Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Plavba po Středomoří den po dni očima průvodce plavbou

Plavby luxusní lodí nejsou jen o prvotřídních službách na lodi. Jsou o poznávání nových míst a nezapomenutelných zážitcích, které na vás čekají každý den.

Pojďme se společně podívat, jak vypadá plavba po Středozemním moři na MSC Divina s průvodcem, který nás plavbou provede den po dni. 

loď MSC DIvina

1. den: Odjezd z ČR

Představte si, že plujete kolem Amalfi, mrknete se na skok do Neapole, navštěvujete antické ruiny v Římě nebo se procházíte úzkými uličkami na Santorini. Každý den je plný nových dobrodružství a objevů, které vás naplní úžasem a inspirací…

A právě taková byla i naše plavba na MSC Divina (detailní informace o lodi najdete zde). Těšil jsem se na klienty a očekával, jaká bude skupina. Sednou si, budou mít podobné zájmy, podaří se mi je naladit na společnou vlnu? Ano, to jsou myšlenky každého delegáta, než vyjede na plavbu. Za těch téměř 20 let práce v oboru mi úplně stačí postavit se v autobusu před skupinu, říct prvních pár vět a většinou již poznáte, jakou máte skupinu. Poznáte to podle očí. Oči a vstřícný pohled klientů mnohé napoví.

Naše skupinka na MSC Divina byla pohodová, spousta z nich již na plavbách byla, nicméně po covidu se na lodích hodně změnilo, proto je jako první na řadě povídání o životě na lodi. Moje povídání vystačí na cestu z Bratislavy do rakouského Štýrského Hradce. Pusu nezavřu, ale lidi mě respektují a to je důležité - nesmí je nudit. Povídám jim o mé vášni, o mé posedlosti Itálií, o lidech, zvycích, zvláštnostech, které většinou v průvodcích nenajdete. To si zkrátka musíte v Itálii odžít.

2. den: Řím, Itálie

Autobus šumí po dálnici, a tak usínáme a nabíráme síly na prohlídku Říma. V Římě lehce narváno, ale není to zas tak hrozné, jen hledáme stín na schování před sluníčkem. Příjemné je i setkání na Piazza Navona s otcem Jaromírem Zádrapou, čechem, který pracuje ve Vatikánu a opět nám přihazuje perličky ze života v nejmenším státě na světě. Prošlápneme všechny důležité památky Říma a v podvečer na hotelu studujeme tajemství italské kuchyně. Je ale pravda, tu zelenou přílohu k masu jsme nerozluštili dodnes.

Římské Koloseum

3. den: Civitavecchia, Itálie

Ráno pro některé začínáme překvapením. K velké radosti se potkáváme s dalšími klienty, o nichž někteří ani nevěděli, že pojedou, a přitom se jedná o jejich nejbližší. Pak už míříme k nalodění na naši loď MSC Divina v Civitavecchii. Vše jde neskutečně hladce, až je mi to opravdu podezřelé. A tak si v pohodě můžeme užít loď, drinky, večeři a první vyplutí z přístavu směr Mykonos.

4. den: Plavba na moři

Plavba na moři má své kouzlo. Tady přišla vhod. Přece jen, procházka Římem byla středně náročná a tak pohoda na lehátku za asistence mojita je asi ta nejlepší možná volba. Večer setkání s kapitánem, kapitánský drink, divadlo a párty.

5. den: Mykonos, Řecko

Větrné mlýny, symbol Mykonosu, nás vítají už z dálky. Dnes hrajeme hru na schovku. Naše skupina se pomalu rozpadá v malinkých bílých uličkách - sem tam nás pohltí obchůdek, kavárnička nebo taverna. Protože je opravdu krásně, nevyužijeme transferu lodní společnosti, ale vracíme se k lodi po svých. Nádherná procházka, na které na nás doslova všude sálá Řecko, vůně jejich kuchyně a skvělých salátů.

Mykonos, Řecko

6. Izmir, Turecko

Město Izmir se sice nachází v Turecku, ale vypadá to, jako byste byli v Evropě – jen kdyby sundali všechny ty vlajky, které na důkaz jejich hrdosti visí doslova na každém rohu. Z menší procházky se stává 14 kilometrový maratón, a to především proto, že nás pohltila tržnice. Doslova nás nasála, vytáhla z nás všechny eura (a to jsem si ještě musel půjčit) a vyplivla nás ven, jako když jdeme z nákupu pod vánoční stromeček. Na zpáteční cestě už mě pálí nohy. Už ať jsme na lodi.

Izmir, Turecko

7. Santorini, Řecko

Santorini miluju. Je to zkrátka Řecko se vším všudy. Kavárničky, obchůdky, frappé, saláty a ryby. Z původního ostrova zůstaly jen obvodové části, obklopující až 400 metrů hlubokou lagunu. Má oválný tvar o rozměrech zhruba 17 km od severozápadu k jihovýchodu a šířce 13 km. Zatímco z vnější strany se povrch od pobřeží zvedá postupně, směrem dovnitř laguny spadají do moře 200 až 300 m vysoké skalní stěny a ty zdoláváme za pomocí oslíků a mul.

Santorini, Řecko

8. den: Plavba na moři

Opět odpočíváme a je to dobře. Počasí sice nic moc, ale nehoupe to a tak nabíráme síly na další dny. Skupinka je skvělá, máme tu seniory, doktory, vojáky, prodavače, studenty nebo třeba i faráře. Nikdo si na nic nehraje a všichni jsou opravdu moc milí. A navíc, je s nimi legrace.

9. den: Tarquinia – Siena – Florencie, Itálie

Chci dát našim klientů vždy víc než jen plavbu. A tak na zpáteční cestě, když projíždíme Itálii, zastavíme se v Tarquinii, což je malé městečko v Laziu ve střední Itálii. Město je pojmenováno podle etruského města Tarch(u)na, pozdější římské Tarquinii, jehož zbytky se nacházejí severně od současného města. Je malinké, klidně a úžasně vystihuje klid a pohodu italského venkova.

Tarquinia, Itálie

Dále pokračujeme do Sieny, ležící ve střední části italského Toskánska, která hlavním městem stejnojmenné provincie. Siena je známá jako historické kulturní město s výborně zachovalým středověkým centrem a Sienskou univerzitou, jednou z nejstarších univerzit světa. Proto je Siena od roku 1995 zapsána na seznamu památek světového dědictví UNESCO.

Siena, Itálie

Jedním z charakteristických rysů architektury v Sieně jsou stavby z cihel. Důvodem jsou hlinité půdy v okolí města, vhodné právě pro výrobu cihel. Obdivujeme místní katedrálu, dáváme si těstoviny a kafíčko, možná i aperolek. I to zkrátka neodmyslitelně patří k dovolené s RIVIERA TOUR.

Siena, Itálie

V podvečer ještě návštěva metropole Toskánska, ležící na řece Arno. Ano, tipujete správně - je to Florencie. Ve středověku byla centrem významné městské republiky, která se za vlády rodu Medicejských přeměnila na Florentské vévodství, které se později stalo Velkovévodstvím toskánským. V dobách republiky a především za Medicejských došlo k velkému kulturnímu rozkvětu města. V 15. století se Florencie stala kolébkou renesance a kulturním centrem severní Itálie. A my to zde pozorujeme na každém kroku. Klienti hltají architekturu a stavby, já zase florentinské kuře – opravdová bašta, kuře dušené v mrkvi s olivami. Ještě mrkneme na místo, kde se narodil Dante Alighieri a kde je pochován Galileo Galilei.

Pak už se vracíme do autobusu. Po cestě pravá „česká večeře“, v noci ještě stihneme nákup posledních suvenýrů a těstovin pro přátele a známé a ráno už se loučíme a rozjíždíme do svých domovů.

Bylo to moc krásné, přátelé. Tolik jsme toho zažili, zasmáli jsme se a opravdu se těšili z každého vlídného slova, pohledu, úsměvu. A to je úplně jiná dovolená. To je dovolená, kterou chce RIVIERA TOUR pro své klienty připravovat a dopřát jim ji. Vypněte počítače, zastavte telku, zahoďte mobily… vydejte se s RIVIERA TOUR za poznáním nových míst, kultur, kuchyní a samozřejmě, také nových přátelství.

A co víc? Všechny tyto skvělé chvíle můžete zažít s RIVIERA TOUR, která vám odhalí tajemství italských krás a historie.

Proč si vybrat plavbu s Riviera Tour a MSC Cruises?

1. Komfort a luxus: Naše lodě nabízejí prvotřídní služby a luxusní vybavení, které zaručí, že každý okamžik vaší cesty bude nezapomenutelný.

2. Poznávání Itálie: S Riviera Tour se podíváte do malebných italských měst, na jejich historické památky a skrytá místa, která byste sami těžko objevili.

3. Kulturní zážitky: Itálie není jen o krásných pohledech, ale i o bohaté kultuře, kterou vám naši delegáti zprostředkují způsobem, který vás nadchne.

Text a foto: Pavel Číž, CK Riviera Tour

Článek byl zobrazen 791 krát.

 
 

Náš tip

Krásy Jordánského království 2024

Krásy Jordánského království 2024Zážitkový okruh Jordánskem s českým průvodcem. Východ slunce ve Wadi Rum, tajemná Petra a další památky. Pobyt v luxusním hotelu u Mrtvého moře. Plavba po Rudém moři a mnohem více. CK Tilia.

MEXIKO - Velký okruh

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách Mexika - Teotihuacan, Mexico-City centrum, svatyně GUADALUPE, muzeum antropologie, Tula, město Chiapa de Corzo, Canyon Sumidero, Palenque a další. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA