrálou. Ta byla postavena ve 12. století nejmocnějším normanským králem Vilémem II. jako symbol jeho obrovské moci.

celý článek

 

Florencie - Palazzo Medici-Riccardi

Florencie - Palazzo Medici-Riccardi

Na florentském náměstí Piazza San Lorenzo stojí jeden z nejstarších renesančních paláců města Palazzo Medici – Riccardi. Byl postaven pro Cosima de´Medici v letech 1444 až 1462, podle plánů světoznámého architekta Brunellesciho.

celý článek

 

Lucca – město sta kostelů

Lucca – město sta kostelů

Podmanivé starobylé italské město Lucca ležící v Toskánsku je obklopeno mohutnými hradbami a láká k prohlídce historického centra. To ukrývá atraktivní náměstí, malé kostely, muzea, galerie a dlážděné uličky. Město oplývá klidem a elegancí a stalo se tak vyhledávanou turistickou lokalitou.

celý článek

 

Florencie - kostel San Miniato al Monte

Florencie - kostel San Miniato al Monte

Chloubou italské Florencie je románský kostel San Miniato al Monte nacházející se na okraji čtvrti Oltrarno. Je umístěn na kopci, proto je jeho nádherná barevná mramorová fasáda viditelná z velké dálky. Mnozí tento kostel považují za nejkrásnější ve Florencii, jiní dokonce v celém Toskánsku.

celý článek

 

Gubbio leží uprostřed zalesněných kopců

Gubbio leží uprostřed zalesněných kopců

Gubbio je jedním z nejstarších měst středoitalského regionu Umbrie. Je charakteristické svými věžemi, baštami a oranžovými střechami. Leží uprostřed krásných zalesněných kopců na úpatí hory Ingino, 40 km severovýchodně od Perugie. Ve světě se proslavilo především keramikou a tradiční, více než 900 let starou, slavností zvanou "Corsa dei Ceri".

celý článek

 

Řím - Fontana di Trevi

Řím - Fontana di Trevi

Nejkrásnější římskou fontánou je bezesporu Fontana di Trevi, která je se svou výškou 25,9 m a šířkou 19,8 m také fontánou největší. Toto úžasné umělecké dílo zdobené barokním mramorovým sousoším patří k nejznámějším symbolům Říma.

celý článek

 

Florencie - náměstí Piazza della Signoria

Florencie - náměstí Piazza della Signoria

O Piazza della Signoria se říká, že je nejkrásnějším náměstím ve Florencii, kde se dříve soustřeďovalo veškeré společenské dění. Je populárním místem setkávání cizinců, tak i Florenťanů, proto by se dalo říct, že je jakýmsi občanským srdcem Florencie. Jeho dnešní podoba pochází z roku 1386.

celý článek

 

Ferrara, středověké městečko je památkou UNESCO

Ferrara, středověké městečko je památkou UNESCO

Na severovýchodě Itálie se v kraji Emilia – Romagna rozkládá ospalé středověké městečko Ferrara. Již od raného středověku bylo střediskem Langobardského vévodství, stalo se kulturním a intelektuálním střediskem. Díky množství památek, kterými oplývá, bylo zapsáno na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Syrakusy - zašlá sláva

Syrakusy - zašlá sláva

Chystáte se strávit svou dovolenou na některém z italských ostrovů? Pak vyražte na Sicílii, kde kromě nádherného moře a bílých písečných pláží můžete obdivovat místa, která se významně zapsala do dějin antického světa.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 
 

Kontextová reklama.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA