Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Aprica a Passo Tonale - za lyžováním do slunných Dolomit

Chcete si kromě vydatného lyžování užít také sluníčka a vychutnat zimu pěkně po italsku? Na prosluněných svazích Dolomit na vás čeká jak skvělé lyžování, tak tradiční slavnosti a zábava après-ski. S CK MILE se můžete vypravit buď do malebného střediska Aprica ležícího v průsmyku Passo d’Aprica nebo více na východ do rozlehlého areálu Adamello Ski v průsmyku Passo Tonale.

Aprica - lyžování pro každého

Aprica v sobě snoubí dvě velké výhody - většina svahů je orientována na sever a obklopena lesy, takže se zde sníh udrží déle. Zároveň je to velmi slunné středisko, proti přemíře slunečních paprsků jsou zde připravena sněhová děla, která pokrývají 86% sjezdovek.

Lyžování má v Aprice dlouholetou tradici - první lyžaři si mohli užívat zdejších svahů už od roku 1942, kdy byl spuštěn první vlek. Dnes mohou návštěvníci využívat tři moderní areály s velmi kvalitními vleky: Baradello, Palabione a Magnolta.


Foto: Aprica - dětský vlek

V nedávno vybudovaném areálu Baradello se můžete kochat jízdou po 6 km dlouhé modré sjezdovce Panoramatica. V areálech Palabione a Magnolta pak najdete řadu červených sjezdovek pro pokročilejší lyžaře. Na ty nejnáročnější pak čeká černá sjezdovka v areálu Magnolta. Všechny tři oblasti jsou navíc propojeny tak, abyste vůbec nemuseli zouvat lyže. Esem v rukávu je potom nadstandardní nabídka širokých sjezdovek, dětských vleků a pojízdných koberců pro děti a začátečníky. Snowboardisté jistě ocení jak snowpark s přírodní U-rampou, tak pohodlné kabinky a sedačky. Navíc je tu řada skialpinistických a 14 km běžkařských tratí (do 5-6 km vzdálených běžkařských areálů Magnolta, Pian di Gembro a Trivigno se dostanete za poplatek skibusem).

Zima po italsku

Chcete-li si Apricu vychutnat všemi smysly, doporučujeme vám zastavit se během lyžování a odpočinout si na některém z lehátek vedle slunících se Italů a Italek nebo usednout do jedné z restaurací přímo na sjezdovce a ochutnat místní jedinečné bombardino (obdoba vaječného koňaku se šlehačkou), otrlejší povahy mohou zkusit i grappu (pálenku z hroznů). 


Foto: bombardino

Večer můžete zajít do relaxačně sportovního areálu s krytým bazénem, saunou a lázeňskými službami. Pokud byste neměli sportovního vyžití ještě dost, je tu pro vás venkovní kluziště či indoorová lezecká stěna. Vyrazit můžete také na výlet na sněžnicích, sněžných skútrech nebo zkusit jízdu na psím spřežení. Za návštěvu stojí i místní restaurace, bary či diskotéky.  Některé supermarkety také ve vybraných dnech pořádají ochutnávku italských sýrů, vín či prosciutta. Pro potěšení a zahřátí nabízejí místní také svařáček Brulle. 

Aprica slavnostní

Od konce února a v průběhu března se v Aprice můžete těšit nejen na skvělé lyžování, ale i na spoustu tradičních slavností a závodů. Poslední týden v únoru patří karnevalu - místní obyvatelé se převlečou do masek a kostýmů, pořádají závody a soutěže pro děti. Nejrůznější strašidelné převleky můžete potkat i na sjezdovkách, a co víc - pokud si troufnete, můžete si svůj lyžařský outfit také náležitě vylepšit a vyrobit si vlastní kostým. Na začátku března (3.-6.3.) zase můžete obdivovat umění italských lyžařů na šampionátu ve skialipinismu - sjezdovka Baradello je v tyto dny otevřena i v noci a skialpinisté se zde prohánějí i při úplňku. 


Foto: Aprica slavnostní

V den jarní rovnodennosti (21.3.) se Aprica rozezní zvoněním zvonů a zvonců - průvody místních v tradičních kostýmech s kravskými (až 15 kg těžkými!) zvonci proudí ze všech zákoutí městečka na náměstí Palabione, kde slavnost kolem desáté večer vrcholí bušením holí do země, zvoněním zvonců a hodováním - místní tak tradičně přemlouvají Měsíc, aby jim už do údolí pustil jaro. Jen pár dní na to, 26.3., už začíná Festa de Sciori - jakýsi svátek žen, ale nezaměňovat s MDŽ! Místní hospodyně otevřou své krásné domy ve staré části Aprici a předvádějí, co z tradiční italské kuchyně uvařily - na zdejší laskominy můžete přijít i vy!

Na sjezdovku přímo z postele

Aprica je nejoblíbenější zimní destinací klientů CK MILE, která sem pořádá zájezdy už 17 let. Díky tomu je svým klientům schopna zajistit pohodlné a kvalitní ubytování, a to jen pár kroků od sjezdovek. Vybrat si můžete z mnoha studií a apartmánů s domácí atmosférou nebo můžete dát přednost servisu a pohodlí v hotelu Italia. 


Foto: Aprica - rezidence Biancaneve

Patříte-li k těm, kterým už se po náročném lyžování nechce do přípravy večeře, jistě oceníte, že většina sedmidenních zájezdů zahrnuje polopenzi, případně je možné si ji za příplatek dokoupit. Chcete-li ušetřit, můžete využít speciálních slev pro klienty CK MILE ve vybraných podnicích a restauracích nebo si zakoupit kartu Tesera Valtellina, která vás opravňuje k levnějšímu vstupu do bazénu. Nemáte-li dostatek času, lze ve výhodných cenových relacích využít zkrácené pobyty na 3 nebo 4 noci

Adamello Ski - nekonečné možnosti

Dáváte-li přednost rozsáhlejšímu areálu s mnoha lyžařskými tratěmi, pak jsme právě pro vás připravili zájezdy do areálu Adamello Ski, který se skládá ze tří vzájemně propojených středisek: Passo Tonale (1 883 m.n.m.), Ponte di Legno (1 256 m.n.m.) a Temù (1 155 m. n. m.). Oblast Adamello Ski se rozprostírá v nadmořské výšce od 1 884 do 3 100 metrů, uprostřed horských masívů Ortles-Cevedale a Adamello-Presanella, v průsmyku Passo Tonale, který od sebe odděluje dvě slunečná údolí  - Val di Sole a Val Cammonica. 

Z Temù vyjedete sítí lanovek až na Passo Tonale a odtud pak můžete sjíždět po téměř 100 km sjezdovek všech obtížností, kam vás jen napadne. Z ledovce Presena se tak dostanete přes zasněžené svahy až dolů do Val Camonica - „údolí zázraků“ obklopeného sto let starými lesy, po 11 km dlouhé trati sjedete z ledovce až do Temù a odtud na 8 širokých panoramatických sjezdovek vhodných i pro závodní lyžování s nádhernými výhledy přes náhorní plošiny Mortirollo až po Tonale. Nebo se můžete vypravit na sluncem zalité svahy střediska Ponte di Legno a při lyžování dobít síly v některé z restaurací přímo na sjezdovkách. V Adamello Ski se nezapomíná ani na ty nejmenší - pro ty je tu koberec přímo u lanovky v Ponte di Legno či dětské vleky v Passo Tonale. Budete si připadat, jako kdybyste strávili jeden den v několika lyžařských oblastech, a přitom vám toto vše nabízejí jen dvě slova - Adamello Ski. 


Foto: Adamello Ski

Lyžování na ledovci - bez čekání 

Skvělé podmínky pro lyžování zajišťuje síť moderních lanovek a vleků, která propojuje všechna tři střediska. V roce 2005/2006 byla zprovozněna telekabina spojující Ponte di Legno s Passo Tonale, jejíž přepravní kapacita je 45 000 osob/hod., což pro návštěvníky Adamella Ski znamená především minimální čekání na vlek. Nemusíte se bát ani nedostatku sněhu - většina svahů je orientována na sever, 90% z nich je zasněžováno, navíc se dá téměř po celý rok lyžovat na ledovci Presena a na vysoko položených sjezdovkách Passo Tonale. Areál si velmi oblíbili také milovníci snowboardu, kteří oceňují především široké sjezdovky a speciální snowparky. Pro skialpinisty je tu bohatá paleta tratí - lahůdkou je např. trať z vrcholu Monte Adamello do údolí Narcanello či freeride na ledovci Presena, který můžete zdolat i s průvodcem. 

Relaxace après-ski 

Pro ty, kdo mají ještě dostatek sil, je v Ponte di Legnu relaxačně-sportovní centrum s krytým bazénem a bruslařské kluziště, pro klienty ubytované v Adamello Resort je navíc za poplatek k dispozici sauna a jacuzzi. Můžete si zajít i na procházku do romantického starého centra Ponte di Legna a prozkoumat zdejší úzké uličky, náměstí a zasněžené lávky přes soutok horských říček Narcanello a Frigidolfo. Po procházce se můžete zahřát v některé z pizzerií, kaváren či barů. Ani v městečku Passo Tonale se večer nudit nebudete - můžete vyzkoušet snowtubing, snowrafting, zajít si zabruslit či na tenis nebo jen relaxovat v některé z místních restaurací. V malebném horském městečku Temù si kromě tradičních aktivit après-ski můžete zajít třeba na návštěvu  Muzea “Bílé války“, které shromažduje památky z těchto bojů nalezené na ledovcích Adamello. Ubytování v Temù je zajištěno v příjemném hotelu Sciatore, které svým hostům nabízí za poplatek také relaxační pobyt ve wellness centru.


Foto: Ponte di Legno - relaxace

A ještě jeden tip na závěr - ještě než se vrátíte, nezapomeňte se během vašeho pobytu zastavit v některém z obchůdků s italskými specialitami a zakoupit prosciutto, sýr či proslulé bombardino, které vám pak doma za dlouhých zimních večerů připomenou atmosféru slunných Dolomit. 

- PR článek - 

CK MILE
Italská 5
120 00 Praha 2 - Vinohrady

Telefon:
224 817 926 
602 653 024
725 455 204 

mile@mile.cz 
www.mile.cz

Článek byl zobrazen 8 637 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA