Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Livigno - skvělé lyžování v Itálii

Láká vás lyžování na zasněžených svazích Alp? Co takhle se letos vydat na zimní dovolenou do Itálie? S CK Fede máte možnost si užívat zimních radovánek v oblíbené oblasti Alta Valtellina, která patří k tomu nejlepšímu, co může italské lyžování nabídnout. Najdete zde špičkové lyžařské areály jako například Livigno, nabízející lyžařům vše, po čem jen touží.

Alta Valtellina je vyhledávanou italskou lyžařskou oblastí, kam každoročně směřují spousty lyžařských nadšenců. Nachází se v blízkosti světoznámého švýcarského zimního střediska St. Moritz. Každého okouzlí svými dlouhými údolími, která jsou jako stvořená pro to nejlepší lyžování. Oblast je obklopena horami tyčícími se do výšky přes 3 000 metrů a díky této vysoké nadmořské výšce tak dokáže nabídnout vynikající lyžařské podmínky. Dostatek sněhové pokrývky je zaručen až do konce dubna. S příchodem jara zde proto lyžařská sezóna nekončí! Alta Valtellina patří k alpským lyžařským rájům se špičkovou vybaveností, poskytujícím svým návštěvníkům vysoký komfort a kvalitní zázemí.

Livigno - nejlepší zimní dovolená

CK Fede nabízí možnost strávit pohodovou zimní dovolenou v jednom z nejpopulárnějších italských zimních středisek, kterým je Livigno. Pro okolní krásná horská panoramata a jeho celkový vysokohorský ráz se Livignu přezdívá také „italský Tibet“. Je jedním z  nejmodernějších a nejlépe vybavených středisek rozkládající se v nadmořské výšce 1 809 - 2 798 metrů na svazích hor Carosello a Mottolino. Najdete zde nepřeberné množství míst k lyžování, celkem 115 kilometrů sjezdovek všech stupňů obtížnosti (10 černých, 54 červených a 38 modrých) a na 40 kilometrů běžeckých tratí. Na své si v Livignu přijdou také snowboardisté, na něž zde čekají dva snowparky s U-rampami a dalšími atrakcemi, milovníci lyžování ve volném terénu, skialpinisté i paraglidisté.

Alta Valtellina není jen Livigno

I když jste ubytovaní v Livignu, nejste omezení na lyžování pouze v tomto středisku. Celkem v oblasti Alta Valtelliny na lyžaře čeká na 225 kilometrů kvalitních sjezdových tratí rozdělených do několika vzájemně propojených skiareálů, které je možné navštívit v rámci jednoho skipasu. Jde o areály Bormio, Valdisotto (Oga), Valdidentro (Isolaccia), Livigno a Santa Caterina, nabízející náročné sjezdové tratě, jež jsou plně srovnatelné se známými francouzskými středisky.

Skvěle si zalyžujete ve vysoko položeném středisku Bormio, které je známé pro sjezdové tratě mající až závratné převýšení. Pokud máte odvahu, můžete se vydat na 10 km dlouhou sjezdovku s převýšením 1 780 metrů. Samozřejmě se zde nachází i svahy pro začátečníky a mírně pokročilé lyžaře. Bormio se proslavilo také díky termálním lázním Bagni Nuovi Terme Bormio.

Menší středisko Santa Caterina vyhledávají spíše milovníci náročnějšího lyžování. Chlubí se například náročnou několikakilometrovou sjezdovkou Bucaneve vedoucí z vrcholu Cresta. Středisko se v minulosti dvakrát stalo spolupořadatelem mistrovství světa v alpských disciplínách, což jen dokazuje jeho unikátnost. Pokud byste rádi navštívili méně rušné středisko, které se hodí pro rodiny s dětmi, vydejte se do Valdidentra nebo Valdisotta. Na pokročilé lyžaře, děti i začátečníky zde čeká na 31 km sjezdovek rozkládajících se na svazích kopce Corno di San Colombano. K dispozici jsou převážně středně obtížné červené sjezdovky, bohatý je však také výběr mírných tratí. Kdo má zájem, může využít nabídky lyžařských škol a školek.

Skipasy

Při výběru skipasu si návštěvníci mohou zvolit, zda chtějí lyžovat pouze v Livignu poblíž ubytování, nebo si zakoupí skipas Alta Valtellina s platností na všechna střediska. Ceny skipasů se liší podle jednotlivých období a také podle věku lyžaře.

Nelyžujete? Nevadí!

Nudit se v Livignu nebudou ani nelyžující návštěvníci, kteří si zde mohou vychutnávat širokou nabídku zábavy. Nabízí se třeba létání padákem, jízda na koních nebo sněžných skútrech, bruslení na kluzišti, sáňkování, pěší turistika či lezení na umělé horolezecké stěně. Zážitky ovšem nabízejí také přilehlé národní parky Stelvio a Engadina. Večer je pak možné uvolnit tělo v krytém bazénu se saunou a zabavit se u bowlingu, na diskotéce nebo u hracích automatů. Milovníky nakupování jistě potěší informace, že se v Livignu nachází bezcelní zóna, kde je možné nakupovat za velmi nízké ceny. Na své zákazníky zde čeká více jak 200 obchodů, řada restaurací, pizzerií a barů nabízejících jak italskou, tak i mezinárodní kuchyni. Jestliže vás zajímá historie a kultura městečka, můžete navštívit některý z kostelů pocházejících ze 17. století. Ukrývají spoustu zajímavých uměleckých památek.

Ubytování na jedničku!

V rámci svých zimních zájezdů nabízí CK Fede ubytování v Livingu v kvalitních, moderních hotelech, rezidencích i apartmánech se službami na úrovni. Velké oblibě se těší například Hotel Intermonti skládající se z několika samostatných budov ležících na klidném místě v blízkosti sjezdovek a s panoramatickým výhledem na město Livigno. Součástí hotelu je relaxační centrum se saunou, bazénem, soláriem, vířivkou a tureckými lázněmi. V místní restauraci, která je tvořena 3 salónky, je možné ochutnat výtečnou mezinárodní kuchyni. Nechybí ani bar, taverna s pianem a diskotékou, herna či mini club. Pro náročné klienty lze doporučit zcela nový, architektonicky unikátní čtyřhvězdičkový Hotel Aquagranda, jehož součástí je Aquagranda Livigno Wellness Park. Nabízí ubytování ve 22 plně vybavených designových pokojích. Hosté si po lyžování mohou užívat v rozsáhlém relaxačním centru, jehož součástí jsou bazény, vířivky, sauna, finská sauna, turecké lázně, aromatické sprchy, relaxační zóny, dětský koutek a fitness.

Alta Valtellina je právem řazena mezi nejlepší lyžařské oblasti italských Alp, zdejší sjezdové trati jsou skutečným požitkem a zimní dovolení v této oblasti tou nejlepší volbou pro každého milovníka zimních sportů.

- PR článek -

CK FEDE s.r.o.
Jeruzalémská 3
110 00  Praha-Nové Město
Tel.: 224 142 340/350/356
nonstop linka: 731 471 690

fede@fede.cz
www.fede.cz

Článek byl zobrazen 10 442 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA