Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Jak strávit 3 dny v Římě s dětmi a užít si to

Stres se často nedá úplně eliminovat z rodinných cest, ale jsou způsoby, jak se dá k cestování s dětmi přistupovat tak, aby děti zůstaly zabavené a zvědavé bez toho, aniž by se rodiče museli cítit pod tlakem.

Spousta cestovatelů se žene do Říma, natěšení na Koloseum a známé památky, což znamená, že zde člověk nutně narazí na extrémní davy turistů, hlavně v létě. To nezní jako nejpřívětivější rodinná destinace! Ale tyhle překážky se dají obejít a můžete si Řím užít i s dětmi, i přes parná horka a hordy turistů.

Sestavili jsme pro vás itinerář, podle kterého se můžete řídit při plánování návštěvy Říma. Byli jsme v Římě s dětmi několikrát a navíc jsme věčně město otestovali i díky rodinné Cestě organizované společností Travelove, cestovatelským projektem, který jsme založili.

Řím s dětmi

Rozhodně není dobrý nápad snažit se vidět všechno. To platí pro Řím a vlastně jakékoliv jiné místo, které chcete navštívit s dětmi. Nejenže si to neužijete, ale pokud se dětem Cesta nebude líbit, riskujete, že si cestování začnou spojovat s negativními pocity. Tomu se jako rodiče cestovatelé musíme za každou cenu vyhnout!

Cestujte tedy jednodušeji. Neplánujte příliš aktivit na jeden den a snažte se držet rovnováhu mezi chozením a hraním, objevováním a jezením, běháním a relaxováním.

Den 1: Shlédnutí hlavních památek + Zmrzlina

První den, ať už s sebou máte děti či nikoli, je dobré seznámit se s městem. Jednou z možností, jak na to bez stresu, plánování a hledání, je na prohlídce s místním. Ideálně takovým, co se specializuje na rodiny s dětmi a je schopen podat zajímavé a vtipné historky, které pobaví i děti.

Naším oblíbencem je Říman zvaný Alessandro, který většinou vezme lidi kolem památek, vysvětlí rozložení města, poodhalí historii, zatímco děti plní drobné úkoly a hledají informace, které znají ze školy. Není přece lepší možnost, jak upevnit akademické vzdělání než vidět vše vlastníma očima!

Měli byste tedy určitě vidět Koloseum, projít se kolem nedalekého Římského fóra Forum Romanum, a samozřejmě shlédnout i Španělské schody a fontánu Di Trevi. To jsou hlavní památky a monumenty, které je nutno vidět. Je i fajn pocit odškrtnout si je hned první den!

Děti určitě budou po absolvování prohlídky potřebovat odměnu. Co takhle je vzít do nejstaršího zmrzlinového paláce v Římě, pojmenovaném po synovi zakladatele Giovannimu Fassi? Dostanete se tam jednoduše metrem, je to jen pár zastávek od centra. Palác momentálně řídí pátá generace zmrzlinářů. Můžete si být jistí, že vědí, co dělají! Existuje snad jen jedno riziko – vy i děti se můžete stát na jejich zmrzlině závislí a budete chtít ochutnat všechny příchutě! To se během krátkého pobytu nedá stihnout – ve zmrzlinovém paláci se pyšní třiceti různými příchutěmi, včetně exotických chutí, jako např. rýžová. Zmrzlinový palác je otevřen každý den kromě pondělí, od poledne do půlnoci.

Den 2: Piknik v parku + Návštěva zoo

Začněte druhý den pěkně pomalu s lehkou snídaní a pak zamiřte do jednoho z nejkrásnějších římských parků – do Villy Borghese, pravého zeleného srdce Říma. V parku vám za pěkného počasí rádi zařídíme piknik! Jeden z našich spolupracujících studentů v Římě vám připraví košík vybraných místních lahůdek z farmářského trhu a doveze vám jej přímo do parku, i s pořádnou dekou.

Řím s dětmi

Na okraji parku se nachází krásné malé jezírko obklopující romantický Asklepiův chrámu. Zde si můžete pronajmout lodičku. Dvacetiminutová jízda stojí €3 za osobu; děti platí polovinu.

Poté, co jste se namlsali italských delikates, vezměte děti do zoo! Takhle budou moct vyběhat přebytečnou energii, co nasbíraly při pikniku. Bioparco di Roma ale není jen nějaká obyčejná zoologická zahrada, je považována za jednu z nejhezčích v Evropě! A protože se příhodně nachází v nedalekém parku Villa Borghese, nebudete ani muset chodit pěšky příliš daleko.

Jaká zvířata v zoo můžete vidět? Připravte se na tisícovku zvířat dvou set druhů. Vaší pozornosti tak neunikne například tygr, lev, opice a žirafy. V zoo mají i dětské hřiště a výběh s domácími zvířátky, která si děti mohou přijít pohladit.

Zoo je otevřená každý den od 9,30 do 17,00 nebo 19,00, v závislosti na sezóně. Za vstupné zaplatí dospělí €15, děti pod 12 let €12, a děti pod 100 cm mají vstupné zadarmo. V zoo se můžete přepravovat i malým vláčkem – jedna jízda stojí €1,50.

Pokud jste nestihli obhlédnout Španělské schody nebo Fontánu di Trevi během prvního dne v Římě, běžte se na ně podívat teď, od zoo je to jen pár kroků. Zmrzlina v ruce vše usnadní a pomůže i lépe snášet davy turistů!

Den 3: Trastevere, Tastevere & Vaření

Pojďme si udělat poslední den v Římě podle vzoru místních. Vyražte si na procházku po pravém břehu řeky Tibery, užijte si dopoledne u řeky a plánujte vylézt na sousedící kopec Gianicolo na dvanáctou polední, abyste stihli odpalování kanónu na Piazzale Garibaldi! Děti budou u vytržení a určitě i na chvíli zapomenou zlobit, když budou pozorovat vojáky v uniformách, jak kanón odpalují přesně podle tradice.

V roce 1847 papež nařídil, aby každý den vypálily kanóny přesně v poledne, aby si každý Říman mohl seřídit hodiny a hodinky. Tato tradice přetrvala dodnes, přestože dnes jde hlavně o zábavu místních než aby sloužila praktickým účelům.

Na kopci Gianicolo je také krásná vyhlídka na celé věčné město, takže i dospělí budou mít o zábavu postaráno.

Poblíž leží také půvabná čtvrť zvaná Trastevere. Toulejte se úzkými uličkami, nechte děti běhat kolem dokola, a nezapomeňte se zastavit v malém místním obchůdku Tastevere s místními delikatesami. Tenhle obchůdek vlastní příjemný italský pár a pokud nebudou zrovna kmitat kolem fronty zákazníků, rádi s vámi i prohodí pár vět. Obchod je otevřen každý den od 11,00 do půlnoci.

Řím s dětmi

Odpoledne si můžete něco dobrého italského uvařit! V Římě je spousta místních, s kterými můžete vařit pravé italské těstoviny, případně tiramisu. Ale jen pár z nich je schopných udělat celou aktivitu zábavnou i pro děti. Chiara, která spolupracuje s Travelove, se naučila umění těch nejlepších italských těstovin od své babičky. S Chiarou po boku se naučíte připravit těsto a vyrobit z něj mimořádně chutné těstoviny, a k tomu si vykouzlíte i to nejlepší tiramisu!

Každý z nás má rozdílnou představu, jak by měla vypadat ideální cesta. Jedna věc je však jistá – nikdo nechce vláčet unavené a znuděné děti po památkách a zbytečně se stresovat. Kontaktujte proto Travelove a s jejich pomocí naplánujte dovolenou přizpůsobenou přímo vám na míru. Travelove se o vše postará, zarezervuje a doručí vám tištěného průvodce na míru. I děti dostanou výbavu na cestu – cestovatelský deníček plný obrázků, her a hádanek, aby se po cestě bavily a vzdělávaly.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 10 032 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA