Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Itálie - o Itálii víme vše

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Itálie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Itálie.

Valle dei Templi – Údolí chrámů

Valle dei Templi – Údolí chrámů

Na jižním pobřeží Sicílie se v blízkosti městečka Agrigento rozkládá významná archeologická lokalita, známá jako Valle dei Templi. Na tomto místě se v minulosti nacházelo řecké antické město Acragas, které bylo údajně nejkrásnějším ze všech pozemských měst. Navíc patřilo také mezi nejvýznamnější řecké kolonie na Sicílii.

celý článek

 

Za krásami Neapole

Za krásami Neapole

Krásná je Neapol… Hlavní město stejnojmenné provincie a rušná metropole Kampánie toho může svým návštěvníkům nabídnout opravdu mnoho. Ovšem musíte se připravit na to, že je tu skutečně hodně lidí a snad až moc živo.

celý článek

 

Velký průvodce Římem

Velký průvodce Římem

Italská metropole Řím patří k nejstarším a nejvýznamějším městům Evropy. Historické město na "sedmi pahorcích" nad řekou Tiberou láká každoročně desítky milionů turistů z celého světa. Vedle světoznámých památek, jako je Koloseum, Forum Romanum nebo Patheon, nabízí Řím spoustu dalších zajímavostí.

celý článek

 

Vatikán - bazilika svatého Petra

Vatikán - bazilika svatého Petra

Umístění jedné z nejznámějších církevních staveb křesťanského světa je úzce spjato s místem posledního odpočinku apoštola Petra. Snad právě proto sem každoročně přijíždí miliony věřících, aby vyjádřili svůj obdiv a oddanost člověku, který věrně následoval svého učitele a ve jménu víry podstoupil mučednickou smrt.

celý článek

 

Lago di Garda - nejkrásnější jezero Itálie

Lago di Garda - nejkrásnější jezero Itálie

Největší a nejkrásnější italské jezero Lago di Garda leží v Dolomitech na úpatí horských masivů, v živé severoitalské přírodě, plné lákavého dobrodružství. Na hranicích provincií Lombardie, Trentina a Benátska objevíte jedno z nejkrásnějších italských zákoutí, které je pro dovolenou jako stvořené.

celý článek

 

Dovolená v Itálii

Dovolená v Itálii

Dovolená v Itálii je úplnou klasikou. Každoročně do této temperamentní země míří kolony aut, další stovky turistů sem přilétají letadly. A není se čemu divit, Itálie nabízí pro každého něco. Milujete odpočinek na plážích? V Itálii se ho nebudete moct nabažit.

celý článek

 

Positano bylo inspirací i pro Rolling Stones

Positano bylo inspirací i pro Rolling Stones

Ozdobou již tak nádherného Amalfského pobřeží na jihu Itálie je městečko Positano vybudované na vápencové skále, která v těchto místech prudce spadá do vod Tyrhénského moře. Městečko se 4 tisíci obyvateli je tvořeno záplavou bílých domků, které jsou obklopeny zahradami plnými pomerančovníků a středozemní květeny. Pobyt v Positanu je balzámem na duši…

celý článek

 

Řím - náměstí Piazza di Spagna

Řím - náměstí Piazza di Spagna

K nejvýraznějším římským památkám patří náměstí Piazza di Spagna a slavné Španělské schody. Svůj název získalo náměstí nacházející na úpatí pahorku Pincio, podle paláce Pallazo di Spagna, který byl postaven v roce 1622 jako španělské velvyslanectví u Svatého stolce.

celý článek

 

Vatikán - sídlo Svaté stolice

Vatikán - sídlo Svaté stolice

Ne vždy velikost odpovídá významu. Platí to obecně v mnoha ohledech a dá se to aplikovat i na státy. Typickým příkladem je Vatikán – velikostí (0,44 km²) i počtem obyvatel (921 lidí) je nejmenším státem na světe, ale určitě není nejméně významným. Ať už si o něm myslíme cokoliv, jeho vliv na světové dění je obrovský.

celý článek

 

Florencie - náměstí Piazza del Duomo

Florencie - náměstí Piazza del Duomo

Náboženským srdcem Florencie, která je dnes známá jako Evropské hlavní město umění, je náměstí Piazza del Duomo. Právě na něm se nachází katedrála Santa Maria del Fiore, zvaná jednoduše Duomo, jež je neodmyslitelným symbolem tohoto italského města, ukrývajícího mistrovská díla středověkého stavitelství a umění.

celý článek

 

Bormio - lyžařské středisko

Bormio - lyžařské středisko

V italské Alta Valtellině najdete ta nejlepší lyžařská střediska. Mezi ně rozhodně patří i Bormio, které se proslavilo zejména pořádáním závodů Světového poháru v alpském lyžování v letech 1985 a 2005. Rozkládá se v nejsevernějším cípu Lombardie a je třetím nejvýše položeným lyžařským střediskem v Itálii.

celý článek

 

100. výročí České republiky Riviera slavila v Atlantickém oceánu

100. výročí České republiky Riviera slavila v Atlantickém oceánu

Každý oslavuje po svém. Při našich cestách, na lodích MSC Cruises, velmi často připomínáme, jak se nám líbí hrdost Italů nebo Španělů na jejich vlastní zemi. Občas se stane, jako bychom se za naši zemi styděli. Ale nemáme za co. Naše, sice malá země je u obyčených lidí ve světě známá a velmi restpektovaná. A jsou to vše osobní zkušenosti.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 
 

Kontextová reklama.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA