Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Velký okruh jižní Itálií aneb jak poznat to nejzajímavější z jižní Itálie za 7 dní

Itálie je se svými antickými i středověkými památkami jednou z nejnavštěvovanějších evropských zemí. Kdo v Itálii už byl, potvrdí, že je zajímavými místy doslova protkaná a tak se snadno i rodinná dovolená u moře změní v poznávací zájezd. Pokud chcete poznat to nejzajímavější z jižní Itálie – Florencii, Řím, Neapol, Pompeje a další místa – vydejte se na velký okruh jižní Itálií.

Itálie je rájem nejen pro milovníky moře, pizzy a spaghetti al dente, ale zejména antických, řeckých a římských památek, geniality středověkých umělců a také přírodních divů. Pokud patříte právě mezi tyto nadšence a rádi byste se na ta nejzajímavější místa podívali, doporučujeme vám týdenní zájezd Velký okruh jižní Itálií, který sestavil po pečlivém výběru tým CK Osvěta, specialista na dovolenou v Itálii.

okružní cesta jižní Itálií
Ostrov Capri

Velký okruh jižní Itálií začíná ranním příjezdem do Florencie, perly Toskánska. V tomto překrásném a turisty vyhledávaném městě navštívíte dóm Maria del Fiore na náměstí Piazza del Duomo, dále Campanilu a Baptistérium, nejstarší budovu ve městě. V blízkosti hlavních náměstí se nachází Gallerie Degli Uffizi. V samém centru města na Vládním náměstí (Piazza della Signoria) navštívíte Palazzo Vecchio (Starý palác), který je v současnosti florentskou radnicí, světoznámou Michelangelovou sochu Davida a nedaleký Most zlatníků (Ponte Vecchio neboli Starý most).

okružní cesta jižní Itálií

Po přesunu do oblasti Neapolského zálivu a lodí na nedaleký termální ostrov Ischia váš čeká okružní vyhlídková jízda ostrovem. Z autobusu uvidíte např. Aragonský hrad, městečka Ischia Porto a Ponte, zastavíte se na krásné vyhlídce v Serrara Fontana a čeká vás zastávka na poloostrůvku Sant‘ Angelo s prohlídkou centra. A vzhledem k tomu, že se budete nacházet na ostrově s termálními prameny, budete mít také možnost koupání v moři nebo v termálních bazénech.

okružní cesta jižní Itálií
Ostrov Ischia

Další zastávkou na cestě po jižní Itálii je sopka Vesuv a pod sopečným popelem pohřbená a znovu nalezená vesnice Pompeje. Nikde v Itálii není tak živě zachována připomínka římského světa jako v Pompejích ležících na úpatí Vesuvu, asi 20 km od Neapole. Nebýt jedné z nejslavnějších přírodních katastrof v dějinách lidstva, Pompeje (italsky Pompei) by zůstaly jen jednou z mnoha menších římských kolonií zničených zubem času. Erupce Vesuvu je v roce 79 n. l. uchránila pro příští generace, když byly všechny budovy s mnoha obyvateli pohřbeny pod horou sopečného popela. Vykopávky v ruinách Pompejí byly zahájeny v roce 1748, ale zatím byla odkryta jen polovina celé plochy.

okružní cesta jižní Itálií
Pompeje

Čtvrtý den vás čeká výlet na jeden z nejkrásnějších ostrovů Tyrhénského moře, ostrov Capri. Capri je luxusním rekreačním střediskem a dlouho také bylo požitkářským útočištěm císařů, umělců, spisovatelů i evropské smetánky. Na ostrově, který měří pouhé 3 km na šířku a 6 km na délku, navštívíte vilu San Michele, kde část života strávil švédský spisovatel Axel Munte. Absolvovat můžete také okružní plavbu kolem ostrova.

okružní cesta jižní Itálií
Chrám Svatého Petra, Řím

Pátý den zájezdu je tak trochu odpočinkový, abyste nečerpali síly před nabitým šestým dnem a návštěvou Říma. Budete mít možnost se v klidu vykoupat v moři a odpoledne navštívit Aragonský hrad na ostrově Ischia a ochutnat typickou místní pizzu a víno.

okružní cesta jižní Itálií

Řím, věčné město, jehož dominanty znají z fotek a filmů i ti, kteří jej nikdy nenavštívili. Věřící celého křesťanského světa znají Vatikán a Chrám Svatého Petra, který díky své výšce, dosahující 120 metrů, je vůbec největší církevní stavbou na světě a pojme na 60 tisíc věřících. Dalším římským zastavením je Andělský hrad (Castel Sant´Angelo). Mohutná kruhovitá stavba stojí na pravém břehu řeky Tibery a postavit jej v letech 135 - 139 nechal římský císař Hadrián jakožto rodinné mauzoleum. Z toho důvodu se dříve Andělskému hradu říkalo také Hadriánovo mauzoleum čili Hadrianeum. V srdci moderního Říma navštívíte jeden z významných památníků minulosti, Pantheon. Tento původně pohanský chrám zasvěcený bohům byl postaven před téměř 2000 lety, později přestavěn na kostel a dnes je z něj národní památník ukrývající hrobky italských králů a malířů. Žádný návštěvník Říma nesmí vynechat návštěvu Kolosea, jež nechali postavit tři císaři Fláviovské dynastie, a srdce antického Říma Forum Romanum.

okružní cesta jižní Itálií
Forum Romanum, Řím

Pokud byste se rádi podívali do Itálie a navštívili ta nejzajímavější místa Toskánska, Lazia a Kampánie, zároveň si užili také italské slunce a termální vody ostrova Ischia, neváhejte, kontaktujte přímo CK Osvěta a zarezervujte si zájezd do Itálie s českým delegátem co nejdříve.

Další články CK Osvěta

Termální dovolená na ostrově Ischia
Srí Lanka a Maledivy - poznání a odpočinek u Indického oceánu
Skandinávie - zájezdy nejen za fjordy
Termální ostrov Ischia
Velký okruh Švýcarskem - atraktivní poznávací zájezd
Zájezdy pro seniory - letecky skoro zadarmo
Solná jezera - víkendové zájezdy do Rakouska
Holandsko a Belgie - nejen za tulipány a větrnými mlýny
Dubaj a další emiráty - pohádková dovolená
Magický Island

- PR článek -

Článek byl zobrazen 6 183 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA