Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Jižní Itálie - tyrkysové moře a skvostné památky

Jižní Itálie - tato dvě slova jsou synonymem pro průzračně čisté moře, zlatavé pláže a stálé slunečné počasí. Při pobytu v italské Kalábrii, Apulii nebo na ostrově Sicílie si můžete užívat báječnou rekreaci vyplněnou sladkým nicneděláním, nebo se vydat za poznáním historických městeček i mnoha světoznámých míst, o která zde rozhodně není nouze.

Kdo už někdy jižní Itálii navštívil, určitě byl kromě nádherné přírody okouzlen také úžasnou atmosférou starých časů, která zde panuje. Od zbytku Itálie se tato jižní část značně odlišuje a to jak historicky, tak i klimaticky a hospodářsky. Návštěva jižní Itálie je cestou zpět v čase, během které můžete obdivovat stavby pocházející z nejrůznějších období dějin lidstva. K vidění jsou zde četné románské kostely, římské památky, řecké chrámy i zdobné barokní stavby. Zdejší města jsou protkána malebnými uličkami, které jsou plné temperamentních, ale přívětivých Italů. Teplé večery lákají k posezení u skleničky dobrého vína nebo k ochutnávce vynikajících špaget či originální pizzy.

Axet services s.r.o. se specializuje na jižní Itálii, konkrétně na italské regiony Kalábrie, Apulie, Kampánie, Abruzzo a také ostrovy Sicílie a Sardinie. Nabízí vám ubytování v hotelech, apartmánech a velkých prázdninových střediscích, jejichž součástí jsou sportovní a zábavní zařízení. Axet services s.r.o. nabízí pro český a slovenský trh speciální ceny, které jsou mnohdy až o polovinu nižší než pultové ceny v Itálii. Navíc cestovní kancelář o své klienty pečuje od jejich příjezdu do jižní Itálie, až do ukončení pobytu. Jejím hlavním cílem je maximální spokojenost zákazníků s kvalitou nabízených služeb, které jim nabízí za nejnižší možnou cenu. Dovolená v jižní Itálii s Axet services s.r.o. - to je dovolená plná nezapomenutelných zážitků.

Kalábrie

Kalábrie rozkládající se na samotném jihu Apeninského poloostrova je často označována „perlou jižní Itálie“. Oplývá krásnou a nedotčenou přírodou a je tvořena převážně hornatou krajinou s jedinečnými vyhlídkami. Průmysl zde téměř nenajdete, zatímco zemědělská činnost je v tomto regionu dosti patrná. Teplé a příjemné počasí panuje od dubna do října, ideální podmínky pro rekreaci se nabízí od května do července, kdy se teploty vzduchu pohybují okolo 30 °C, v srpnu mohou vyšplhat až na 35 °C. Právě v Kalábrii se nachází ty nejčistší úseky moře a pláží nejen v Itálii, ale dokonce i v celé Evropě. Od České republiky je Kalábrie vzdálená asi 1600 km. 

Kalábrie je z turistického hlediska velmi atraktivní, nabízí spoustu lokalit, které stojí za vidění. Jednou z nich je například moderní turistické středisko Praia Mare s unikátní polohou u 5 km dlouhé vulkanické pláže. Nedaleký ostrov Dino je známý svými jeskyněmi, do kterých se pořádají lodní výlety. V této oblasti se nachází pobřežní útesy, které poskytují ideální podmínky pro potápění a šnorchlování. V Praia Mare nechybí možnosti nákupů, zábavy a sportovního vyžití. 

Za nejkrásnější oblast Kalábrie se považuje mys Capo Vaticano, kde najdete zlatavé písečné pláže, skalnaté útesy a křišťálově čisté moře. V blízkosti se nachází krásné historické město Tropea, jenž patří k  nejnavštěvovanějším v celé Kalábrii. Je plné zachovalých historických památek, jako je kostel sv. Marie, kostel sv. Františka z Assisi či normanská katedrála postavená v 11. století. Pokud byste se chtěli kochat výhledy na ostrov Dino a pobřeží s četnými zátokami, navštivte malé antické městečko San Nicola Arcella. Atraktivních míst je však v Kalábrii ještě mnohem více, vynechat byste neměli ani prohlídku městeček Diamante, Cetraro, Santa Maria del Cedro, Brancaleone, Scilla, Reggio Calabria, Pizzo, Cosenza nebo Scalea, které je jedním z největších a nejstarších na Riviera dei Cedri.

Sicílie

I když Sicílie patří k Itálii, je krajem naprosto unikátním a od ostatních částí země dosti odlišným. Tento největší italský ostrov již v minulosti získal přezdívku „ostrov slunce“ a to především pro své subtropické podnebí s horkými léty a mírnými zimami. Sicílie je tak turisty vyhledávána po celý rok. Nabízí neskutečně magickou a jedinečnou atmosféru, krásnou krajinu, nádherné pláže, množství cenných antických památek, mezi nimiž vynikají zachovalé řecké chrámy i stavby pocházející z normanského období. V období starověku byla Sicílie hlavní zemědělskou oblastí Itálie a její vnitrozemí dodnes pokrývají rozlehlé lány obilí. Symbolem ostrova je největší doposud činná evropská sopka Etna. Vzdálenost Sicílie od České republiky je necelých 1800 km.

Jedním z nejpřitažlivějších měst Sicílie je Taormina, jejíž historie sahá do roku 396 před Kristem. Vyniká osobitým kouzlem, přitažlivé jsou nejen klikatící se uličky, ale také vyhlídkové terasy a promenáda Corso Umberto. Dominantou Taorminy je přírodní divadlo z 3. století před Kristem, které patří k nejkrásnějším na světě a po divadle v Syrakusách je také druhým největším. Turisty vyhledávané je nedaleké letovisko Giardini Naxos nabízející kvalitní hotelové služby. Na úpatí Etny se rozkládá druhé největší město ostrova s názvem Catania, jehož antická minulost je patrná téměř na každém kroku. Catania je skvělým výchozím bodem pro výlety, vydat se z ní můžete vrchol Etny, do Taorminy, Syrakus, Agrigenta a mnoha dalších zajímavých míst. Krásná jsou také starobylá městečka Siacca, Cefalu´, Tindari, Milazzo, Bronte nebo Ragusa.

Apulie

Apulie, italsky Puglia, je oním “podpatkem“ pomyslné italské boty a je jedním z nejjižnějších, nejteplejších a nejexotičtějších regionů Itálie. V Apulii převládá zemědělství, proto se zde setkáte nekonečnými olivovými háji, mandlovníky a citrusovníky. V této úrodné krajině je také hojnost hroznů, opuncií či fíků. 

Tak jako ostatní části jižní Itálie, i Apulie nabízí svým návštěvníkům krásné moře, nádherné pláže a zářivé slunce. Milovníky historie potěší četnými stavebními a uměleckými památkami, které jsou připomínkou nejstarších kultur, jež oblast obývaly. Apulie je rovinatý kraj, kde se pouze na východě zvedá vápencové Garganské pohoří. Region je možné rozdělit na dvě části, poloostrov Gargano a poloostrov Salento tvořící špičku „podpatku italské boty“. 

K místním zajímavostem patří podivné kuželovité domy „trulli“ vynikající svou starobylou architekturou. Nejvíce je jich soustředěno v městečku Alberobello, které rozhodně stojí za návštěvu. Dalším krásným městem, jehož prohlídka by neměla chybět v itineráři žádného cestovatele, je Lecce s okouzlující barokní architekturou. Veškerá přímořská střediska se vyznačují rozvinutým rybolovem i kvalitním turistickým zázemím. Vzdálenost z České republiky na poloostrov Gargano je přibližně 1 400 km, do jižní části Apulie 1 600 km.

- PR článek -

Axet services s.r.o.
Nad Rokoskou 9a
182 00  Praha-Libeň
Tel.: 284 686 417
calabria@calabria.cz

www.calabria.cz 
www.jizniitalie.cz 

Článek byl zobrazen 21 186 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA