Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Naše první Cesta s ultraluxusní lodí EXPLORA JOURNEYS

Je to už pár týdnů, co jsme s manželem poprvé vyrazili na plavbu s novou lodí EXPLORA I společnosti Explora Journeys. Nyní Vám díky tomu můžeme přinést nové, ozkoušené tipy, informace, zkušenosti i povídání o možnostech, které na této nové lodi snů můžete vyzkoušet.

Cesta to byla osobní i pracovní – u naší cestovní kanceláře RIVIERA JOURNEYS se vždy snažíme, aby byly naše služby a péče o klienty na co největší možné úrovni – proto jsme se rozhodli otestovat loď EXPLORA I na vlastní kůži.

CESTA S ULTRALUXUSNÍ LODÍ EXPLORA JOURNEYS

Explora Journeys je sice ve světě luxusních plavebních linek absolutní novinkou, za dobu své roční existence už ale stihla řádně rozvlnit stálé vody v tomto odvětví – a to i v konkurenci společností, které mají výhodu, že jsou na trhu již nějaký pátek. S klidnou hlavou můžeme říci, že si vede skvěle a je navržena tak, aby uspokojila i ty nejnáročnější cestovatele. Její obrovskou výhodou je, že spadá pod rodinný podnik skupiny MSC a jejích vlastníků, rodiny Aponte-Vago, takže si zachovává jedinečnost středomořské kultury a jejího bohatství.

Cesta s ultraluxusní lodí EXPLORA JOURNEYS

Tuto snahu zde můžete cítit na každém rohu. Její design, navržený rodinou majitelů, dýchá jednoduchostí i luxusem. Žádné módní výstřelky zde nečekejte, EXPLORA I je do detailu navržena ve spojení s přírodou a přirozenou krásou moře. Explora Journeys tak opravdu dostála svým slibům, sloganům ze svých reklam, videí i fotografií.

Naše očekávání bylo velké a počítali jsme i s možným zklamáním – to ale vůbec nenastalo. Explora je opravdu plovoucí luxus na moři. Najdete zde snad vše, co náročný klient na své dovolené žádá. Od ubytování v krásných apartmánech s vlastní terasou, přes špičkové a nadstandartní služby hostitelů, famózní pokrmy, obrovský výběr nápojů, krásné a do detailu propracované prostředí a hlavně klid, relax.

Přijměte proto naše pozvání a pojďte si s RIVIERA JOURNEYS prohlédnout loď EXPLORA I blíž.

Oceánský stav mysli: Cesta k dokonalému odpočinku na moři

Loď Explora I slouží především k relaxaci a odpočinku. Velkolepou zábavu plnou extravagantních vystoupení a hýřivých doprovodných programů zde proto nenajdete. Máme ale za to, že odpočinek, klid a pohodlí, které tato loď nabízí, zcela jistě oceníte. Můžete se zúčastnit lekcí jógy, přednášek nebo fitness lekcí, které najdete v bohatě vybaveném fitness centru. To se nachází nejen vevnitř, ale i venku, a tak máte na lodích Explora Journeys jedinečnou možnost protáhnout si svaly venku na čerstvém vzduchu.

Svou dokonalou dovolenou si můžete užít také u 4 lodních bazénů - jak jinak, než se slanou vodou. Nachází se na přídi, ve středu lodi (se zatahovací střechou v případě nepřízně počasí) a dva „nekonečné bazény“ na zádi. Jeden z nich se nachází přímo na zádi paluby 5. Díky jeho prosklené zádi v něm máte pocit, že se můžete dotknout se moře, které je vám opravdu na dosah. Všude kolem navíc najdete velké množství lehátek, postelí i stíněných cabanas. EXPLORA nabízí také několik vířivek, a to jak ve vnitřních prostorách, tak i venku. A to vše s krásnými výhledy na oceán.

CESTA S ULTRALUXUSNÍ LODÍ EXPLORA JOURNEYS

CESTA S ULTRALUXUSNÍ LODÍ EXPLORA JOURNEYS

Na palubě EXPLORA I najdete také malé, bohatě vybavené lázně. Tomuto tématu zatím nebylo věnováno mnoho informací – a myslím, že neprávem. Po vstupu a prohlídce wellness centra jsem byla přímo očarována jeho prostory, možnostmi i vybavením. A hlavně, vše je zde tak nádherné! Vstup do wellness máte již v ceně cesty - nad rámec jsou pouze procedury (masáže, zdravotní ošetření, kosmetika, vlasová péče). Ve wellness můžete relaxovat v několika saunách, relaxačním a masážním bazénu, zážitkových sprchách a po tom všem si můžete odpočinout na venkovní palubě, kde jsou připraveny odpočinkové zóny na čerstvém vzduchu.

CESTA S ULTRALUXUSNÍ LODÍ EXPLORA JOURNEYS

Gurmánské speciality nejvyšší jakosti rovnou v ceně zájezdu

Ke skvělé dovolené patří také skvělé jídlo. A tím Explora vyniká. Výběr restaurací a stravování je zde opravdu nadstandartní. Během pobytu si můžete vybrat z 5 restaurací, které jsou zahrnuty v ceně Vaší Cesty. Najdete zde restauraci Sakura s asijskou kuchyní, Marble, ve které se zamilujete do těch nejlepších steaků, Fil Rouge s těmi nejlahodnějšími francouzskými chutěmi nebo Med Club, kde pro Vás kuchaři připravují úchvatné kousky z celého Středomoří.

CESTA S ULTRALUXUSNÍ LODÍ EXPLORA JOURNEYS

Pokud si chcete jídlo vybírat očima a dopředu vidět, co si dáte, doporučuji Emporium Marketplace. Jedná se o restauraci, která funguje formou luxusního bufetu, ve kterém pokrm nachystají přímo před Vámi. Dokonalé. Zde opravdu platí pravidlo, že člověk nejdříve jí očima. Výběr je zde obrovský, od salátů, polévek, přes lahodné domácí těstoviny, steaky, hamburgery, až k největšímu lákadlu na konec - dezertům. A chutě? Jedním slovem – famózní.

Cesta s ultraluxusní lodí EXPLORA JOURNEYS

461 luxusních apartmánů s venkovní terasou a světovými službami

Explora Journeys chce dosáhnout toho, aby se hosté, kteří se pro Cestu na ní rozhodnou, cítili na jejích lodích "jako doma“. Výběr z několika druhů apartmánů tomu rozhodně pomáhá.

Apartmány jsou velké, útulné, mají vlastní šatnu, koupelnu se sprchovým koutem nebo vanou. Na co se zde velmi dbalo, jsou detaily. Vyhřívaná podlaha v koupelně, několik druhů osvětlení, ať už hlavní, večerní nebo noční. Vybavení, které byste během pobytu mohli potřebovat – dalekohled, výběr z několika druhů polštářů pro dokonalé pohodlí, vysoušeč vlasů Dyson nebo zvětšovací, osvětlené zrcadlo v šatně. Apartmány mají své komorníky, kteří uklízí Váš apartmán a jsou k dispozici dvakrát denně.

Od tance až po odpočinek s krásným výhledem na oceán

K pobavení, ale i klidnému posezení slouží lodní bary a salónky. Opět se budu opakovat, výběr barů a salónků je tady opravdu velký, míst k posezení je v nich opravdu mnoho. I při plné obsazenosti 922 hostů lodi si tak každý přijde své. Každý bar či salónek má klidný relaxační hudební doprovod, skvělé zpěváky, pianistky a kytaristku.

CESTA S ULTRALUXUSNÍ LODÍ EXPLORA JOURNEYS

CESTA S ULTRALUXUSNÍ LODÍ EXPLORA JOURNEYS

Největší ze salónků – Journeys Lounge – je jediný, který nemá výhled na širé moře. Právě na tomto místě probíhají každý večer menší vystoupení tanečníků nebo kapel. Najdete zde nádherné osvětlení a skvělou souhru hudby, tance a světla. Pro milovníky tance je připraven menší parket, na kterém můžete provětrat své taneční střevíce.

CESTA S ULTRALUXUSNÍ LODÍ EXPLORA JOURNEYS

Dalším salónkem s menším parketem je Astern Lounge na zádi lodi před vstupem k zadnímu bazén. V tomto salónku je to opačně – díky svým francouzským oknům je celý prosvětlen přirozeným světlem zvenčí. Úžasnou atmosféru zde pak doplňují úchvatné výhledy na okolní moře.

Barů je zde několik a připravují světově známé nápoje a oblíbené drinky. Ale pozor, i v tomto je Explora opravdu jiná - na baru si můžete říci o své oblíbené nápoje a usměvaví barmani Vám připraví drink přímo na míru. A přidají i malou show při přípravě.

Dovolená na té nejvyšší úrovni

Co více dodat. Cesta na lodi Explora je opravdu jedinečná, luxusní a přímo magická. Služby jsou nastaveny na vysoké úrovni. Pomyslnou třešničkou na dortu jsou hostitelé, číšníci a barmani, kteří pro vás s úsměvem od ucha k uchu udělají první poslední: rádi poradí, pomůžou nebo si s vámi jen tak popovídají. Loď je velká a kapacita nastavena tak, aby všude bylo místo a vše plynulo hladce.

Cesta s ultraluxusní lodí EXPLORA JOURNEYS

V dnešní uspěchané době se Exploře podařila skvělá věc. Nevím jak, ale tato plavební společnost dokázala zpomalit čas. Při vstupu na palubu vypnete, zpomalíte, nevědomky se přizpůsobíte nabízenému tempu a čas tak zde dostane úplně jiný rozměr. Až po návratu si uvědomíte, že to byl „jen“ týden, ale díky všem těm zážitkům, emocím, máte pocit, že týden dovolené na Exploře trval mnohem déle. A právě přitom si uvědomíme, že možná právě TO je ten „Oceánský stav mysli“, který Explora Journeys všude slibuje... a který se jí daří přinášet.

Pojeďte ho zažít s námi.

Zuzana Krajčová, Riviera Journeys

Článek byl zobrazen 314 krát.

 
 

Náš tip

Srí Lanka - sen cestovatelů 2025

Srí Lanka - sen cestovatelůNeváhejte a jeďte s námi objevovat krásy ostrova plného přírodních krás a historie. Výklad v češtině po celou dobu zájezdu, doprovod, organizace, koordinace a místní zajímavosti. CK Tilia

MEXIKO - Velký okruh

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách Mexika - Teotihuacan, Mexico-City centrum, svatyně GUADALUPE, muzeum antropologie, Tula, město Chiapa de Corzo, Canyon Sumidero, Palenque a další. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA