Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Pestrá nabídka poznávacích zájezdů do Itálie

Už jste přemýšleli, kam se letos vydáte na dovolenou? Milujete cestování a poznávání zajímavých míst? Pak se vydejte na poznávací zájezd do Itálie, protože zde můžete objevovat opravdu krásná místa, která ve vašich vzpomínkách zůstanou velmi dlouho. Poznejte Itálii, zemi plnou slunce, přátelské atmosféry, zemi dobrého vína a jídla.

Itálie přitahuje turisty kulturou a romantikou již mnoho staletí, a to v každém ročním období. Má všechno - od umění po jídlo, od úchvatné a rozmanité krajiny po skvělou módu. Zveme vás do „Bel paese“ (krásné země). Není náhodou, že Itálie má největší počet památek zapsaných na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Ligurská riviéra - Vernazza
Foto: Ligurská riviéra - Vernazza

Není od nás daleko a tak je otázka pouze pár hodin jízdy, kdy se na místo dostanete. Uvnitř Itálie leží dva městské státy, a to Vatikán a San Marino. Itálii omývá Jaderské, Jónské, Tyrhénské a Ligurské moře. Sardinie a Sicílie jsou dva ostrovy, které taktéž k Itálii patří.

Poznávací zájezdy do Itálie vám umožní nasbírat spousty zážitků a objevit nová místa. Navštívit můžete jak historické památky, tak úžasnou italskou krajinu, jezera, hory, moře. Poznáte románskou a renesanční architekturu a v neposlední řadě ochutnáte jak pravá Itálie chutná. Poznejte Itálii jinak, než z lehátek na pláži a procestujte tuto krásnou zemi.

Díky poznávacím zájezdům uvidíte každý den něco nového, a proto také vaše dovolená bude pestrá. Pokud nemáte rádi nudu, pak si určitě vyberte jeden z poznávacích zájezdů a zvolte si místo, které byste chtěli procestovat. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější poznávací zájezdy, mezi které patří zájezd do Říma, Florencie, Dolomit, Benátek, Toskánska, Sardinie, Sicílie či Apulie.

Apulie - Alberobello
Foto: Apulie - Alberobello

Nechte se zlákat oblíbeným poznávacím zájezdem do jižního Toskánska a na ostrov Elba - navštívíte etruská sídla, termální prameny a tyrkysové moře. Podíváte se do kraje zaslíbeného turistům, kde vás bude čekat mnohem víc, než světové umění a architektura. Uvidíte kaleidoskop pradávných městeček na vrcholcích kopců, vinice, kde můžeme ochutnat místní renomovaná vína, olivové háje, etruské archeologické památky se záhadnými „vie cave“, ostrůvky u jižního pobřeží Toskánska a panenskou krajinu přímořského parku Maremma.

Milovníky historie jistě nadchne Řím - věčné město, i když už dávno není Caput Mundi (hlavní město světa), přesto zůstává nejúžasnějším městem na světě. Seznámíme se s velkolepým dědictvím minulosti z dob antického Říma, z dob papežského státu i z doby, kdy se Řím stal kvetoucím evropským velkoměstem. Poznejte krásu této italské metropole, kolébku křesťanství a navštivte rozmanitý kraj sopečných jezer, hor a olivových hájů mezi Apeninami a Tyrhénským mořem, kde před rozkvětem Říma žili Etruskové. Odpočinete si na plážích Tyrhénského moře.

Řím - Forum Romanum
Foto: Řím - Forum Romanum

Příznivce horské scenérie okouzlí Dolomity - Val di Fiemme, nazývané často také Brána Dolomit. Nabízí typické italské slunce a díky krásnému panoramatu hlubokých alpských lesů se stalo jednou z nejnavštěvovanějších provincií v oblasti Trentino. Nejznámějším centrem oblasti je Predazzo se světově proslulým Geologicko-etnografickým muzeem. Tesero je známé především pro svou uměleckou řemeslnost - světově proslulé jsou hudební nástroje. Cavalese je administrativním centrem oblasti a zbývající městečka Passo di Lavaze a Castello-Molina jsou ideální pro letní turistiku. Val di Fiemme leží v nadmořské výšce 952-2 489 m.n.m. Příroda Val di Fiemme je typicky alpská, charakterizovaná vysokým pohořím s nádherně zalesněnými horami. Řeka Avisio pak dokresluje celkové panorama Val di Fiemme.

Mezi oblíbené poznávací zájezdy do Itálie patří bezesporu romantické Benátky. Město, jež si právem zaslouží přívlastek jedinečné. Město, které v dobách největšího rozkvětu vládlo velké části Středomoří, město plné muzeí, kostelů i galerií, město, kde každoročně probíhá slavnost historických zásnub benátské republiky s mořem a tradiční Regata Storica. Velkolepá historická slavnost s nádhernými loděmi a kostýmy překvapí a nadchne každého.

Benátky
Foto: Benátky

Za další perlu Itálie můžeme považovat Sardinii a její smaragdové pobřeží. Je to ostrov překrásných karibských pláží, divokých útesů, průzračného životem nabitého moře a vysokých hor. Zájezd zaměřený na přírodní krásy ostrova vás zavede na krásné bělostné pláže, které směle konkurují tropickým letoviskům, mezi skalní útvary, rozeklané pobřeží, ale i do zajímavých městeček a letovisek a též k prehistorickým památkám.

Sardinie - Stintino
Foto: Sardinie - Stintino

Sicílie je skanzenem středomořského umění a architektury, jehož vývoj lze sledovat od perel klasického řeckého stavitelství v Segestě, Selinunte až po středověkou Taorminu. Bohatství renesančního umění spatříte v Palermu. Památky klasického Řecka se vzrušující romantikou antických mýtů budete obdivovat v Údolí chrámů v Agrigentu či Syrakusách, po celou dobu vás budou obklopovat přírodní krásy a neuvěřitelná rozmanitost zdejší krajiny, včetně zadumané Etny a sopečného žáru Liparských ostrovů. V průběhu zájezdu budete mít dostatek času i na ochutnávky místních specialit a vykoupání u všech sicilských moří.

Sicílie - Noto
Foto: Sicílie - Noto

Milovníci přírody ocení poznávací zájezd, který vás zavede ke krásným italským jezerům. Nachází se zde více než tisíc jezer, z nichž každé se vyznačuje odlišným charakterem a jedinečnou krásou, navštívíte skutečné jezerní "perly" o nichž psal Goethe, Stendhal i Hemingway, ti všichni nadšeně vychvalovali italská jezera, ale jejich slova nevystihují dostatečně skutečnou krásu jezer, lemovaných zasněženými horami.

Poznávejte krásná místa s cestovní kanceláří Redok Travel, která je specialistou na poznávací zájezdy již od roku 1994. Mimo Itálii s ní můžete procestovat například Francii, Anglii, Norsko, Švýcarsko, Finsko, Rusko, Řecko a celé Středomoří, nebo si můžete vybrat z její široké nabídky poznávacích zájezdů do exotických zemí jako je Nepál, Indie, Srí Lanka, Maledivy, Jordánsko, Madagaskar, Etiopie a spousta dalších zajímavých destinací.

Capri
Foto: Capri

Cestovní kancelář Redok Travel sídlí v Brně a ve Svitavách, ale online spojení nabízí po celé České republice. Cestovat s ní tedy můžete odkudkoliv. Mimo poznávacích zájezdů si z její nabídky můžete vybrat i pobytové zájezdy. Můžete s ní poznávat hory, moře, historii a také proniknout do mentality a kultury, která je pro danou zemi specifická. S CK Redok Travel se cestování bát nemusíte. Napište si o tištěný katalog.

REDOK TRAVEL, s.r.o. - SVITAVY
Náměstí Míru 19
568 02 Svitavy
info@redok.cz
tel.: 461 530 663

REDOK TRAVEL, s.r.o. - BRNO
Šilingrovo náměstí 3/4
602 00 Brno
brno@redok.cz
tel.: 543 213 888

- PR článek -

Článek byl zobrazen 3 460 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA