Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Itálie: region Toskánsko

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Toskánsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Toskánsko.

Toskánsko - středověká atmosféra na severu Itálie

Toskánsko - středověká atmosféra na severu Itálie

Kamenné domečky ukryté v cypřišových hájích, zlaté klasy obilí vlající ve větru, zelené kopečky, kam jen oko dohlédne, úhledné řady vinné révy učesané na jejich úbočí. Vůně olivovníků se vznáší ve vlahém závanu vzduchu. Chvíle zamyšlení je přeťata ostrým zatroubením za zatáčkou. Jedu, uhněte. To je typická Itálie, typické Toskánsko.

celý článek

 

Bazilika San Lorenzo byla postavena už roce 393

Bazilika San Lorenzo byla postavena už roce 393

Bazilika San Lorenzo je jedním z největších florentských kostelů. Stojí v centru města a je místem posledního odpočinku všech vůdčích členů rodu Medici. Svatostánek se však pyšní ještě dalším prvenstvím, je totiž také nejstarším kostelem Florencie, byl postaven už roku 393 a mnoho let sloužil jako katedrála.

celý článek

 

Florencie - náměstí Piazza del Duomo

Florencie - náměstí Piazza del Duomo

Náboženským srdcem Florencie, která je dnes známá jako Evropské hlavní město umění, je náměstí Piazza del Duomo. Právě na něm se nachází katedrála Santa Maria del Fiore, zvaná jednoduše Duomo, jež je neodmyslitelným symbolem tohoto italského města, ukrývajícího mistrovská díla středověkého stavitelství a umění.

celý článek

 

Medicejská kaple ve Florencii - Cappelle Medicee

Medicejská kaple ve Florencii - Cappelle Medicee

Italská Florencie je městem ukrývajícím spoustu renesančních pokladů. Mezi ně patří také Medicejské kaple – mauzoleum rodu Medicejů, které pro své mecenáše vytvořil Michelangelo Buonarroti v zadní části kostela San Lorenzo. Rozsáhlý komplex s hrobkami rodiny Medici je považován za vrcholné dílo tohoto umělce.

celý článek

 

Galleria degli Uffizi - florentská galerie umění

Galleria degli Uffizi - florentská galerie umění

Jednou z nejznámějších a nejnavštěvovanějších uměleckých galerií na světě je bezesporu florentská Galleria degli Uffizi, která vystavuje výtvarnou tvorbu od antiky až po baroko. Jsou zde zastoupena všechna slavná jména italského umění, ale také obrazy umělců z dalších zemí, například z Holandska, Španělska a Německa.

celý článek

 

Florencie - kostel Orsanmichele

Florencie - kostel Orsanmichele

Dvoulodní kostel Orsanmichele stojící na ulici Via dei Calzaiuoli, která je hlavní pěší zónou Florencie, je známý především díky nádherným sochám, jež zdobí jeho jinak nenápadnou fasádu. Patří tak k jedněm ze skvostů tohoto historického města.

celý článek

 

Cortona je údajně stejně stará jako Trója

Cortona je údajně stejně stará jako Trója

Toskánské krajině dominuje krásné středověké městečko Cortona obklopené olivovými háji a vinicemi. Bylo vystavěno v kopcích, proto se z něj naskýtá výhledem na umbrijské jezero Trasimeno a úrodnou nížinu Val di Chiana. Návštěva Cortony je příjemným zážitkem a jakýmsi návratem do minulosti.

celý článek

 

Florencie - Palazzo Pitti

Florencie - Palazzo Pitti

V městské části Oltarno patřící k italské Florencii se nachází palác Palazzo Pitti, který nechala v roce 1460 postavit bankovní dynastie Pitti. Výstavba tohoto kolosálního paláce byla tak finančně náročná, že jej po dokončení v roce 1549 musela rodina prodat. Novým majitelem se tak stal Cosimo I., který jej následně ještě rozšířil.

celý článek

 

Fiesole – ve stínu Florencie

Fiesole – ve stínu Florencie

V malebné toskánské krajině se uprostřed olivových hájů, ve výšce asi 300 metrů nad mořem, rozkládá 15 tisícové městečko Fiesole. Stalo se oblíbeným turistickým cílem zejména pro výletníky z nedaleké Florencie. Město láká nejen svým kulturním bohatstvím, ale i krásnou přírodou, která jej obklopuje.

celý článek

 

Arezzo, město keramiky a kovů

Arezzo, město keramiky a kovů

Arezzo je jedním z nejstarších a nejbohatších toskánských měst. Jeho blahobyt je založen na kvetoucím obchodu se zlatem a šperky. Přestože nejde o nejkrásnější město v Itálii, ukrývá Arezzo dokonalé středověké jádro a nádherná umělecká díla, která lákají k návštěvě davy turistů.

celý článek

 

Siena – středověká kráska Toskánska

Siena – středověká kráska Toskánska

Pokud toužíte poznat jedno z nejdokonalejších středověkých měst v Evropě, vydejte se do italského Toskánska, kde se rozkládá Siena, v níž na vás dýchne středověká atmosféra. Siena vás uchvátí množstvím historických a architektonických památek, cihlových paláců, kamenných věží, zdobených kostelů, ale také neporušenou okolní krajinou.

celý článek

 

Florencie - Palazzo Medici-Riccardi

Florencie - Palazzo Medici-Riccardi

Na florentském náměstí Piazza San Lorenzo stojí jeden z nejstarších renesančních paláců města Palazzo Medici – Riccardi. Byl postaven pro Cosima de´Medici v letech 1444 až 1462, podle plánů světoznámého architekta Brunellesciho.

celý článek

 
1 2
 
 

Kontextová reklama.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Itálii

V naší nabídce najdete hotely a penziony všech italských měst a letovisek. Příznivé ceny, přehledný rezervační systém a nejnižší ceny! 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Itálie.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Itálii. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete i detailního průvodce Římem a dalšími městy, informace o lyžařských letoviskách a o lyžování v Itálii. Nechybí ani recenze a popis oblíbených přímořských letovisek. Součástí jsou také zájezdy do Itálie - Poznávací zájezdy, pobytové zájezdy u moře i lyžařské zájezdy. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Itálii 2013.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA