Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Kalábrie - dovolená s romantikou

Lákají vás zapomenuté kouty země, kde se nemačká jeden turista na druhého? Nudí vás a otravuje masový turismus? Máte rádi klid a romantiku italského venkova? Chcete si i na italském venkově dopřát točené české pivo a k tomu třeba knedlo zelo vepřo? Chcete i po cestě vidět něco zajímavého? Pak je Kalábrie právě pro Vás!

1 900 km po Evropě a dostanete se až na samý konec Itálie - do Kalábrie, pouhých 300 km od Sicílie.Už samotná cesta je zážitek a výzva. Přes německý Regensburg do tyrolského olympijského Innsbrucku, doporučujeme lanovku, přes 1 800 m dlouhou, ze středu města na hrad Hungerburg. Průjezd přes Alpy - Brennerský průsmyk ve výšce 1374 m.n.m, kde mimo jiné stojí jeden z nejvyšších mostů v Evropě ve výšce 192 m a kde budete obklopeni alpskými velikány, jejichž vrcholky bývají i v létě pokryty sněhovou čepicí. Cesta pokračuje do italského města věží Bologna - za návštěvu určitě stojí továrna a muzeum Ducati (vstup 10€). První možnost ponořit se po cestě do moře, sice v turisty přeplněném letovisku Rimini, ale na osvěžení a odpočinek dostačující, následuje Ancona - významný přístav na pobřeží Jaderského moře, Bari, které je po Neapoli druhé největší město v jižní Itálii  a mezi jeho zajímavosti patří námořnická škola, Taranto, Sibari - vykopávky antického starořeckého města Sibaris a proslulá jsou i jezera Sibari. Impozantně uzavírá tuto nížinnou oblast pohoří Sila sahající až do výše 2.000 m.n.m.... Musíme ještě něco dodávat? A to je jen malý výčet toho, co můžete jen po cestě vidět.

Kalábrie patří mezi jedny z nejchudších regionů v Evropě a byla vždy spíše zemědělskou oblastí, mezi hlavní produkty patří víno, lilek, fíky, datle a všechny druhy citrusových plodů.  Kalábrie je největším výrobcem bergamot pomeranče v Itálii.  Slupky z pomeranče bergamot se používají k výrobě parfémů, čajů a jiných aromatických výtvory.  Kalabrie vyrábí také třetinu olivového oleje vyráběného v Itálii.

Končí zde Apeniny. Nejvyšší vrcholek se nachází na severu kraje v masivu Motne Pollino a dosahuje téměř 2300 m.n.m. V listopadu už bývá v těchto místech napadlý sníh, ale moře je ještě teplé, má kolem 20°C. Pitoreskní městečka, kouzelná příroda, historické památky a vynikající kuchyně začínají lákat turisty.

Zveme Vás na  půvabný italský venkov, do malých vesniček, kde jakoby se zastavil čas, a kde budete obklopeni přírodou a historií sahající až do doby byzantské - zveme Vás do Cariati. Cariati je příjemné městečko u Jónského moře s dobře zachovalým historickým jádrem, které je celé obklopené hradbami z 15. století. Je jedním z nejhezčích a nejudržovanějších městeček v celé jižní Itálii. Stará část Cariati se nachází na malé vyvýšenině asi 1 km od moře a je to velice malebné a fotogenické místo s krásným výhledem  na přístav. V nové části města najdete dostatek obchodů, restaurací, pizzerií…

Ubytování můžete sehnat přímo na pláži v hezkých dřevěných bungalovech nebo apartmánech. Budete obklopeni oleandry a jinou exotickou zelení. Přímo na pláži najdete bar za české Kč, točené české pivo, kofolu a další občerstvení.

Bungalovy a apartmány mají 1 až 2 ložnice, kuchyňský kout včetně lednice, obývací pokoj s rozkládací pohovkou, WC, sprchu, terasu. Parkování je u areálu zdarma.

U bungalovů v Cariati je soukromá písečná pláž s pozvolným vstupem do moře, v moři jsou oblázky.
Strava: česká polopenze - klasická česká snídaně, večeře - polévka, hlavní jídlo, dezert či ovoce. Čaj je k dispozici u snídaně, možnost nápojů za Kč v místním baru.
Cena od 4 999 Kč včetně polopenze a autobusové dopravy!

Cca 10 km od Cariati leží půvabná vesnička Mandatoriccio Mare. Původně rybářská obec na pobřeží Jónského moře je složena z apartmánových domů na pobřeží, domů místních obyvatel, několika obchodů, barů a cukráren. Mandatoriccio si žije svým typicky italským klidným tempem a pokud tady narazíte na nějaké turisty, tak pak jedině na Čechy ubytované v komplexu u moře.

Jednou ze zajímavostí obce je vybudovaný hrad Flotta z roku 2000, který stojí v místě s výhledem do dalekého okolí, a sloužící jako neobvyklé místo pro konání svatebních hostin pro milionáře. Asi 2 km za Madatoricciem Mare najdete zachovalý středověký hrad Torre dell´Arso, který také stojí za vidění. Mandatoriccio má 2 typy pláží - jedna z nich je dlouhá, písečná s pozvolným vstupem a druhá pláž, oblázkovo - písčitá, kde je vstup do vody příkřejší, na plážích jsou během hlavní sezóny otevřené stánky s občerstvením (před a po sezóně  je většina stánků uzavřena). Moře je nádherně čisté a teplé.

Ubytovat se můžete v apartmánovém domě Bernardo****, 100m od pláže,  který nnabízí 2 - 6 lůžkové pokoje (WC, sprcha, terasa nebo balkon, kuchyňský kout, klimatizace za příplatek, parkování u objektu zdarma). K vybavení patří recepce, bazén s lehátky, klimatizovaná jídelna s velkou TV (české, italské stanice). Pro zabavení jsou vám k dispozici karty, stolní hry, šipky, stolní fotbal, počítač s tiskárnou (za poplatek), wifi připojení (15 € na pobyt), bar za Kč, točené české pivo, kofola a další občerstvení. K ubytování si lze vybrat také jednodušší a levnější apartmány Marinella, které stojí naproti.
Strava: česká polopenze - klasická česká snídaně, večeře - polévka, hlavní jídlo, dezert či ovoce. Čaj je k dispozici u snídaně, možnost nápojů za Kč v místním baru.
Cena od 4 999 Kč včetně polopenze a autobusové dopravy!

Přírodní i historické krásy můžete navštívit v rámci organizovaných VÝLETŮ:

Sicílie  - Taormina - cca 300 km
Projedeme kolem celého západního pobřeží Kalábrie, trajektem přes Messinskou úžinu do města Taormina, které se rozkládá na skalní terase v nadmořské výšce 204 metrů. Nabízí velkolepý a nezapomenutelný pohled na překrásné pláže a na sopku Etnu. Také je možné navštívit městské zahrady, saracénský hrad a slavné řecké divadlo. Po cestě zpět navštívíte Aragonský hrad.

Za návštěvu stojí také okolní městečka, např. Rossano, která leží v horách a kde můžete být svědky obyčejného a až stoicky klidného života místních lidí. V těchto lokalitách máte také možnost navštívit a obdivovat památky z doby byzantské.

Rosanno + Grotte dele Ninfe
Celodenní výlet, který se skládá z dopoledního výletu do byzantského města Rossano, kde si projdete původní historickou část tohoto města a potom budete mít možnost nákupů na nákupní třídě. Poté náásleduje návštěva okouzlující jeskyně, která je umístěna v údolí Cerchiara di Calabria. Uvnitř pramení sirnatá termální (50°C) voda odváděna do venkovních bazénů. Sirnatá voda a bahno z jeskyně je využíváno k termálním koupelím a léčbě kožních onemocnění. Místo  bylo známé a navštěvované osadníky z řecké kolonie v Sibari již v VII. století před Kristem.

Individuálně pak můžete navštívit:

Sibari - vykopávky a archeologické muzeum starověkého Řecka. Sibari patřilo mezi největší a nejstarobylejší města starověkého Řecka. Bylo založeno Starořeky, kteří se zde usadili kolem roku 730 - 720 před Kristem. Dříve bohaté a mocné město se 100.000 obyvateli bylo známé v antickém světě převážně díky svému blahobytu a vytříbenosti zdejších zvyklostí.

Národní park Sila - byl zřízen v roce 1968. Skládá se ze 3 částí: Sila Grande, Sila Piccola a Sila Greca. Rozkládá se na ploše o rozloze 16 000 ha. Najdete zde hory, lesy a jezera, stejně jako malebné horské vesničky.

Civita - soutěska řeky Raganello  - jedna z nejkrásnějších soutěsek z celé Itálie nazvána podle řeky Raganello, která pramení v Monte Pollino (2226 m/m) a po 32 km ústí do Jónského moře. Skalnaté stěny, vodopády, hustá vegetace, hluboké kaňony a průzračná jezírka jsou nepopsatelnou a krásnou scenerií.

Cerchiara di Calabria - klášter Sv. Madonny delle Armi. Svatyně z 12.století ležící ve výšce 1 100 m.n.m., zasazena přímo do skalnatého výběžku v Národním parku Pollino. Je klenotem celé sibarské krajiny.

Sicílie - Taormina - viz výše
Grotte dele Ninfe - viz výše

Nechte se Kalábrií zlákat a nebudete litovat!

- PR článek -

CK Jiří Kalousek
Sokolská 56
120 00  Praha 2

224 266 861, 800 100 271, 603 584 230
praha@ckkalousek.cz, usti@ckkalousek.cz
www.ckkalousek.cz

Článek byl zobrazen 8 747 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA