Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Trentino a Dolomity hrdě konkurují Švýcarsku nebo Rakousku

Italská provincie Trentino patří mezi celosvětově známé turistické destinace. Poděkovat za to může především překrásným dolomitovým štítům a hluboko zakořeněným tradicím.

Provincie Trentino zahalená krásou Dolomit

Trentino leží v severovýchodním cípu Itálie mezi vysokými štíty hor a modrými jezery. Hlavním městem této provincie je romantické Trento s řadou historických památek. 

Provincie Trentino je turisticky velmi oblíbená především díky horskému masívu zvanému Dolomity. Ten dodává tamější krajině vskutku nezaměnitelný ráz. Špičaté horské hřebeny majestátně se tyčící nad trentinskými údolími se nezapomenutelně vryjí do paměti všech návštěvníků. Každý večer, když slunce zapadá, rozzáří se temně růžovou barvou, která na člověka působí až mysticky. Nejedná se ale o žádný zázrak, narůžovělá barva je zapříčiněna korálovým sedimentem, který je základem celého pohoří. 

Sporty pod širým nebem

Pro české turisty je Trentino poměrně vyhledávanou dovolenkovou destinací. Z našich hranic je to maximálně 6 -8 hodin jízdy autem nebo autobusem.

Dolomity jsou tvořeny hned několika třítisícovými vrcholky. Nejvyšším z nich je Marmolada (3 343 m n. m.), královna Dolomit. Ta se zařadila mezi nejnáročnější a nejstrmější lyžařské oblasti v Itálii a v létě je hojně využívána k vysokohorské turistice.

Sporty jako alpinismus, treking, nordic walking, lyžování, běžkování, snowboarding a spousta dalších si v Trentinu mezi Dolomity našly své útočiště. Všechny tyto aktivity spojuje dohromady láska k přírodě a touha po volnosti. Navíc skvělé technické zázemí a infrastruktura nabízejí sportovcům tolik žádaný komfort. 

Pro lyžaře a snowboardisty je určitě skvělým zážitkem téměř 40 km dlouhý okruh Sella Ronda, který kopíruje čtyři údolí – Sella, Gardena, Campolongo a Pordoi. Celkem 550 km luxusně upravených sjezdovek přímo vybízí k pořádnému prozkoumání. Okruh navíc disponuje 215 moderními lanovkami a vleky, které jsou k dispozici se skipasem Dolomity Superski. Tento skipas lze využít pro celou oblast Dolomitů zahrnující 1 200 kilometrů sjezdařských tratí. 

Trentinské bohatství

Oblast Trentina se může pochlubit také svými zvyky a slavnostmi, které představují pro turisty zajímavé zpestření. Velkou událostí jsou každoročně Vánoce. Vánoční trhy a přehlídky řemesel zde mají nezaměnitelné kouzlo. 

Další zajímavostí, je národ Ladinů. Jedná se o téměř zapomenutý národ usídlený hluboko v horách. Ladinové si dodnes zachovali své lidové tradice i jazyk. Turisté z celého světa se mohou s touto kulturou seznámit v místních muzeích nebo se mohou účastnit tradičních karnevalů. 

Hned po sportu je asi největším zážitkem trentinská kuchyně. Zdejší dobytek má možnost prohánět se po čistých horských loukách, a tak není divu, že zdejší masné i mléčné výrobky tak skvěle chutnají. Pochoutkou je trentinský špek nebo sýr Grana. Svou vůní a chutí doslova omámí vaše smysly.

Ještě nevíte, kam v zimě na dovolenou? Pak se vydejte do italského Trentina. Na přírodu a bohaté zážitky ať už kulturní, sportovní, nebo gastronomické budete určitě dlouho vzpomínat!

- PR článek -

Článek byl zobrazen 2 883 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA