Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Benátky

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Benátky“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Benátky.

Benátské gondoly – romantické i tajemné

Benátské gondoly – romantické i tajemné

K neodmyslitelným symbolům italských Benátek patří gondoly – dlouhé protáhlé lodě s plochým dnem, které se klouzavým pohybem pohybují po klidných vodách zdejších kanálů. Tradice těch dnešních gondol sahá až do 15. století, jejich původ je však opředen tajemstvím.

celý článek

 

Benátky - náměstí Piazza San Marco

Benátky - náměstí Piazza San Marco

Piazza San Marco je nejen největším náměstím v italských Benátkách, ale také nejníže položeným místem ve městě, proto je bohužel několikrát do roka pravidelně zaplavováno. Napoleon Bonaparte o tomto slavném náměstí prohlásil, že je „Nejkrásnějším přijímacím pokojem v Evropě“ a s tím se nedá jinak, než souhlasit.

celý článek

 

Eurovíkendy: Benátky – co si nenechat ujít při návštěvě Benátek

Eurovíkendy: Benátky – co si nenechat ujít při návštěvě Benátek

Benátky – už při vyslovení názvu tohoto italského města na nás dýchne jeho romantická atmosféra. Benátky protkané vodními kanály, po nichž se plaví gondoly, jsou nejvyhledávanějším turistickým cílem na severním pobřeží Jaderského moře. Snad každý se sem chtěl někdy podívat a strávit zde alespoň pár dní během prodlouženého víkendu.

celý článek

 

Dóžecí palác - největší světská stavba Benátek

Dóžecí palác - největší světská stavba Benátek

Palazzo Ducale neboli Dóžecí palác je největší světskou stavbou v italských Benátkách. Po téměř tisíc let byl sídlem benátských dóžat, tajné policie a hlavního soudního dvora. Nacházelo se zde dokonce i vězení, mučírna a řada dalších městských institucí. Dnes je Palazzo Ducale považován za jednu z nejkrásnějších gotických staveb na světě.

celý článek

 

Benátky - palác Ca´d ´Oro

Benátky - palác Ca´d ´Oro

Ca´d ´Oro neboli česky Zlatý dům je jedním z nejobdivovanějších paláců u kanálu Canal Grande v italských Benátkách. Svůj název získal podle převážně zlatého obložení, které kdysi zdobilo jeho nádhernou fasádu.

celý článek

 

Benátky - kostel Santi Giovanni e Paolo

Benátky - kostel Santi Giovanni e Paolo

Gotický kostel Santi Giovanni e Paolo, zvaný také San Zanipolo, je jedním z nejdůležitějších svatostánků v Benátkách. S jeho výstavbou bylo započato v roce 1333 a měl sloužit jako mateřský kostel dominikánů. Proslavily ho především nádherné hrobky, pohřbeno je zde totiž 25 dóžat.

celý článek

 

Canal Grande – nejkrásnější „ulice“ na světě

Canal Grande – nejkrásnější „ulice“ na světě

Neodmyslitelným symbolem a hlavní dopravní tepnou italských Benátek je Canal Grande. Tato vodní cesta, která je vlastně korytem někdejší řeky Brenty, je dlouhá téměř 4 kilometry a prochází starobylým srdcem města. Na světě údajně neexistuje krásnější městská dopravní tepna, než je Canal Grande.

celý článek

 

Basilica di San Marco – srdce Benátek

Basilica di San Marco – srdce Benátek

Snad každému, kdo byl někdy v Benátkách, se jako centrum města vybaví náměstí sv. Marka, kterému vévodí stejnojmenná monumentální bazilika. Tato bohatě zdobená stavba je architektonickou a uměleckou perlou celé Itálie a těší se velké pozornosti turistů z celého světa.

celý článek

 

Benátky - kostel Santa Maria dei Miracoli

Benátky - kostel Santa Maria dei Miracoli

V centru italských Benátek se na náměstí Piazza del Popolo nachází renesanční kostel Santa Maria dei Miracoli pocházející z 15. století. Kostel má nádhernou výzdobu z různobarevného mramoru, okamžitě tak okouzlí návštěvníky svým exteriérem.

celý článek

 

Benátky - kostel Santa Maria della Salute

Benátky - kostel Santa Maria della Salute

Renesanční kostel Santa Maria della Salute je jednou z nejvýraznějších dominant italských Benátek. Tato nepřehlédnutelná stavba s bílou kopulí vyrostla u ústí Velkého kanálu a již po 350 let dotváří charakteristickou siluetu tohoto romantického města.

celý článek

 

Benátky - kostel San Zaccaria

Benátky - kostel San Zaccaria

Na malebném náměstí Campo San Zaccaria v benátské čtvrti Castello se tyčí kostel San Zaccaria, který je nádhernou ukázkou stavby, na níž se smísila vrcholná gotika a klasicistní renesance. Kostel je zasvěcen Zachariášovi, otci sv. Jana Křtitele, jehož ostatky jsou v něm údajně uloženy.

celý článek

 

Benátky - město na laguně

Benátky - město na laguně

Benátky, italsky Venezia, se staly pojmem. Město vybudované na laguně s nespočtem kanálů a mostů se dostalo do mnoha přirovnání, stalo se oblíbeným místem děje v dílech spisovatelů a filmařů i častým cílem turistů a romantiků.

celý článek

 
 
 

Kontextová reklama.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA