Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Lido di Jesolo - osvědčené pobyty v “italském Miami“

Na severovýchodě Itálie, v regionu Veneto (Benátsko), leží turistický ráj. Lido di Jesolo si za dobu své existence vydobylo své místo na slunci kvalitními službami, širokou nabídkou ubytování, šarmem místních obyvatel i možností dovolené kombinující plážové aktivity s výlety za poznáním. Čistá pláž a romantika v městských uličkách, letovisko má pro každého něco.

Místo, kde Lido di Jesolo najdete, bylo osídleno již více než 3000 let zpátky, založení města samotného ale mají na svědomí Římané v roce 100 před naším letopočtem. Když v roce 1952 začal ve městě bujet turistický ruch, nikdo ještě netušil, že o deset let později zde vyroste více než 300 hotelů.

Lido di Jesolo, Itálie
Foto: Lido di Jesolo

Oblíbenost letovisku dozajista zaručuje čistá pláž. Zde se totiž dbá na ekologii. Platí průmyslová omezení, aby výroba nenarušila čistotu města, a odpad se recykluje. Tento fakt i odráží každoroční ocenění Modrou vlajkou. Tu uděluje Evropská unie za kvalitu služeb a čistotu, takže garantuje skvělou úroveň. Místní pláž je dlouhá až 15 kilometrů a je tvořená zlatavým pískem. Moře, občas klidné, občas bouřící, vás snad nikdy nepřestane fascinovat při romantických procházkách při západu slunce. Ostatně, je to Itálie, i zdejší příroda musí odrážet povahu svých obyvatel. Nebo to bývá naopak?

Lido di Jesolo je obklopeno borovicovým lesíkem a je skvělým místem pro turistiku, cyklistické výlety i pro odpočinkově pojatou dovolenou. Uzounké uličky i malebná zákoutí historického centra vás při toulkách určitě nadchnou. Podél pláže se navíc táhne dlouhá pěší zóna s množstvím různých obchodů, barů, kaváren a restaurací. Vychutnat si tak můžete výtečnou italskou kuchyni a okusit, jak chutná to jediné pravé espresso.

Pobyty v Lido di Jesolo zprostředkovává třeba brněnská cestovní kancelář Erbia, která nabízí řadu různých ubytovacích kapacit.

Jesolo - Hotel Miami, Itálie
Foto: Lido di Jesolo - Hotel Miami

Hotel Miami ***

Leží 150 metrů od pláže na Via Gorizia. V roce 2009 prošel rekonstrukcí a v pokojích tak najdete kromě sociálního zařízení i TV, miniledničku a trezor. Každý pokoj má navíc balkon. V hotelu je internetové připojení, bar, restaurace a má i privátní pláž. Vykoupat se můžete v bazénu, děti si vyhrají v dětském bazénku.

Apartmánový dům Apollo

Nachází se v jižní části letoviska. Kromě balkónu a parkovacího místa pro každý pokoj se může pochlubit i polohou přímo u moře a bazénem hned u pláže. 

Hotel Edera **

Nachází se v centrální zóně města, v blízkosti náměstí Mazzini, aquaparku Aqualandia a nákupní třídy.  Pokoje mají vlastní balkon, TV i trezor. Na privátní pláž je to pouhých 100 metrů. V hotelu najdete restauraci s barem, patří k němu i parkoviště. Snídaně je formou bufetu, večeře pak výběrem z menu.

Jesolo - Hotel Edera, Itálie
Foto: Lido di Jesolo - Hotel Edera

Residence Benelux

Je umístěna pouhých 80 metrů od pláže na východě střediska. Každý pokoj má k dispozici balkon, TV a plážový servis. K hotelu patří i parkoviště s omezenou kapacitou míst, bazén a výtah. Poloha hned u nákupní třídy jistě potěší.

Lido di Jesolo je od Benátek vzdáleno pouhých 21 kilometrů, což z něj činí výborné výchozí místo pro jejich návštěvu. Do Benátek se sice dostanete i po souši, mnohem jednodušší je však využít lodní dopravu a na některé z místních bárek se vydat vstříc tomuto kouzelnému městu protkanému kanály. Pokud milujete vodní atrakce, potěší vás, že v blízkosti letoviska najdete i vodní park Aqualandia. Pyšní se nejvyšší skluzavkou v Evropě a klienti CK Erbia do něj mají vstupenky se slevou. K návštěvě dále vybízí velký lunapark Jesolandia a doporučit lze taky projížďku po moři pirátskou lodí s dobovými efekty.

Jesolo - Aqualandia, Itálie
Foto: Lido di Jesolo - Aqualandia

- PR článek -

 

Článek byl zobrazen 4 902 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA