Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Caorle - oblíbené pobyty u severoitalského Jadranu

Několikakilometrové písečné pláže, čisté teplé moře, nádherné historické památky, skvělé možnosti nakupování, zábavy i sportu - to vše a ještě mnohem více nabízí starobylé italské městečko Caorle ležící na severním pobřeží Jaderského moře. Užijete si zde pohodovou dovolenou se vším všudy, na kterou budete dlouho s radostí vzpomínat.

Caorle je malebné severoitalské městečko se starou rybářskou tradicí, které je vzhledem ke své poloze (nachází se pouhých 700 km od Brna) mezi českými turisty velmi oblíbené. Vyniká pečlivě udržovaným historickým centrem, jehož středu dominuje románsko-byzantský dóm se zvonicí. Caorle je protkáno úzkými klikatými uličkami, které vyúsťují na četná malá náměstí lemovaná kavárnami a stylovými hospůdkami. Nechybí ani přístav, v němž kotví jak výletní lodě, tak i bárky místních rybářů, kteří den co den přivážejí místním restauracím čerstvé úlovky. Městečko Caorle je přibližně 10 kilometrů dlouhé a skládá se ze dvou hlavních propojených částí Ponente a Levante.

Caorle - celkový pohled
Foto: Caorle - celkový pohled

Na historickou část Caorle navazuje moderní zástavba s kvalitními ubytovacími kapacitami. Starodávná architektura se tak dokonale snoubí s moderní výstavbou. Ubytovací zařízení jsou roztroušena podél široké pláže Ponente a rušnější části města a ze strany druhé lemují širokou půlkruhovou pláž Levante. Můžete tak být ubytovaní v moderních hotelech a zároveň být jen coby kamenem dohodil od více než 2 000 let starého historického centra města. Jelikož Caorle vyrostlo na laguně, je tak často nazýváno “malými Benátkami“. Ty pravé Benátky pak najdeme pouhých 50 kilometrů jihozápadně. 

V Caorle se můžete těšit na dlouhé i dostatečně široké písčité pláže s pozvolným vstupem do Jaderského moře, které je po většinu roku zcela klidné. Díky bezpečnému vstupu do moře je místo ideální pro malé děti, zdravotně postižené i nepříliš zdatné neplavce. Pláže jsou téměř po celé své několikakilometrové délce vybaveny lehátky a slunečníky. Nechybí ani kvalitní zázemí v podobě sprch, převlékacích kabin a toalet. 

aquapark v Caorle
Foto: aquapark v Caorle

Pro děti jsou připraveny nejrůznější atrakce, jako skluzavky a tobogány, k dispozici jsou také hřiště a půjčovny nejrůznějšího sportovního vybavení, jako jsou vodní šlapadla apod. Podél pláží vede promenáda, která je lemovaná kavárnami a v noci hezky osvětlená. V části Ponente se můžete procházet po široké třídě s množstvím obchodů všeho druhu, navštívit velký přístav námořních jachet a najdete zde i několik kurtů, minigolf či parky s dětskými hřišti. Část Levante je známá svým rozlehlým aquaparkem (Aquafollie) a lunaparkem, jehož návštěva potěší jak děti, tak i dospělé. Každou sobotu ožívá Levante trhem s nejrůznějším zbožím.

Pobyty v Caorle organizuje např. cestovní kancelář Erbia, která nabízí ubytování v řadě kvalitních ubytovacích zařízení. V ceně všech nabízených apartmánů je vždy slunečník a 2 lehátka na pláži a také veškerá spotřeba elektrické energie, vody a plynu - klienti tak na místě nedoplácí už žádný poplatek!

Residence Cristoforo Colombo v Caorle
Foto: Residence Cristoforo Colombo

Residence Cristoforo Colombo

Pouhých 30 metrů od pláže se nachází nedávno dokončený moderní apartmánový dům, který má na střeše 2 bazény (plavecký a dětský), lehátka jsou k dispozici zdarma. Apartmány jsou moderně zařízeny, vybaveny klimatizací, TV, koupelnou se sprchou a WC, nechybí ani balkon. Každému hostu je v ceně pobytu přiděleno parkovací místo pro auto. 

Residence Panfilo

Téměř u pláže leží i apartmánový komplex, který nabízí moderně zařízené apartmány s balkonem a klimatizací. Residence je vybavena krytým i otevřeným parkovištěm, kde má každý apartmán přiděleno parkovací místo. Tento moderní čtyřpatrový dům je od centra Caorle vzdálen 10-15 minut chůze, písečná pláž začíná pouhých 20 metrů od něj.

Caorle - pláž Ponente
Foto: Caorle - pláž Ponente

Apartmány a vilky Villaggio Luna

V klidné rezidenční zóně letoviska Caorle se nachází apartmánový komplex tvořený apartmány a řadovými vilkami. Pláž je vzdálená 100 metrů, historické centrum města asi 2 km. Apartmány jsou vybaveny klimatizací a balkonem nebo předzahrádkou. Součástí Villagio Luna je bazén 25 x 10 m s lehátky a slunečníky i dětský bazének. Nechybí park s dětským hřištěm a hladové žaludky potěší restaurace/pizzerie s barem. Každý klient má vyhrazeno venkovní či garážové parkovací stání.

Residence Gran Madó

V roce 2012 byla otevřena nová residence Gran Madó, která leží pouhých 150 metrů od krásné a prostorné písečné pláže. Apartmány mají klimatizaci, jsou moderně zařízeny a vybaveny mikrovlnnou troubou a TV LCD. Hostům je k dispozici také bazén. 

Residence Gran Madó v Caorle
Foto: Residence Gran Madó

Hotel Edera

Přímo u pláže, v klidném místě v blízkosti tenisových kurtů a minigolfu, byl vystavěn hotel Edera. Nabízí renomované pokoje vybavené koupelnou se sprchou, klimatizací, TV, SAT, trezorem, telefonem a balkonem se stolkem a židlemi. Každý pokoj má na pláži slunečník a dvě lehátka k dispozici zdarma. Hotelová restaurace je klimatizovaná a nabízí panoramatický výhled na moře, stejně tak jako hotelový výtah. V restauraci je bar a hned vedle ní pak televizní sál se satelitními programy. Snídaně probíhá formou bufetu, oběd a večeře výběrem z několika menu + přílohy a saláty formou bufetu. K hotelu patří soukromé parkoviště.

Caorle je atraktivní destinací také z toho důvodu, že se v jeho okolí nachází spousta turisticky zajímavých míst, která rozhodně stojí za návštěvu. Vypravit se do nich můžete například během fakultativních výletů. Pro zpestření pobytu je možné doporučit projížďku turistickým vláčkem po Caorle, vyjížďku lodí kolem pobřeží nebo plavbu lodí (sleva u klientů CK Erbia) na pověstné laguny s návštěvou rybářských chýší. Podívat se však můžete také do nedalekých Benátek, jednoho z nejkrásnějších měst Itálie - lodní výlety se slevou pro klienty CK Erbia. Příjemným zážitkem může být rovněž prohlídka historického města Portogruaro. Milovníci dobrého vína by si neměli nechat ujít exkurzi ve vinném sklípku s pohoštěním a ochutnávkou značkových vín. Během tohoto výletu se nabízí také možnost nákupu značkových vín za výhodné ceny.

Portogruaro
Foto: Portogruaro

CK Erbia 
Františkánská 7 
602 00  Brno 
Tel.: 542 214 140, 737 157 995

erbia@ckerbia.cz 
www.ckerbia.cz

- PR článek -

 

Článek byl zobrazen 7 893 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA